Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 9:32
I nie oceniam ludzi. Nie odnoszę się do osób, nie mówię jaka je czeka kara. Odnoszę się do czynów i tylko je oceniam. Od sądzenia osób jest ktoś inny.
No może czasem wytknę komuś głupotę, ale tylko wtedy, gdy bardzo rzuca się w oczy ;-)
Ale czasem lepiej wytłumaczyć czyjeś działanie głupotą, niż przyjąć, że cynicznie błądzi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Horus niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 11:13
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): I
No może czasem wytknę komuś głupotę, ale tylko wtedy, gdy bardzo rzuca się w oczy ;-)
Ale czasem lepiej wytłumaczyć czyjeś działanie głupotą, niż przyjąć, że cynicznie błądzi.

jak myślisz?
czy można w odpowiedzi napisać ci że i tobie można ''wytknąć głupotę''?
pytam bo nadal opierasz się na ''dogmatach'' a nie na prawdzie historycznej ...

może uznaj że właśnie tłumaczy ci się abyś ''cynicznie nie błądził'' :D

powiedz mi dlaczego pewną ''arkę'' nazywa się ''arką przymierza'' skoro po tym - jak głosi legenda - jak włożono do niej pewne tablice nabrała zabójczych mocy i każdego po jej dotknięciu bezpardonowo zabijani...;D

myślę że to kolejne pytanie w próżnię ...;D
28 kwietnia 2022r. o 14:16
No i właśnie takie przesłanki głupoty miałem na myśli. Prawda historyczna? To powiedz mi jaka jest prawda historyczna odnośnie Wałęsy. Bohater czy zdrajca. Albo kto zrujnował Bolesławiec w końcu IIWŚ. Co do tych kwestii trudno się dogadać, choć żyją ludzie co to pamiętają. A gdzie tu mówić o "prawdzie" sprzed tysięcy lat.
Jedna jest prawda - ta od Boga.
~~Stara doradczyni niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 14:29
horusku ucz się prawdy od Tytonia,:)
Wszyscy się poduczymy:)
~~Horus niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 15:00
czego mam się od niego uczyć jak on zawsze ucieka od odpowiedzi...;D
pytam go o ''arkę '' a on mi tu pieprzy o Wałęsie...;D
pytam go ile w chrześcijaństwie jest ''zapożyczeń'' z innych kultur a on mnie wali po oczach ''dekalogiem'' ;D
pytam go o to czy słyszał o Księdze Wyjścia czy też Księgę Kapłańską a on udaje że nie widzi...;D

mówi się że wiedza ucznia zależna jest od wiedzy nauczyciela więc ...
wtedy przestaje mnie to dziwić że tytoń ucieka...;D

są sprawy o których mnie w szkole nie uczono ale lubię czytać więc czytam ...
a tytoń?...tytoń mam wrażenie zatrzymał się na etapie szkolnych katechez i to mu wystarcza....;D
kiedyś wkleiłem mu jakiś link to mnie wręcz wyśmiał i odpisał że Biblia ( którą jak pisał czyta z uwagą ;D ) mu wystarcza ...
wystarcza tym którzy mają ''klapki na oczach'' :D taki ktoś nigdy nie pozna prawdy ...;D
i będzie mnie pytał o to kto rujnował Bolesławiec...

~~Złotożółta Diaskia niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 18:58
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): No i właśnie takie przesłanki głupoty miałem na myśli. Prawda historyczna? To powiedz mi jaka jest prawda historyczna odnośnie Wałęsy. Bohater czy zdrajca. Albo kto zrujnował Bolesławiec w końcu IIWŚ. Co do tych kwestii trudno się dogadać, choć żyją ludzie co to pamiętają. A gdzie tu mówić o "prawdzie" sprzed tysięcy lat.

I jest jeszcze gó.no prawda.
~~Horus niezalogowany
29 kwietnia 2022r. o 7:10
''Księgowa Rydzyka prosi Polaków. Chodzi o pieniądze

To już ostatni moment, by wypełnić zeznanie podatkowe za 2021 r. Symboliczny 1 proc. podatku można przekazać na różne fundacje pożytku publicznego. Lidia Kochanowicz-Mańk zwana przez media "księgową Rydzyka" prosi o przekazanie tych środków na Fundację Nasza Przyszłość, która ściśle współpracuje z Radiem Maryja.''

a nie wystarczy modlitwa??? ;D
29 kwietnia 2022r. o 8:53
~~Złotożółta Diaskia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): No i właśnie takie przesłanki głupoty miałem na myśli. Prawda historyczna? To powiedz mi jaka jest prawda historyczna odnośnie Wałęsy. Bohater czy zdrajca. Albo kto zrujnował Bolesławiec w końcu IIWŚ. Co do tych kwestii trudno się dogadać, choć żyją ludzie co to pamiętają. A gdzie tu mówić o "prawdzie" sprzed tysięcy lat.

I jest jeszcze gó.no prawda.

Tej szuka falco ;-)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.