Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 3:56
~~Ramaj napisał(a): Mocno sparło katabasa jeżeli na publicznej plaży uprawiał hipikę na własnym sprzęcie.

Nie znam sytuacji ani ty. Więc nie wydaje mi się by nadawała się do komentowania. Coś musiało być przyczyną takiego zachowania a potem śmierci. Nie znając jej, trudno mieć jakiś osąd.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
20 sierpnia 2023r. o 4:10
~~Ciemnobłękitny Ligustr napisał(a):
więc pytam cię tu pacanie- dlaczego więc właśnie jakiemuś bogu nie pozostawić sądu nad świeckim pedofilem?...odpowiesz? ...nie odpowiesz...;D
nie odpowiesz bo jesteś popieprzonym hipokrytą....;D

Mylisz tu dwie sprawy. Sąd kościelny jest dodatkową jurysdykcją, jeśli chodzi o karanie osób duchownych. To postępowanie nie wyklucza działania sądów świeckich. Na podstawie błędnych założeń wysnuwasz błędne wnioski.
Cały czas próbujesz mnie wcisnąć w rolę sędziego. Osądź tego, osądź tamtego...
A kimże ja jestem, by oceniać drugiego człowieka? Co najwyżej mógłbym się odnieść do oceny samych czynów. Ale i tu najczęściej nie mam pełnej wiedzy co do okoliczności.
Pozostawmy więc te sprawy sądom. I kościelnym i cywilnym. A gdyby one nie potrafiły zadziałać, zawsze pozostaje Sąd Boży.
~~Ciemnobłękitny Ligustr niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 6:06
pochwalony przewielebny......;D
spać nie możesz ?...tak cię zapewne poruszyła śmierć tego zboka...
a teraz do rzeczy...
nie ściemniaj z tymi ''jurysdykcjami '' bo w normalnie funkcjonującym państwie przestępca jest po pierwsze obywatelem ,częścią społeczności a nie politykiem czy księdzem których chroni czy to immunitet czy sutanna...
w normalnie funkcjonującym państwie nie powinno być jakiejś idio.ty.cznej zgody na uchylenie jednemu immunitetu a drugiemu ochrony jakiegoś sądu biskupiego bo do tego się to sprowadza...
dosyć głośno było niedawno o tym pedofilu którego dokumentów domagała się prokuratura a kuria twierdziła że ich nie ma bo są w Watykanie...później się znalazły....;D

ja wielebny nie oczekuję tego byś był tu sędzią ...mógłbym oczekiwać konkretnych opinii na temat konkretnych osób ale to tez cię przerasta...dałeś na to wielokrotnie dowody...;D
piszesz...

''A kimże ja jestem, by oceniać drugiego człowieka? Co najwyżej mógłbym się odnieść do oceny samych czynów. Ale i tu najczęściej nie mam pełnej wiedzy co do okoliczności.''

no właśnie ...a kim ty jesteś by wielokrotnie tu mnie i innych opisywać jako ''lewactwo'' ...;D
a jednak tutaj nadzwyczaj łatwo przychodzą ci ''oceny'' ;D

błądzisz synu...błądzisz ''ciemną doliną '' i może zła się nie ulękniesz ale prawdy się boisz...;D

wielebny ...a jak oceniasz ''nagrodę '' dla kleszego pedofila od mieszkańców jakiejś wioski którzy ufundowali mu tablice pamiątkową a przecież to był klecha który molestował lub zgwałcił 15-olatkę ? (musiał bym to sprawdzić bo dokładnie nie pamiętam )
wiesz coś o tym czy nie słyszałeś? ;D
~~dziwisz niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 8:29
~~złodziej z Torunia napisał(a): Albo Boga nie ma , albo księża nie gwałcą małe dzieci . Albo jedno albo drugie.

A kuku, renka Boga ?

Ksiądz Stanisław P. z diecezji tarnowskiej przez lata skrzywdził co najmniej 95 chłopców. Prokuratura, choć zdobyła dowody na molestowanie seksualne większości z nich, sprawę musiała umorzyć, bo czyny duchownego się przedawniły.
~~Starozłoty Zawciąg niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 8:30
BAGNO | reportaż dziennikarza śledczego Mariusza Zielke |

~~Ramaj niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 8:56
~~Ciemnobłękitny Ligustr napisał(a): pochwalony przewielebny......;D
spać nie możesz ?...tak cię zapewne poruszyła śmierć tego zboka...
a teraz do rzeczy...
nie ściemniaj z tymi ''jurysdykcjami '' bo w normalnie funkcjonującym państwie przestępca jest po pierwsze obywatelem ,częścią społeczności a nie politykiem czy księdzem których chroni czy to immunitet czy sutanna...
w normalnie funkcjonującym państwie nie powinno być jakiejś idio.ty.cznej zgody na uchylenie jednemu immunitetu a drugiemu ochrony jakiegoś sądu biskupiego bo do tego się to sprowadza...
dosyć głośno było niedawno o tym pedofilu którego dokumentów domagała się prokuratura a kuria twierdziła że ich nie ma bo są w Watykanie...później się znalazły....;D

ja wielebny nie oczekuję tego byś był tu sędzią ...mógłbym oczekiwać konkretnych opinii na temat konkretnych osób ale to tez cię przerasta...dałeś na to wielokrotnie dowody...;D
piszesz...

''A kimże ja jestem, by oceniać drugiego człowieka? Co najwyżej mógłbym się odnieść do oceny samych czynów. Ale i tu najczęściej nie mam pełnej wiedzy co do okoliczności.''

no właśnie ...a kim ty jesteś by wielokrotnie tu mnie i innych opisywać jako ''lewactwo'' ...;D
a jednak tutaj nadzwyczaj łatwo przychodzą ci ''oceny'' ;D

błądzisz synu...błądzisz ''ciemną doliną '' i może zła się nie ulękniesz ale prawdy się boisz...;D

wielebny ...a jak oceniasz ''nagrodę '' dla kleszego pedofila od mieszkańców jakiejś wioski którzy ufundowali mu tablice pamiątkową a przecież to był klecha który molestował lub zgwałcił 15-olatkę ? (musiał bym to sprawdzić bo dokładnie nie pamiętam )
wiesz coś o tym czy nie słyszałeś? ;D

100/100
Ale do koga ta mowa ???
Napisałem wcześniej:gadanie jak do słupa .Tak go zaimpregnowali ,że samodzielny osąd wykracza poza jego intelektualne możliwości.
20 sierpnia 2023r. o 9:20
Niestety nie mogę ci odpowiedzieć. Mimo, że nie używam wulgaryzmów, moje wypowiedzi są odrzucane.
~~Ciemnobłękitny Ligustr niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 9:28
można by tu było przewielebnemu wkleić info o dziesiątkach jeśli nie setkach takich przypadków gdzie ''panowie prałaci'' chronią swoich kolesi a te ''lewackie '' przecież według przewielebnego i zbynia ''zero'' sądy nic z tym praktycznie nie robią ...
czyli nie są tacy źli...;D
ale kiedy ''lewaki'' skazują z kolei niejaką Marikę lub Madziulkę to wrzask że to skandal...;D

tu też trudno ''zdonżyć'' za przewielebnym...
ale spoko...wróci z kościółka to nam przekaże nowe ''objawienia'' ...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.