Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~zawsze dziewica niezalogowany
11 lutego 2023r. o 18:56
Mignęło mi gdzieś w sieci że obok Wojowników Maryi, Rycerzy Chrystusa, Żołnierzy Chrystusa, Rycerzy Kolumba, Rycerstwa Niepokalanej, Rycerzy JP II, Przymierza Wojowników, Bożej Husarii ,mamy też Męskie Plutony Różańca. Można się uśmiechnąć, brzmi absurdalnie, ale tak naprawdę przeraża.
Pilnujcie swoje dzieci.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Przeciwko bezmyślności niezalogowany
11 lutego 2023r. o 19:00
~~Chabrowa Smagliczka napisał(a): to tytuń teraz jest BZYK
a kogo On ten tego?

Nie jest , to inny cymbał.
~~Żółtawozielony Narcyz niezalogowany
11 lutego 2023r. o 21:44
~~arek napisał(a): Kościół Katolicki i jego kler to średniowieczne skamieliny.
Nie pasują do współczesnego świata, współczesnej wiedzy i świadomości ludzi.
To szybko zanikająca organizacja.
Oby jak najszybciej !

~~arek jak zwykle błyskotliwie, jak na człowieka pierwotnego przystało :)
Wiedzy ani współczesnej, ani średniowiecznej, ani starożytnej nie ma, bo z wypowiedzi widać, że żadnej nie ma.
O średniowieczu to ty chłopcze kompletnie nic nie wiesz, stąd też powtarzasz jakieś bzdury o średniowieczu.

A do szkół chodziłeś?
~~bzyk niezalogowany
11 lutego 2023r. o 22:08
Komentujący wykazują się wielkim niezrozumieniem ważnych filozoficznych i eschatologicznych kwestii. Część czytających pewnie ma trudność z rozumieniem terminów, którymi się posługuję. Są osobnikami wyedukowanymi w stylu mcdonalds czyli byle jak, szybko i śmieciowo. Są produktem "współczesności". Tacy jak ci, którzy występują w filmikach typu :"matura to bzdura" dokumentując coraz większe ogłupienie przecież "współczesnego", a nie średniowiecznego, społeczeństwa.
Ale z szatanem możecie sobie poradzić. Posłuchajcie :)

~~BaaSek niezalogowany
12 lutego 2023r. o 0:28
phenylethylamine darknet drugs germany
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
12 lutego 2023r. o 10:30
W młodym wieku byłem przekonany o istnieniu Boga, a ksiądz był moim autorytetem, bardziej nawet niż nauczyciele w szkole. Tak było jednak gdy miałem 9 lat. Pamiętam jeszcze bierzmowanie z udziałem biskupa, gdzie zapamiętałem frazę jaką wygłosił - że my, dzieci po powrocie do domu poczujemy, że staniemy się lepsi. Niestety jak byłem urwisem, tak pozostałem i chociaż może się to wydawać śmieszne ale ja wtedy czułem się rozczarowany tym, iż wiara nie zadziałała. To było jedno z dziecięcych rozczarowań w stosunku do wiary i tych, którzy tę wiarę głosili. Nie był to oczywiście jakiś przełomowy epizod ale już wtedy zacząłem stopniowo „przeglądać na oczy” i coraz bardziej zauważać, że ani ksiądz nie jest taki święty, ani że Bóg taki oczywisty. Dalej poszło z górki. Erozja wiary następowała równolegle do erozji jeszcze jednej fałszywej ideologii, którą mi zaszczepiono w dzieciństwie, ideologii komunizmu. Cieszę się, że mój intelekt pozwolił mi na wyeliminowanie z mej mentalności obu tych ideologii, nie zaś jak w przypadku wielu innych ludzi, zastąpienie jednej drugą, tj. zastępując aktywność w partii, na aktywność w parafii (szczególnie obrzydliwe zjawisko wyraźnie widoczne zaraz po transformacji ustrojowej). Inna sprawa, że takie wolty wykonywali głównie ludzie interesowni kierujący się zawsze tam, „gdzie stoją konfitury”, stąd w „rozmodlonym” obozie władzy duża część to hipokryci i cwaniacy, traktujący wiarę koniunkturalnie, będąc wierzącymi na pokaz, dla poklasku. Tylko część z nich, to nadal wierzący, a ich cechą rozpoznawczą jest wyznawanie najbardziej ludycznej, aby nie powiedzieć najbardziej prostackiej, formy katolicyzmu. Co do samego księdza, o którym tu mowa, tylko bardziej świadomi mieszkańcy jego parafii, byliby w stanie powiedzieć czym się on faktycznie kieruje organizując takie ewenty. Jak znam życie to jest on naiwny albo cwany. Nie wiem co gorsze.
~~arek niezalogowany
12 lutego 2023r. o 14:57
~~Żółtawozielony Narcyz napisał(a):
Ktoś napisał: ~~arek napisał(a): Kościół Katolicki i jego kler to średniowieczne skamieliny.
Nie pasują do współczesnego świata, współczesnej wiedzy i świadomości ludzi.
To szybko zanikająca organizacja.
Oby jak najszybciej !

~~arek jak zwykle błyskotliwie, jak na człowieka pierwotnego przystało :)
Wiedzy ani współczesnej, ani średniowiecznej, ani starożytnej nie ma, bo z wypowiedzi widać, że żadnej nie ma.
O średniowieczu to ty chłopcze kompletnie nic nie wiesz, stąd też powtarzasz jakieś bzdury o średniowieczu.

A do szkół chodziłeś?

Z twojej wypowiedzi natomiast wynika, że prawda faktycznie w oczy kole.
Zabolało , co?
I będzie bolało coraz bardziej bo taka jest prawda.
Żadne twoje i tobie podobnych "nawiedzonych" gryzmoły tego nie zmienią.
Odchodzicie w daaaaleką siną dal.
Bye, bye.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
13 lutego 2023r. o 8:53
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Nie wiem co gorsze.

No tośmy się pośmiali. Ha ha ha
Faktycznie wybrałeś inna drogę. Drogę pozbawiona wszelkich wartości. Gdzie podszywanie się pod kogoś to tylko dobry żart. Nie obchodzi cię nikt i nic. Ważne jest jedynie by kasa się zgadzała a życie było lekkie, łatwe i przyjemne. Tylko na co ci takie życie? Ty już od dawna pachniesz trupem. Kto nie żyje w Bogu, już dawno umarł.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza