Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bronią swojej szkoły
~~Rodzice niezalogowany
6 lutego 2017r. o 19:20
Rodzice znają swoje prawa i wiedzą co mają robić w tej sprawie ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~AgM. niezalogowany
6 lutego 2017r. o 19:29
Rada gminy i wójt skutecznie wyludniają tereny naszej gminy decyzjami likwidacji szkół. Najpierw była szkoła w Ławszowej a teraz w Tomisławiu, bo kto będzie chciał kupić u nas działkę i budować się skoro nie będzie w pobliżu szkoły? Edukacja powinna być wartością najwyższą, bezcenną, ponieważ "Takie będą Rzczypospolite jakie młodzieży chowanie". Dla naszych władz samorządowych to kasa niestety jest wartością najwyższą. a nie dobro naszych dzieci, żałosne to i haniebne. Jesteśmy dumni z miejsca gdzie się urodziliśmy i wychowaliśmy, gdzie zdobywaliśmy podstawowe, dobre wykształcenie. Chcemy by i nasze dzieci miały taką szansę. Niestety radni i wójt, którzy funkcjonują dzięki nam i za nasze pieniądze wyrządzją nam i naszym dzieciom krzywdę. Nie tego oczekiwaliśmy od swoich kandydatów, mieliśmy nadzieję, że będą służyć nam, mieszkańcom, że będą o nas dbać i bronić naszych interesów... a tu co? Wniosek nasuwa się jednoznaczny - czas na zmiany. Jeżeli nasza władza nie umie poradzić sobie z problemami nowej reformy, niech po prostu odejdzie i nie czyni zła, nie będziemy mieć żalu.
9730
#Kitan_Bc nieaktywny
6 lutego 2017r. o 20:14
Trzymam kciuki za utrzymanie tej szkoły w takiej formie jaka jest (czyli niedługo jako Szkoły Podstawowej 1-8). Źle się dzieje, że dobre szkoły zamyka się z powodu oszczędności. W małych klasach jest najlepsza jakość nauczania. Oby Kuratorium wydało właściwą opinię. Pozdrawiam rodziców i pracowników szkoły !
~~Rodzic niezalogowany
6 lutego 2017r. o 20:25
Zgadzam się w 100%!!!
Ponadto jak można mówić, że jest to dla dobra mieszkańców i dzieci gdzie wcześniej bez jakiejkolwiek konsultacji podejęto tak ważne decyzje. w takim toku zdarzeń nasuwa się pytanie: czy w sprawie w której teoretycznie chodzi o dobro dzieci, zostało one wzięte choć przez moment pod uwage? W argumentacja jakie słyszymy ze strony gminy, to ewidentnie NIE!!! Liczy się tylko zapchanie szkoły w Osiecznicy dziećmi po brzegi tak żeby po likwidacji gimnazjum znajomi władz w Osiecznicy nie tracili pracy, bo jak nieoficjalnie zasłyszano to wójt będzie dbał przede wszystkim o swoich! I w ten sposób nasze dzieci wylądują w MOLOCHU!

~~ niezalogowany
6 lutego 2017r. o 20:39
Kitan_Bc napisał(a): Trzymam kciuki za utrzymanie tej szkoły w takiej formie jaka jest (czyli niedługo jako Szkoły Podstawowej 1-8). Źle się dzieje, że dobre szkoły zamyka się z powodu oszczędności. W małych klasach jest najlepsza jakość nauczania. Oby Kuratorium wydało właściwą opinię. Pozdrawiam rodziców i pracowników szkoły !

Jestem mieszkanką Gminy Nowogrodziec Relich zlikwidował piękną Szkołę w Godzieszowie żeby uratować Szkołę w rodzinnym Gierałtowie. Jednak mieszkańcy Godzieszowa postanowili odwdzięczyć się za tą haniebną decyzję tym że przepisali dzieci do Gminy Węgliniec do Czerwonej Wody.Cała dotacja poszła za dzieciakami a Relich został z palcem w nocniku. KibicujęWam mieszkańcom .NIE DAJCIE SIĘ OGRAĆ pilnujcie waszej Szkoły.
~~Obrońca niezalogowany
6 lutego 2017r. o 20:51
Jak można taką szkołę z tradycjami, z imieniem i sztandarem zredukować do szkoły filialnej?!
Przecież już nigdy tego nie da się odtworzyć.
Kiedyś uczniowie z Osiecznicy przyjeżdżali do Tomisławia kończyć siódmą klasę, bo w Osiecznicy było tylko 6( szkoła podstawowa była wówczas 7 - klasowa), a teraz ... serce boli. Opamiętajcie się panowie radni!
A propos... Czy byliście kiedykolwiek w tej pięknej szkole?
~~ccc niezalogowany
6 lutego 2017r. o 21:28
~~ napisał(a):
Kitan_Bc napisał(a): Trzymam kciuki za utrzymanie tej szkoły w takiej formie jaka jest (czyli niedługo jako Szkoły Podstawowej 1-8). Źle się dzieje, że dobre szkoły zamyka się z powodu oszczędności. W małych klasach jest najlepsza jakość nauczania. Oby Kuratorium wydało właściwą opinię. Pozdrawiam rodziców i pracowników szkoły !

Jestem mieszkanką Gminy Nowogrodziec Relich zlikwidował piękną Szkołę w Godzieszowie żeby uratować Szkołę w rodzinnym Gierałtowie. Jednak mieszkańcy Godzieszowa postanowili odwdzięczyć się za tą haniebną decyzję tym że przepisali dzieci do Gminy Węgliniec do Czerwonej Wody.Cała dotacja poszła za dzieciakami a Relich został z palcem w nocniku. KibicujęWam mieszkańcom .NIE DAJCIE SIĘ OGRAĆ pilnujcie waszej Szkoły.

no i......? komu zrobili po zlości Relichowi? Szkołs w Czerwonej w mojej opini nie jest najlepszych ach och. W Wykrotach byloby im lepiej.
~~Rodzic niezalogowany
6 lutego 2017r. o 23:56
Też chodziłam do tej szkoły pamiętam jak budowano nam salę gimnastyczną jaka to była radość że w końcu mamy coś ładnego że będziemy mogli zorganizować u nas zawody w snach nie marzyłam że w końcu wybudują nam szkołę a jednak stało się zbudowali pamiętam tą radość tych dzieci i rodziców tego dnia jak ją otwierali naprawdę szkoda by było to tak po prostu zamknąć a myślę że szkoła jest śliczna przytulna i naprawdę dobrze się w niej dzieci czują wiem bo do tej szkoły chodziły moje dzieci i bardzo bym sobie życzyła żeby mogły chodzić do niej moje wnuki a jeszcze jak by chodziły przez 8klas to to był by komfort dla dzieci rodziców i całego społeczeństwa tej wsi bo tam gdzie dzieci tam tętni życie życzę wszystkim rodzicom i dzieciaczkom jak najlepszego rozwiązania tej nie ciekawej sprawy. Ps.pani dyrektor dziękuję że pani tak walczy jak lwica. A kadry lepszej nie ma nikt pozdrawiam powodzenia
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Zapraszamy