Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Horus niezalogowany
27 kwietnia 2022r. o 7:46
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~arek napisał(a) Ale ty przecież nie masz na to wpływu, to po co pieprzysz androny?

a jaki ty masz na to wpływ ?
to że wysmarujesz tu kolejne niczym nie podparte ''androny'' ma ten świat czy ludzi zrobić lepszymi?
dałeś sobie narzucić kościelny dyktat na zasadzie ''caius regio - eius religio'' to twoja sprawa i żyj z tym sobie ale pamiętaj jednocześnie o tym że każdy z nas ma wolną wolę i twoje forumowe ''nauki'' są tu ''psu na budę '' ;D

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
27 kwietnia 2022r. o 7:50
Mam wrażenie, że twoje bardziej by pasowały do psiej budy. Ale to moje subiektywne odczucie. Nie wiem czy ktoś inny się ze mną zgodzi.
~~Horus niezalogowany
27 kwietnia 2022r. o 8:04
to tylko twoje wrażenie...
też niczym nie podparte...
~~arek niezalogowany
27 kwietnia 2022r. o 16:53
Kler to najbardziej zakłamana "kasta".
Wszelkie grzeszki zamiatają pod dywan a one tam już się po prostu nie mieszczą i masowo wyłażą spod tego dywanu.
28 kwietnia 2022r. o 6:53
Znawca i sędzia "sprawiedliwy" się znalazł. Kto ci dał prawo tak oceniać ludzi, tak uogólniać?
Jak taki głos wpływa na duchownych trzymających się zasad wiary. Czy ich umacnia? Myślę że wątpię.
Ile razy pomodliłeś się za swojego księdza "grzesznika", bo jeśli błądzi, potrzebuje właśnie twojej modlitwy.
Jaki w ogóle cel ma tego typu wypowiedź?
Grzeszki powiadasz. Gdyby z równą zawziętością "dziennikarze" wzięliby się za grzechy twoje i twojej najbliższej rodziny, to jaki wyszedłby wasz obraz? Piszę "dziennikarze", bo dziennikarze już wyginęli. Zostali nam już tylko propagandyści, którzy dostają konkretną tezę do udowodnienia i w ten bęben walą. Dziś na tapecie mają sponiewierać duchowieństwo i to robią. Jutro wezmą się za ciebie, czy twoich krewnych. A takie lemingi jak ty będą powtarzały bezmyślnie ich narrację.
~~Horus niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 7:27
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Znawca i sędzia "sprawiedliwy" się znalazł. Kto ci dał prawo tak oceniać ludzi, tak uogólniać?
Jak taki głos wpływa na duchownych trzymających się zasad wiary. Czy ich umacnia? Myślę że wątpię.
Ile razy pomodliłeś się za swojego księdza "grzesznika", bo jeśli błądzi, potrzebuje właśnie twojej modlitwy.

znawca czy nie ma prawo do takich wypowiedzi i uogólnień ...
dlaczego? a chociażby na podstawie wypowiedzi tego czy innego ''prałata'' - ''to nie ludzie ,to bydło'' (to o ludziach LGBT)

nie pisz tu o modłach ''za księdza grzesznika'' bo mam gdzieś jego ''grzechy'' i jestem pewien że on sam ma
''gdzieś'' nawet twoje modlitwy...;D
on moimi też niech się nie interesuje a skupia się bardziej na ''pokucie '' za własne ''grzeszki'' ;D
~~Płoworuda Słonecznica niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 7:29
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Znawca i sędzia "sprawiedliwy" się znalazł. Kto ci dał prawo tak oceniać ludzi, tak uogólniać?
Jaki w ogóle cel ma tego typu wypowiedź?
Grzeszki powiadasz. Gdyby z równą zawziętością "dziennikarze" wzięliby się za grzechy twoje i twojej najbliższej rodziny, to jaki wyszedłby wasz obraz? Piszę "dziennikarze", bo dziennikarze już wyginęli. Zostali nam już tylko propagandyści, którzy dostają konkretną tezę do udowodnienia i w ten bęben walą. Dziś na tapecie mają sponiewierać duchowieństwo i to robią. Jutro wezmą się za ciebie, czy twoich krewnych. A takie lemingi jak ty będą powtarzały bezmyślnie ich narrację.

A kto tobie dał prawo oceniać i pouczać innych - zacznij od siebie hipokryto, złamasie jeden.
28 kwietnia 2022r. o 9:28
Jezus dał mi takie prawo. I nie tylko prawo, ale i obowiązek. Obowiązek taki ma każdy, podkreślam KAŻDY katolik.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.