Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Mahoniowa Hortensja niezalogowany
22 kwietnia 2022r. o 17:41
~~Horus napisał(a): no jak to?...nie kojarzysz?
a ja myślałem że jesteś oblatany w tych sprawach...
chociaż z drugiej strony się nie dziwię ...praktycznie nigdzie nie odniosłeś się do faktów historycznych a zawsze skupiasz się na tym by pisać ogólnie to czym nakazuje ci się kierować doktrynalny Kościół ...

wiesz coś o czymś takim jak Księga Kapłańska?...Księga Wyjścia?
tam znajdziesz odpowiednie zapisy na ten temat...
piszę ci o tym bo to widzisz...czytam różne źródła ...;D

czytam ,szukam czegoś nowego ,szukam sprzeczności ...
czytam o różnych ''bogach'' i dlatego wiem jak wiele jest zapożyczeń z innych kultur czy religii by dopasować do tej jednej którą ty uważasz za jedynie słuszną ...

mam ci sprecyzować ?...podać odnośniki?

Czyta, czyta,..... i nic a nic nie rozumie? Coraz częstsze zjawisko dzisiaj i stąd świat zachodni w zapaści, z której może już nie wyjść.
To bezpośredni skutek, że takich "myślicieli" jak Horus dzisiaj jest większość. Czytają, a nie rozumieją. Przykre to ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Horus niezalogowany
22 kwietnia 2022r. o 19:55
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a):

czytam o różnych ''bogach'' i dlatego wiem jak wiele jest zapożyczeń z innych kultur czy religii by dopasować do tej jednej którą ty uważasz za jedynie słuszną ...

Jest jeden Bóg. Bóg który wiele razy objawiał się ludziom. Ty mówisz o zapożyczeniach. A to są tylko reminiscencje objawień naszego Boga w zapisach dotyczących innych kultur. A że ludzie obudowali to innymi religiami? Taka już natura człowieka, że lubi tworzyć swoich bożków.

wiele razy się objawiał ...
gdzie? kiedy? w jaki sposób? :D
'reminiscencje objawień Boga''?????? którego? Manitou?

''natura człowieka lubi tworzyć nowych bożków''
a więc jak rozumiem ''natura człowieka'' -chrześcijanina - stworzyła sobie ''bożka''?
~~Zarumieniony Cis niezalogowany
22 kwietnia 2022r. o 20:33
~~Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a):

Jest jeden Bóg. Bóg który wiele razy objawiał się ludziom. Ty mówisz o zapożyczeniach. A to są tylko reminiscencje objawień naszego Boga w zapisach dotyczących innych kultur. A że ludzie obudowali to innymi religiami? Taka już natura człowieka, że lubi tworzyć swoich bożków.

wiele razy się objawiał ...
gdzie? kiedy? w jaki sposób? :D
'reminiscencje objawień Boga''?????? którego? Manitou?

''natura człowieka lubi tworzyć nowych bożków''
a więc jak rozumiem ''natura człowieka'' -chrześcijanina - stworzyła sobie ''bożka''?

Horus, Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy ! Jak zdrówko ? Jak rusztowania ?
~~Hans niezalogowany
22 kwietnia 2022r. o 20:45
Pytam, bo chodzą głosy, że uległeś wypadkowi. Horus, podobno wypadek miałeś w Z-cu a koledzy przewieźli do B-c, czy to prawda ? Jaka wersja poszła do BHP ? Wszystkich rozliczasz ze szczerości i uczciwości więc liczę, że sam wypowiesz się w temacie :-)
~~Hans niezalogowany
22 kwietnia 2022r. o 20:51
Horus, na spacerach z pieskiem uśmiechasz się do wszystkich, ufasz i opowiadasz. W Internecie wstępuje w ciebie szatan i atakuje. Przemyśl swoją dwulicowość !
~~Horus niezalogowany
22 kwietnia 2022r. o 20:51
to może koledzy się wypowiedzą...;D
pytasz mnie a pisząc to chyba ich powinieneś pytać...

ja z pewnych względów teraz na to nie odpowiem ..
wtedy też będę i szczery i uczciwy...
~~Horus niezalogowany
22 kwietnia 2022r. o 20:59
~~Hans napisał(a): Horus, na spacerach z pieskiem uśmiechasz się do wszystkich, ufasz i opowiadasz. W Internecie wstępuje w ciebie szatan i atakuje. Przemyśl swoją dwulicowość !

poważnie?...no to napisz co mówię na tych spacerach i gdzie moja ''dwulicowość''?
to może być interesujące ...;D

tak...w gruncie rzeczy ufam ludziom ale mówię tylko to co mogę powiedzieć...
a że uśmiecham się do ludzi ?...co w tym dziwnego?

~~Hans niezalogowany
22 kwietnia 2022r. o 21:04
Pytam nie ze złośliwości a z chęci poznania prawdy. Ciekawe przy którym nadajniku logował się wówczas twój telefon - lokalizacja .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.