~~Ramaj napisał(a): Mocno sparło katabasa jeżeli na publicznej plaży uprawiał hipikę na własnym sprzęcie.
~~Ciemnobłękitny Ligustr napisał(a):
więc pytam cię tu pacanie- dlaczego więc właśnie jakiemuś bogu nie pozostawić sądu nad świeckim pedofilem?...odpowiesz? ...nie odpowiesz...;D
nie odpowiesz bo jesteś popieprzonym hipokrytą....;D
~~złodziej z Torunia napisał(a): Albo Boga nie ma , albo księża nie gwałcą małe dzieci . Albo jedno albo drugie.
~~Ciemnobłękitny Ligustr napisał(a): pochwalony przewielebny......;D
spać nie możesz ?...tak cię zapewne poruszyła śmierć tego zboka...
a teraz do rzeczy...
nie ściemniaj z tymi ''jurysdykcjami '' bo w normalnie funkcjonującym państwie przestępca jest po pierwsze obywatelem ,częścią społeczności a nie politykiem czy księdzem których chroni czy to immunitet czy sutanna...
w normalnie funkcjonującym państwie nie powinno być jakiejś idio.ty.cznej zgody na uchylenie jednemu immunitetu a drugiemu ochrony jakiegoś sądu biskupiego bo do tego się to sprowadza...
dosyć głośno było niedawno o tym pedofilu którego dokumentów domagała się prokuratura a kuria twierdziła że ich nie ma bo są w Watykanie...później się znalazły....;D
ja wielebny nie oczekuję tego byś był tu sędzią ...mógłbym oczekiwać konkretnych opinii na temat konkretnych osób ale to tez cię przerasta...dałeś na to wielokrotnie dowody...;D
piszesz...
''A kimże ja jestem, by oceniać drugiego człowieka? Co najwyżej mógłbym się odnieść do oceny samych czynów. Ale i tu najczęściej nie mam pełnej wiedzy co do okoliczności.''
no właśnie ...a kim ty jesteś by wielokrotnie tu mnie i innych opisywać jako ''lewactwo'' ...;D
a jednak tutaj nadzwyczaj łatwo przychodzą ci ''oceny'' ;D
błądzisz synu...błądzisz ''ciemną doliną '' i może zła się nie ulękniesz ale prawdy się boisz...;D
wielebny ...a jak oceniasz ''nagrodę '' dla kleszego pedofila od mieszkańców jakiejś wioski którzy ufundowali mu tablice pamiątkową a przecież to był klecha który molestował lub zgwałcił 15-olatkę ? (musiał bym to sprawdzić bo dokładnie nie pamiętam )
wiesz coś o tym czy nie słyszałeś? ;D