Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

2900
#falco nieaktywny
21 listopada 2016r. o 20:08
If Christ be God, how can He name Himself the Son of Man. "

hehe...kiedyś w podobnej formie zadałem komuś to pytanie i en ...uciekł :D

a teraz na polsacie zaczyna się świetny film o pewnym ludzie który nie za bardzo słyszał o Chrystusie ale końcowa sekwencja filmu jak pamiętam ,pokaże że ''nadchodzą zmiany'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~_Alex niezalogowany
21 listopada 2016r. o 20:19
"Aleks , a mógłbyś sprecyzować czym ów mąż z komunistyczną cen.zurą na bakier wymyślił ? ."

Tzn? :D
2900
#falco nieaktywny
21 listopada 2016r. o 20:22
no dobra ,siadam do telewizorka ...
a wam to do przemyśleń ... ;)

"Ci którzy decydują nie są wybierani, a ci którzy zostają wybierani nie decydują."

To nie żaden Żyd a nawet jeśli , to skutecznie się zakamuflował :D
aproposik Żydów -ostatnio poczytałem sobie że na katechezach ''nauczają '' już że to nie Judasz a ŻYDZI ''sprzedali '' Jezusa :D
kolejny przykład historii ''pisanej na nowo''
:D

alleluja ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
21 listopada 2016r. o 20:27
I tutaj dochodzimy do sedna sprawy . Aleks jestem peÅ

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~_Alex niezalogowany
21 listopada 2016r. o 20:31
Szatan..Bóg...czarny...biały...zarozumiałość...pokora..zły...dobry...poznanie...życie...Ale jak tu żyć,jeżeli się nie poznaje,jeżeli się nie uczy na błędach. Czy aby Bóg nie zachwiał Swojej wiary,gdy człowiek pierwszy raz zgrzeszył???

Ja jestem tylko zwykłym człowiekiem,z tej samej "gliny" co Ty. Fakt,jesteśmy wędrowcami. Tylko idąc w nieznane odkrywa nowe. ;)
~_Alex niezalogowany
21 listopada 2016r. o 20:35
Zwróciłem uwagę z jednego,istotnego faktu. Tenże człowiek był duchownym,był wędrowcem jak my,nie przyjął na ślepo, to co dostał. Długo było w Nim sprzeczności. Pomimo,że był osobą świecką nie bał się otwarcie mówić,że Ewangelia zawiera sprzeczności,paradoksy. Nie spotkał się z przychylnością,ale pomimo to trwał w swej wierze i przekonaniu,że "coś nie gra".
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
21 listopada 2016r. o 20:59
To tak samo jak My Wędrowcze . Wiemy , że coś tu nie gra , bo kłóci się z logiką . Ja twierdzę od lat , że System jest kłamstwem od początku " stworzenia ". Szczerze powiedziawszy , to nie chciał bym być na miejscu Jahwe podczas Sądu Ostatecznego . Stwórca jest Miłością , ale nie jest głupkiem i potrafi wystawić rachunek za cierpienia Istot.

No dobra , to idę pogadać ze szkodnikami ... muszę Im coś wytłumaczyć :)

Nara :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~_Alex niezalogowany
21 listopada 2016r. o 21:12
Grzechem byłoby przyjąć wszystko za prawdę :)
I już podałem sprzeczność.:]

Hej :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza