~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Lubię tę pieśń. Nie mam do niej jakichś uprzedzeń. JPII też szanuję choć "chemii" nigdy nie chułem. Jestem betonem jeśli chodzi o kwestię wiary a On był jak na mój gust zbyt postępowy. Ale to tylko moja sugestywna opinia, zresztą nie umniejszająca Jego świętości.
~~Ciemnobłękitny Ligustr napisał(a): odpuściłem to jego przyznanie się do ''betonu'' ale rozbawił mnie po raz wtóry tym określeniem że JP2 był ''postępowy'' ....;D ciekawe czy zapytany o to podałby ''argumenty ''co do tej jego ''postępowości'' ;D
~~Ciemnobłękitny Ligustr napisał(a): lubisz tą ''pieśń'' powiadasz?
a wiesz że autorem jej słów był klecha z zarzutami pedofilskimi?
kilku świadków świadczyło przeciwko niemu ...
nie doczekał wyroku bo tak jak tego zboka ze Świnoujścia z nim podobnie...kostucha ciach ,ciach i po zawodniku...;D
ale ty lubisz tą ''pieśń'' ....;D
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ciemnobłękitny Ligustr napisał(a): lubisz tą ''pieśń'' powiadasz?
a wiesz że autorem jej słów był klecha z zarzutami pedofilskimi?
kilku świadków świadczyło przeciwko niemu ...
nie doczekał wyroku bo tak jak tego zboka ze Świnoujścia z nim podobnie...kostucha ciach ,ciach i po zawodniku...;D
ale ty lubisz tą ''pieśń'' ....;D
Tak, lubię.
Dla ciebie to jest niepojęte, bo twoje myślenie ogranicza się do swojej "bańki" i wszystko co się w niej dzieje, będzie dla ciebie dobre i wspaniałe, a wszystko co spoza niej, wstrętne i złe.
Nawet najgorszy grzesznik może zostawić po sobie coś wspaniałego.
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ciemnobłękitny Ligustr napisał(a): odpuściłem to jego przyznanie się do ''betonu'' ale rozbawił mnie po raz wtóry tym określeniem że JP2 był ''postępowy'' ....;D ciekawe czy zapytany o to podałby ''argumenty ''co do tej jego ''postępowości'' ;D
A choćby ekumenizm. Wspólne Msze z wyznawcami innych religii. Jak dla mnie to pachniało herezją.