Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bronią swojej szkoły
~~Rodzic niezalogowany
6 lutego 2017r. o 11:56
Czegoś w tym wszystkim nie rozumiem... Najpierw decyzja Rady Gminy, akceptacja Kuratorium - a jak wszystko będzie już ustalone i zatwierdzone - konsultacje społeczne ... Czy to nie przykład arogancji władzy?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~alex niezalogowany
6 lutego 2017r. o 12:06
witam trzeba zacząć od tego że wójt szuka oszczędność może trzeba by było zacząć od obcięcia pensji wójta z ponad 12 tyś do 5 tyś forma oszczędność radni mają ponad 700zł i tak nic nie robią są za wójtem i zamknięciem szkół także też można obciąć .Im więcej uczniów w klasie tym jest gorzej.Bo nauczycielowi jest trudniej poświęcić czas dla danego dziecka jak ma na głowie ponad 20 osób.Dlatego jako były uczeń twierdzę ze im mniejsza klasa tym dzieci są lepiej wykształcone. Wójt i tak nie zwraca uwagi na ludzi robi co chcę ,i jak chcę .Do tego ma w gminie swoich ludzi tak zwane prawe ręce . Wszystkim coś obiecuję i nie dotrzymuję słowa.
120
#adi nieaktywny
6 lutego 2017r. o 12:10
~~~8 napisał(a):
A coś na temat tego co znajduje się w nawiasie?

Oczywiście zgadzam się, wyjaśniłem co spowodowało taki przytyk z mojej strony. Nie o tym jednak temat.
Widzę, że bronisz wójta i radnych - tj. wykrywalności przestępstw, i sprawy z drogą.
Słusznie, ale co powiesz rodzicom z Osiecznicy i Tomisławia, którzy dzieci będą musieli posłać do większych (co za tym idzie trudniejszych w nauczaniu) klas. Na tym ma polegać ta reforma, teoretycznie mniejsze klasy, szkoła bliżej domu, a w praktyce tworzenie molocha, kosztów dojazdu i przejmowanie nowo wybudowanego obiektu?
~~× niezalogowany
6 lutego 2017r. o 12:11
Tak, niech wójt sprobuje swoich sił w molochu jaki chce stworzyć ;D
~~ niezalogowany
6 lutego 2017r. o 12:32
adi napisał(a):
~~~8 napisał(a):
A coś na temat tego co znajduje się w nawiasie?

Oczywiście zgadzam się, wyjaśniłem co spowodowało taki przytyk z mojej strony. Nie o tym jednak temat.
Widzę, że bronisz wójta i radnych - tj. wykrywalności przestępstw, i sprawy z drogą.
Słusznie, ale co powiesz rodzicom z Osiecznicy i Tomisławia, którzy dzieci będą musieli posłać do większych (co za tym idzie trudniejszych w nauczaniu) klas. Na tym ma polegać ta reforma, teoretycznie mniejsze klasy, szkoła bliżej domu, a w praktyce tworzenie molocha, kosztów dojazdu i przejmowanie nowo wybudowanego obiektu?

Nikogo nie bronię tylko staram się o rzeczowe przedstawianie poruszanych tematów, przeczytałem uważnie tekst artykułu jak również obejrzałem załączone do niego filmy i np. mam uwagę do wypowiedzi Pani Dyrektor z Tomisławia, która twierdzi, że jej absolwenci dostają się do dobrych szkół średnich i kończą studia, a gdzie są gimnazja (czytaj ich nauczyciele) i rodzice. Przecież na to do jakich szkół średnich idą uczniowie decyduje egzamin po gimnazjum, jak również wyniki na maturze decydują o studiach. A szkole w Tomisławiu są klasy od 1-wszej do 6-stej.
~~Brawo Tomisław niezalogowany
6 lutego 2017r. o 12:40
Wojt, ktory z wyksztalcenia jest chemikiem uczyl w szkole Wychowania Fizycznego. Nie dziwcie sie wiec ludzie, ze w Jego opinii wieksze klasy sa lepsze. Z 30-sto osobowej klasy mozna zrobic dwie walczace ze soba na zajeciach druzyny pilkarskie I jeszcze rezerwowi sa. Z takich klas 15-sto osobowych to co On mial robic? Tylko koszykowka Mu zostawala I to bez zmiennikow. Wstyd Panie wójcie...
~~Wiceminister Sprawiedliwości niezalogowany
6 lutego 2017r. o 12:41
Hańba!!!! Tak nie może być !!! Musi być inaczej !!! Przede wszystkim tak nie może być,a przede wszystkim to jest hańba!
~~ niezalogowany
6 lutego 2017r. o 12:43
Rodzice, którzy nie zgadzają się z decyzją Wójta, powinni założyć szkołę społeczną.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza