Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Makowy Grab niezalogowany
13 lutego 2023r. o 9:09
~~arek napisał(a):
A do szkół chodziłeś?

Z twojej wypowiedzi natomiast wynika, że prawda faktycznie w oczy kole.
Zabolało , co?
I będzie bolało coraz bardziej bo taka jest prawda.
Żadne twoje i tobie podobnych "nawiedzonych" gryzmoły tego nie zmienią.
Odchodzicie w daaaaleką siną dal.
Bye, bye.

Arku, w szkołach dziś uczą tylko rozwiązywania testów. Wiedzę i umiejętność myślenia przestali przekazywać tuż po wojnie. Wcześniej taki uczeń gimnazjum czytał dzieła starożytnych filozofów w ich oryginalnym języku. Nikt mu nie mógł wcisnąć jakiejś ich krzywej interpretacji. Dlatego ludzie mieli poukładane w głowach. Ty dziś miałbyś problem nawet z powiedzeniem co to jest filozofia, choć tak dumny jesteś ze swoich "szkół". Możesz sobie wygooglać definicję, ale i tak niczego z niej nie pojmiesz. Masz zbyt sztywny mózg, niezdolny do najprostszych procesów myślowych. Co ci z telewizorka powiedzą, to powtórzysz. Będziesz popierał partię, której programem jest brak programu, całym i kompletnym źródłem wiary, będzie dla ciebie ksiądz proboszcz, bo ty sam Biblii nie przeczytasz. A nawet gdybyś po nią sięgnął to będziesz literalnie czytał "bajeczki" w niej zawarte i wykłócał się że nauka przeczy stworzeniu świata w 6 dni.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22744
Falco111 nieaktywny
13 lutego 2023r. o 9:11
''tytoń'' ... to prawda że Jezus był prawie Ukraińcem? ;D

jak myślisz?
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
13 lutego 2023r. o 9:13
Falco111 napisał(a): ''tytoń'' ... to prawda że Jezus był prawie Ukraińcem? ;D

jak myślisz?

Jezus jest po troszę każdym z nas. A więc i Ukraińcem też.
22744
Falco111 nieaktywny
13 lutego 2023r. o 11:08
nie ...nie ''troszkę '' tylko był w całości Galicjaninem ...

nie oszukuj bo pewne źródła o tym już otwarcie piszą ...trzeba będzie zmienić historię ...;D
13 lutego 2023r. o 11:36
I znów podchodzisz do tematu wybiórczo i literalnie. W ogóle nie widać w tobie natchnienia Ducha Świętego. A to On daje nam moc zrozumienia. Trzeba się tylko na tę moc otworzyć.
A co do etnicznego pochodzenia Jezusa, to niestety wciąż trwają dyskusje na ten temat, które w skomplikowany sposób wywodzą swoje prawdy wyciągając kolejne wnioski z kolejnych wniosków. W każdej chwili może wypłynąć jakiś nowy dowód historyczny, jakaś inskrypcja na naczyniu glinianym, czy inny artefakt, który wszystko postawi na głowie.
Nie to jest jednak ważne jakie geny w sobie maiło ciało Jezusa. Ważne jest to dla kogo i po co się narodził. A ty jak zwykle skupiasz swoja uwagę nie tam, gdzie trzeba.
22744
Falco111 nieaktywny
13 lutego 2023r. o 11:45
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): I znów podchodzisz do tematu wybiórczo i literalnie. W ogóle nie widać w tobie natchnienia Ducha Świętego. A to On daje nam moc zrozumienia. Trzeba się tylko na tę moc otworzyć.
A co do etnicznego pochodzenia Jezusa, to niestety wciąż trwają dyskusje na ten temat, które w skomplikowany sposób wywodzą swoje prawdy wyciągając kolejne wnioski z kolejnych wniosków. W każdej chwili może wypłynąć jakiś nowy dowód historyczny, jakaś inskrypcja na naczyniu glinianym, czy inny artefakt, który wszystko postawi na głowie.
Nie to jest jednak ważne jakie geny w sobie maiło ciało Jezusa. Ważne jest to dla kogo i po co się narodził. A ty jak zwykle skupiasz swoja uwagę nie tam, gdzie trzeba.

jak wybiórczo?...jak literalnie?
powtarzam tylko to co przeczytałem a ostatnio takie głosy są już często autorytetami...

no i właśnie dlatego że staram się to zrozumieć jest właśnie tym co ty nazywasz ''natchnieniem'' jakiegoś ''ducha'' ;D

myślisz że mogą ''wypłynąć dowody'' na pochodzenie Jezusa?...czy to czasem nie obaliło by odwiecznego mitu?
pamiętasz jak zadając ci pytania na temat miejsca narodzin Jezusa nigdy mi nie odpowiedziałeś ?...czyżbyś wątpił? ;D
13 lutego 2023r. o 11:51
Falco111 napisał(a): nigdy mi nie odpowiedziałeś ?...czyżbyś wątpił? ;D

I nie odpowiem. Nie jestem ani historykiem, ani mnie przy tym nie było. Nie jest to jednak dla mnie istotne w której konkretnie "stajence" przyszedł na świat Zbawca. Ty szukasz punktów zwątpienia, ja ich nie szukam. Staram się skupiać na tym, co ważne, co istotne. A istotne jest dla kogo i dlaczego Jezus w ogóle się narodził.
~~Brunatny Driakiew niezalogowany
13 lutego 2023r. o 18:25
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Falco111 napisał(a): nigdy mi nie odpowiedziałeś ?...czyżbyś wątpił? ;D

I nie odpowiem. Nie jestem ani historykiem, ani mnie przy tym nie było. Nie jest to jednak dla mnie istotne w której konkretnie "stajence" przyszedł na świat Zbawca. Ty szukasz punktów zwątpienia, ja ich nie szukam. Staram się skupiać na tym, co ważne, co istotne. A istotne jest dla kogo i dlaczego Jezus w ogóle się narodził.

Jeszcze bardziej istotne jest czy w ogóle się narodził.
Poza bajkami pisanymi ponad 100 lat po tym rzekomym narodzeniu nic o tym nie świadczy.
Jego istnienie jest tak samo wiarygodne jak lądowanie ufoludków.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.