~~Obrotowy TT napisał(a): Terlikowski odpłynął w kierunku lewactwo dosyć mocno. Sam jestem ciekaw, co się gościowi w głowie poprzestawiało. Bo ponad wszelką wątpliwość przestawiło mu się o prawie 180 stopni.
Generalnie nie wierzę ludziom, którzy radykalnie zmieniają poglądy. Coś z ich głowami jest nie tak. Można, a nawet należy weryfikować swoje poglądy i słuchać nie tylko tych, co tak samo myślą. Ale całkowite odejście od swoich fundamentalnych przekonań to raczej zjawisko charakterystyczne dla osób niestabilnych emocjonalnie i intelektualnie.
Mógłbym zrozumieć Terlikowskiego, gdyby stwierdził że stracił wiarę i w związku z tym nie uważa już np. 10 przykazań za obowiązujące go. Ale on niby wierzy w to samo, a gada całkiem inaczej. Czyli coś mu zaszkodziło.
~~Zielonkawobłękitna Gunera napisał(a):Ktoś napisał: ~~Obrotowy TT napisał(a): Terlikowski odpłynął w kierunku lewactwo dosyć mocno. Sam jestem ciekaw, co się gościowi w głowie poprzestawiało. Bo ponad wszelką wątpliwość przestawiło mu się o prawie 180 stopni.
Generalnie nie wierzę ludziom, którzy radykalnie zmieniają poglądy. Coś z ich głowami jest nie tak. Można, a nawet należy weryfikować swoje poglądy i słuchać nie tylko tych, co tak samo myślą. Ale całkowite odejście od swoich fundamentalnych przekonań to raczej zjawisko charakterystyczne dla osób niestabilnych emocjonalnie i intelektualnie.
Mógłbym zrozumieć Terlikowskiego, gdyby stwierdził że stracił wiarę i w związku z tym nie uważa już np. 10 przykazań za obowiązujące go. Ale on niby wierzy w to samo, a gada całkiem inaczej. Czyli coś mu zaszkodziło.
Pewnie mu ksiądz kogoś w rodzinie zgwałcił.
~~Łososiowa Naparstnica napisał(a):Ktoś napisał:
Pewnie mu ksiądz kogoś w rodzinie zgwałcił.
Genialny wniosek! Pełen szacun! Ty też miałeś takie doświadczenie?
ramaj napisał(a):
Nie znasz człowieka, powiadasz.Toż on jeszcze kilka lat temu był taki sam fundamentalny jak ty i pełno go było w twoich mediach
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ramaj napisał(a):
Nie znasz człowieka, powiadasz.Toż on jeszcze kilka lat temu był taki sam fundamentalny jak ty i pełno go było w twoich mediach
No właśnie chodzi o to że w moich "mediach" o nim cicho. Mówię o Piśmie Świętym. Może dlatego czasem jestem śmieszny, bo nie widzę rzeczy oczywistych dla ludzi zniewolonych telewizją.