Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Rasta niezalogowany
6 kwietnia 2022r. o 17:40
Kto mi powie jak narodzili się ci wszyscy bogowie , bądź kto ich stworzył? Który z nich jest prawdziwy? Któremu zaufać i prosić o to by ludzie i świat był lepszy ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
7 kwietnia 2022r. o 7:28
~~Rasta napisał(a): Kto mi powie jak narodzili się ci wszyscy bogowie , bądź kto ich stworzył? Który z nich jest prawdziwy? Któremu zaufać i prosić o to by ludzie i świat był lepszy ?

Chcesz by świat był lepszy? Ty bądź lepszy.
Problem się jednak zaczyna, kiedy nie możemy odróżnić co dobre, a co złe. I choćby z tego względu warto jest zgłębiać tajniki wiary.
Możesz prosić różnych "bogów". Daj mi piękny dom, rodzinę, samochód. Któryś "bóg" być może ci to da. Zapłacisz za te dobra swoją nieśmiertelną duszą.
7 kwietnia 2022r. o 7:31
Horus napisał(a): nie świruj...
ja WIDZĘ że jest dzień...
ty ''boga'' sobie TYLKO wyobrażasz...;D

I o to właśnie chodzi, że nie muszę Go sobie wyobrażać. Tak jak ty nie musisz wyobrażać sobie dnia.
7 kwietnia 2022r. o 8:17
Nie mów głupot i nie udawaj ze nie wiesz o czym piszę. Czasem możesz ręce sobie urobić po łokcie i mieć z tego wielkie G. Jednemu ciągle wieje wiatr w oczy, a drugiemu "diabeł dzieci kołysze".
A o odpowiedzi na jakie pytanie nie udzieliłem? Który Bóg jest prawdziwy? Jest jeden Bóg, stwórca świata - ten jest prawdziwy. Ten który zesłał nam Syna Jezusa a potem Ducha Świętego.
7 kwietnia 2022r. o 8:21
Zdaje się że Powód_Kazimierz z rozpędu usunął i tu twój wpis :D
22258
#Horus nieaktywny
7 kwietnia 2022r. o 8:30
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Zdaje się że Powód_Kazimierz z rozpędu usunął i tu twój wpis :D

jasne że tak tylko ja to przewidziałem ...;D

Horus 0 sek. temu
ty nie kumasz prostych zdań?
ja dzień WIDZĘ ...jak teraz to że zapowiada się słoneczny dzień...
ty ''boga'' musisz sobie tylko WYOBRAZIĆ...

czy gdzieś go widziałeś?...a może teraz widzisz?

Dopisane 07.04.2022r. o godz. 07:52:

~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Rasta napisał(a): Kto mi powie jak narodzili się ci wszyscy bogowie , bądź kto ich stworzył? Który z nich jest prawdziwy? Któremu zaufać i prosić o to by ludzie i świat był lepszy ?

Możesz prosić różnych "bogów". Daj mi piękny dom, rodzinę, samochód. Któryś "bóg" być może ci to da. Zapłacisz za te dobra swoją nieśmiertelną duszą.

ktoś tu zadaje proste pytanie ...a ty nawet słowem nie odpowiadasz ...dlaczego?
bo albo nie znasz odpowiedzi albo wstyd ci że twoja ''wiara'' -a może wiedza- jest zbyt płytka by to ogarnąć...
''tajniki wiary''?...co to jest?
też raczej nie wytłumaczysz ...

mam ''bogów'' prosić o dom czy samochód?
po to natura dała mi ręce by dzięki nim zarabiać pieniądze a pieniądze to szczęście jakie człowiek osiąga kupując np. dom czy nowy samochód...

rzuć pracę ...módl się do ''bogów'' całymi dniami ...leż krzyżem ,umartwiaj się od rana do nocy ...
a później proś ''boga'' o dar w postaci czegoś tam...nie willi z basenem czy Bentleya...

poproś o miskę zupy...
gwarantuję ci że nie dostaniesz...;D
7 kwietnia 2022r. o 9:54
Horus napisał(a):
poproś o miskę zupy...

A w jakim celu miałbym niby prosić Boga o miskę zupy? Żeby Go sprawdzić?
To częsty błąd popełniany przez wierzących - "Prosiłem Boga, a On mnie nie wysłuchał. Przestaję wierzyć."
Jest takie powiedzenie, ze jak Bóg już straci do kogoś cierpliwość, to zaczyna spełniać jego życzenia. I wtedy to dopiero boli. Bo my jesteśmy jak dzieci, którym gdyby dać wybór, to jadłyby tylko cukierki. A potem by chorowały. Z nami jest podobnie. Wymiarze ziemskim nie wiemy co jest na prawdę dla nas dobre. A co dopiero mówić o skutkach naszych życzeń, w stosunku do naszych dusz?
22258
#Horus nieaktywny
7 kwietnia 2022r. o 10:42
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
poproś o miskę zupy...

A w jakim celu miałbym niby prosić Boga o miskę zupy? Żeby Go sprawdzić?
To częsty błąd popełniany przez wierzących - "Prosiłem Boga, a On mnie nie wysłuchał. Przestaję wierzyć."

''miska zupy'' to tylko przenośnia ...
ilu ludzi straciło wiarę w ''bogów'' po tym jak maleńkie dziecko zapada na chorobę i umiera?
co takim rodzicom powiesz?...''bóg tak chciał''?
więc co z tym jego legendarnym ''miłosierdziem'' ...co z tą ''dobrocią'' ?

napisz mi czy ''bóg'' się cieszy z tego że maleńkie dziecko będzie biegać po ''raju '' a jego ziemscy rodzice pozostaną w rozpaczy?
nie było by to dla niego bardziej radosne gdyby to dziecko wyzdrowiało ciesząc tym swoich rodziców?

powiedz mi po co księdzom , kiedy chorują jacyś lekarze?
czy dlatego że nie śpieszą się jednak do swojego ''pana''?
(kopia... z lenistwa bo nie chce mi się tego po raz kolejny pisać ) ;D

Dopisane 07.04.2022r. o godz. 10:42:

A o odpowiedzi na jakie pytanie nie udzieliłem?

to jest to pytanie...

~~Rasta 16 godz. 59 min. temu
Kto mi powie jak narodzili się ci wszyscy bogowie , bądź kto ich stworzył?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza