Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Likwidacja gimnazjów

~klucznick niezalogowany
2 października 2016r. o 11:46
emem napisał(a): Mimo,

OK, nie ma problemu - tak tez zrobilem, moja corka rozpoczela edukacje w wieku czterech lat, teraz w wieku szesciu poszla do szkoly - zarowno ona, jak i szkola (publiczna) sa do tych wyzwan calkiem niezle przygotowane).

Ty oczywiscie mozesz byc zwolennikiem opozniania edukacji, zabierania szans najmlodszym. Tylko za 15-20 lat nie pisz, ze moim dzieciom "sie udalo" a Twoim nikt nie chce pomagac. Bo to, gdy ktos cos osiagnie nie wynika z tego, ze mu sie UDALO, tylko ze na to zapracowal m.in. poswiecajac swoj czas na edukacje.
emem kto ci dyktował ten tekst?bo dawno takich głupot tu nie czytałem,7 letnie dziecko nie jest do końca gotowe na edukację bo troszkę za szybko,SYSTEM WYSYŁA 6 LETNIE DZIECI DO SZKÓŁ ABY PRACOWAŁY DO 67 ROKU ŻYCIA I KRADNIE IM 3 LATA CENNEGO ŻYCIA BO BĘDĄ PRACOWAĆ 3 LATA DŁUŻEJ,i ty okradłeś swoje dzieci ( z dzieciństwa) i jeszcze śię tym chwalisz?to ty musisz być nie normalny,głupi albo zmodyfikowany przez system,krzywdzisz własne dzieci żeby zadowolić system,idz się leczyć chłopie,przerażające jest to co piszesz ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
2 października 2016r. o 11:47
emem napisał(a):
~genius napisał(a): Zapomniałeś że dziś edukacja ma już coraz mniej do gadania jesli choddzi o godne życie potem.

Akurat edukacja wczesnoszkolna ma bardzo duze znaczenie, bo wtedy np. dziecko najszybciej sie uczy jezykow obcych.
Studia to oczywiscie inne sprawa. Dlatego lepiej jest szybciej zaczac edukacje :-)

Jak ktoś jest lewy do roboty to i studnia mu nie pomogą. Znam osobiście ludzi którzy zaczynali od podstawówki następnie zawodówki później technikum a na końcu studia a teraz zarabiają po 6-7 tyś w B-c i mają więcej rozumu niż Ty. A do tego chwalą stary system edukacji.
~matka edukacja niezalogowany
2 października 2016r. o 11:50

OK, nie ma problemu - tak tez zrobilem, moja corka rozpoczela edukacje w wieku czterech lat, teraz w wieku szesciu poszla do szkoly - zarowno ona, jak i szkola (publiczna) sa do tych wyzwan calkiem niezle przygotowane).

Ty oczywiscie mozesz byc zwolennikiem opozniania edukacji, zabierania szans najmlodszym. Tylko za 15-20 lat nie pisz, ze moim dzieciom "sie udalo" a Twoim nikt nie chce pomagac. Bo to, gdy ktos cos osiagnie nie wynika z tego, ze mu sie UDALO, tylko ze na to zapracowal m.in. poswiecajac swoj czas na edukacje.

Popieram Marcina,
Rodzic odpowiada za przygotowanie swojego dziecka do szkoły, a szkoła... no cóż, ma rozwijać dzieci, które do niej chodzą. Nie zauważyłam, żeby szkoły publiczne (podstawówka i gimnazjum) nie spełniały swoich zadań względem moich dzieci. Wręcz nie mogę się ich nachwalić, bo organizacja jest profesjonalna, czasem szkoły mnie zaskakują :-). Nie sądzę, żeby grzebanie w systemie oświaty w czymś pomogło. Wprowadza to niepotrzebny chaos. Jestem za pozostawieniem gimnazjów, które już nieźle funkcjonują, i NIE MIESZANIEM w edukacji. A pracując w szkolnictwie wyższym... wiem, że efekty reformy z 1999 r. już tam dotarły. Pozdrawiam!
~ niezalogowany
2 października 2016r. o 11:56

Całe szczęście, że nie mam takiego ojca. Karierowicz.... zabrać dziecku dzieciństwo żeby móc później się chwalić przy znajomych jakie to jego dziecko jest mądre. GŁUPOTA
Jak ktoś chce w życiu coś osiągnąć to nie ma różnicy czy pójdzie do szkoły w wieku 7 czy nawet 8 lat bo i tak będzie się uczyć. A jeżeli ktoś ma mniej zdolne dziecko to nawet jak je pośle w wieku 4 lat do szkoły to nic nie pomoże.
Jak każdy będzie patrzył jak Ty to za 20 lat będą sami inżynierowie i magistrowie a sprzątaczka będzie więcej zarabiała od nich bo nikt tą sprzątaczką nie będzie chciał być.
~ niezalogowany
2 października 2016r. o 12:01

Ale pycha z ciebie bije. Masakra.
Jak ja bym miał takiego ojca to trzymał bym go w piwnicy i karmił surowym mięsem. :P
~ Lucyna niezalogowany
2 października 2016r. o 13:20
Zgadzam się z Kazimierzem 57.
Nie zgadzam się z Ememem.
Nie należy mylić czasu spędzonego w szkole z nauką. To są dwa absolutnie różne pojęcia. Argument nauki języków obcych.... bzdura. Syn uczył się w szkole podstawowej ( 6 lat) języka angielskiego. W gimnazjum cała grupa rozpoczęła naukę języka od podstaw. Kolejne trzy lata. Obecnie jest licealistą i ( proszę się nie śmiać ) po raz trzeci rozpoczyna naukę j . angielskiego od podstaw. Tym sposobem będzie maturzystą perfekcyjnie znającym podstawy j. angielskiego. No cóż.... dziecko ma zapewnioną naukę języka obcego ale czy ma szansę się go nauczyć ?
5183
magnum44
2 października 2016r. o 14:27
Czytając wypowiedzi w tym temacie wydaje mi się, że niektóre osoby pomyliły ~Kazimierza57 z panem Kazimierzem Marczewskim.
Proszę państwa, raczej nie jest to wypowiedź pana Kazimierza Marczewskiego.
Pozdrawiam obu panów :)

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
3145
#hemi nieaktywny
2 października 2016r. o 14:52
czy dzieciak coś osiagnie zalezy od bardzo wielu czynników ,zaczynając od klasy- podejście nauczyciela ,ilośc osób w klasie ,poprzez rodziców - czy będą stawiać na ambicję,czy wyjdą z założenia,że wystarczy ocena 3 byle by jakos przechodziło z klasy do klasy,ewentualne zajęcia dodatkowe ,szukanie jakiejś pasji u dziecka ,która można by dodatkowo rozwijać.Kończąc na predyspozycjach i zainteresowaniach dziecka.
To czy dzieciak pójdzie w wieku 6 czy 7 lat to moim zdaniem bez róznicy, to co z niego wyrosnie zależy m.in.od w/w czynników.

Prędzej dzieciak ,który pójdzie jako 7 latek i będzie ambitny ,ciekawy ,będzie miał zauwazoną jakąś smykałkę do danego przedmiotu ,czy kierunku ,niż taki 6 latek,który będzie chodził ,bo chodził,byle zaliczać ,zdawać i tyle.

A co do samych zmian ,to PiS albo nie wie co robi ,albo z usmiechem na twarzy kłamie w zywe oczy (co jjest raczej typowe dla polityków !) ,bo wiadomo,ze masa ludzi straci prace i generalnie znów będzie bajzel jak przy kazdych takich duzych zmianach ,a oni ,że gra gitara i bez zwolnien bedzie.Brak słów.

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo