Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bronią swojej szkoły
~~Marcin niezalogowany
6 lutego 2017r. o 13:05
Rodzice, którzy nie zgadzają się z decyzją Wójta, powinni założyć szkołę społeczną.

Spolecznie to wlasnie wchodzisz bez mydla wojtowi I radnym. Chyba,ze nie spolecznie I masz z tego korzysci...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Gość niezalogowany
6 lutego 2017r. o 13:06

Nikogo nie bronię tylko staram się o rzeczowe przedstawianie poruszanych tematów, przeczytałem uważnie tekst artykułu jak również obejrzałem załączone do niego filmy i np. mam uwagę do wypowiedzi Pani Dyrektor z Tomisławia, która twierdzi, że jej absolwenci dostają się do dobrych szkół średnich i kończą studia, a gdzie są gimnazja (czytaj ich nauczyciele) i rodzice. Przecież na to do jakich szkół średnich idą uczniowie decyduje egzamin po gimnazjum, jak również wyniki na maturze decydują o studiach. A szkole w Tomisławiu są klasy od 1-wszej do 6-stej.

Tak, ale to jak dziecko zostanie przygotowane w szkole podstawowej skutkuje jego dalszymi sukcesami w nauce, więc zdanie Pani Dyrekto ma sens.
~~dobre sobie niezalogowany
6 lutego 2017r. o 13:26
adi napisał(a):
~~~8 napisał(a): Dziwne, że tak nazywasz uczniów z Tomisławia, bo oni "lądują" w Osiecznicy i być może to również ich posądzasz o handlowanie narkotykami. (A tak nawiasem mówiąc jakoś dziwnie się składa, że "handlowanie narkotykami" to wykryte sprawy czyli walka z przestępcami, chyba, że wolisz sprawy niewygodne zamiatać pod dywan i cicho sza nie ma problemu)

Spokojnie, po prostu zirytowała mnie wypowiedź gościa, jakoby rodzice po PRL-owsku pchali dzieci do 30-osobowych klas, gdy w wywiadzie jest przykład odwrotny, gdzie dzieci zostały przeniesione ze szkoły w Bolesławcu (elitarnej?) do Tomisławia i rodzice widzą postępy.
Urażonych przepraszam, nie mam nic do dzieci czy rodziców z Tomisławia i Osiecznicy. Czasem mam za ostry język :P

Dzieci ze szkoły prywatnej w boleslawcu nie zostały przeniesione do tomisławia, bo rodzice tak chcieli, a z zupełnie innej przyczyny. To tak na marginesie :P
~~ niezalogowany
6 lutego 2017r. o 13:35
~~Gość napisał(a):
Nikogo nie bronię tylko staram się o rzeczowe przedstawianie poruszanych tematów, przeczytałem uważnie tekst artykułu jak również obejrzałem załączone do niego filmy i np. mam uwagę do wypowiedzi Pani Dyrektor z Tomisławia, która twierdzi, że jej absolwenci dostają się do dobrych szkół średnich i kończą studia, a gdzie są gimnazja (czytaj ich nauczyciele) i rodzice. Przecież na to do jakich szkół średnich idą uczniowie decyduje egzamin po gimnazjum, jak również wyniki na maturze decydują o studiach. A szkole w Tomisławiu są klasy od 1-wszej do 6-stej.

Tak, ale to jak dziecko zostanie przygotowane w szkole podstawowej skutkuje jego dalszymi sukcesami w nauce, więc zdanie Pani Dyrekto ma sens.
Ale na to pracuje cały zespół ludzi nie tylko sama szkoła podstawowa a także a może przede wszystkim rodzice. Moim zdaniem jeszcze należałoby zapytać o zdanie rodziców z Tomisławia, którzy wożą dzieci do szkoły podstawowej w Osiecznicy, dlaczego to prawdopodobnie robią, bo patrząc na odległości na mapie chyba tacy też mieszkają w Tomisławiu.
Z tego co zostało przedstawione w artykule szkoła nie podlega likwidacji i najważniejsi nauczyciele dający podwaliny w uczeniu będą dalej uczyli.
~~~8 niezalogowany
6 lutego 2017r. o 14:02
~~ napisał(a):
~~Gość napisał(a):

Ale na to pracuje cały zespół ludzi nie tylko sama szkoła podstawowa a także a może przede wszystkim rodzice. Moim zdaniem jeszcze należałoby zapytać o zdanie rodziców z Tomisławia, którzy wożą dzieci do szkoły podstawowej w Osiecznicy, dlaczego to prawdopodobnie robią, bo patrząc na odległości na mapie chyba tacy też mieszkają w Tomisławiu.
Z tego co zostało przedstawione w artykule szkoła nie podlega likwidacji i najważniejsi nauczyciele dający podwaliny w uczeniu będą dalej uczyli.
~~sss niezalogowany
6 lutego 2017r. o 14:11
Sama uczeszczalam do szkoly w Tomislawiu. To ta szkola dala mi podstawy do dalszej nauki. To jej zawdzieczam swoje wyksztalcenie i to kim teraz jestem. Uczeszczalam tez do gimnazjum w osiecznicy i jako dorosla teraz osoba wiem ze wrzucenie wszystkich dzieci z okolicy do tej jednej szkoly nikomu na dobre nie wyjdzie. Wierzylam ze reforma " rozgoni" to zbiorowisko. Tyle szumu od jakiegos czasu.. I co nam to dalo ze w naszej gminie probuja " obejsc " reforme. Licza sie tylko wzgledy ekonomiczne nie dobro naszych dzieci.nic sie nie zmieni na lepsze a wlasciwie jeszcze sie pogorszy. Takie jest moje odczucie. Droga rado gminy, Panie Wojcie! Szkoly sie powinno zamykac jezeli nie daja rady, nie maja warunkow, nie odnosza sukcesow, a nie dla oszczednosci..
~~ niezalogowany
6 lutego 2017r. o 14:16
~~dobre sobie napisał(a):
Dzieci ze szkoły prywatnej w boleslawcu nie zostały przeniesione do tomisławia, bo rodzice tak chcieli, a z zupełnie innej przyczyny. To tak na marginesie :P

Co za róznica z jakiego powodu? Skoro dzieci i rodzice są zadowoleni ze zmiany i widać postępy.

P.S. A wiec to szkoła prywatna nie dawała rady? :|
~~pinochet niezalogowany
6 lutego 2017r. o 14:25
~~Brawo Tomisław napisał(a): Wojt, ktory z wyksztalcenia jest chemikiem uczyl w szkole Wychowania Fizycznego. Nie dziwcie sie wiec ludzie, ze w Jego opinii wieksze klasy sa lepsze. Z 30-sto osobowej klasy mozna zrobic dwie walczace ze soba na zajeciach druzyny pilkarskie I jeszcze rezerwowi sa. Z takich klas 15-sto osobowych to co On mial robic? Tylko koszykowka Mu zostawala I to bez zmiennikow. Wstyd Panie wójcie...
Dlaczego piszesz "jego" i "on" z dużej litery? Jakbyś napisał "Nalazek" z małej litery to rozumiem...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA CER-FAR zaprasza