Dokładnie! Zaczną w zakładach bolesławieckich godnie płacić i szanować pracowników fizycznych- to nie będzie brakować rąk do pracy. Chętnie powrócą wszyscy, którzy z powodu niskich zarobków musieli szukać pracy w innych krajach. Wstydzilibyście się więc tak epatować tym niskim bezrobociem- bowiem wszyscy wiemy, że to ściema. A te podwyżki o których mówicie to zły żart po prostu- płace w bolesławieckich zakładach stoją w miejscu- no może dołożyli w niektórych premie, których i tak prawie nikt nie dostaje. PRAWDA JEST JEDNA: PRACA W BOLESŁAWCU JEST, ALE NIE MA GODNYCH ZAROBKÓW ANI POSZANOWANIA CZŁOWIEKA- PRACOWAŁEM W DWÓCH BOLESŁAWIECKICH MOLOCHACH I WIEM JAK JEST.
A NISKA STOPA BEZROBOCIA NIE JEST ZWIĄZANA Z ROZWOJEM PRZEDSIĘBIORSTW ALE Z TYM, ŻE NADAL PONAD POŁOWA MIESZKAŃCÓW PRACUJE ZA GRANICĄ.
I bardzo dobrze. Jak pracownicy chodzili od zakładu do zakładu i składali co miesiąc CV, to się z nich głupków i nieudaczników robiło. Ile można wytrzymać takie poniżenie, wizyty w MOPS i częste wizyty w PUP po pieczątkę i żeby sprawdzić czy ktoś na czarno nie pracuje. Ludzie mieli dość, nawet ci, którym nie zależało na wyższych zarobkach, ale w ogóle na pracy.
Co za propaganda, z drugiej strony dobrze że Bolesławieckim pracodawcom brakuje pracowników!. Niech zaczną w końcu szanować pracowników i zaczną godziwie płacić.
A dlaczego nic nie napiszą, że Polaków się z zakładów zwalnia, a przyjmuje Ukraińców!.
Bo co Ukrainiec będzie pracował za pół stawki, kolejna bzdura oni mają takie same stawki jak Polacy, ale cóż miejscowe lobby proukraińskie woli Ukraińców, taka droga prowadzi donikąd.
A ja proponuję żeby każdy kto czyta te brednie napisał w jakim kraju pracuję, a wtedy wyjaśni się skąd tak niskie bezrobocie. Brak ludzi do pracy to zasługa Boleslawieckich Januszy biznesu którzy jeszcze przyjadą się i na ukraincach wiem o tym.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.