Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Walczy o transparentność wydatkowania publicznych pieniędzy
~ niezalogowany
4 kwietnia 2016r. o 22:40
~ napisał(a):
~obserwator napisał(a):
~ napisał(a): Kto ma powody ukrywać wydatki ???...

Napewno nie pan Burmistrz, tutaj każda złotówka jest jawna. Problemem jest fakt nieumiejętności napisania prostego wniosku o udostępnienie informacji publicznej - tego już pan burmistrz nie przeskoczy

Nie musi przeskakiwać wystarczy że będzie publikował . Ja nie będę latał z wnioskami po Urzędzie ,ponadto nikt nie będzie w gminie głosił że jestem natrętny i dociekliwy, jaką mam pewność że dostanę kompletne dokumenty.

Co za ludzie, współczuje panu Relichowi. Nie chcesz nie łaź twoja sprawa, lepiej żale wylac na forum.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
4 kwietnia 2016r. o 22:51
A jak współczujesz, to z płaczem, czy bez?
~ niezalogowany
4 kwietnia 2016r. o 22:59
~ napisał(a):
~ napisał(a):
~obserwator napisał(a):
~ napisał(a): Kto ma powody ukrywać wydatki ???...

Napewno nie pan Burmistrz, tutaj każda złotówka jest jawna. Problemem jest fakt nieumiejętności napisania prostego wniosku o udostępnienie informacji publicznej - tego już pan burmistrz nie przeskoczy

Nie musi przeskakiwać wystarczy że będzie publikował . Ja nie będę latał z wnioskami po Urzędzie ,ponadto nikt nie będzie w gminie głosił że jestem natrętny i dociekliwy, jaką mam pewność że dostanę kompletne dokumenty.

Co za ludzie, współczuje panu Relichowi. Nie chcesz nie łaź twoja sprawa, lepiej żale wylac na forum.

Ty współczujesz Relichowi a ja tobie ,coś co ma być jawne nie może być wydawane na prośbę pisemną .
~ktoś niezalogowany
4 kwietnia 2016r. o 23:17
A dlaczego nie może być? Podaj podstawę prawną.
8687
#jr nieaktywny
5 kwietnia 2016r. o 11:53
~ktoś napisał(a): A dlaczego nie może być? Podaj podstawę prawną.

podstawy prawne są dla lemingów, żeby ich trzymać za mordę i karać przy byle okazji
logika określa, ze jeśli coś jest jawne, to każdy ma do tego dostęp bez żadnych dodatkowych utrudnień, czy formalności

ale talmudyczne prawo nijak się ma do logiki...
~ niezalogowany
5 kwietnia 2016r. o 14:33
~bbb napisał(a): Lepiej być narodowcem niż lewakiem

bbb jak się już było lewkiem to teraz wiesz, że dzisiaj opłaca się być narodowcem. Zawsze blisko władzy. :D
~ niezalogowany
5 kwietnia 2016r. o 18:33
~ktoś napisał(a): A dlaczego nie może być? Podaj podstawę prawną.

Jeśli umowy będą publikowane to wystarczy wejść na BIP Urzędu i nie trzeba będzie pisać podań ,teraz piszesz podanie i miesiąc czekasz zanim łaskawie coś ci odpiszą .
~ccc niezalogowany
5 kwietnia 2016r. o 18:52
Termin na odpowiedź 14 dni i znów podajecie nieprawdę
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza