~~Szymczyk z granatnikiem napisał(a): Kościół unieważnił 20 letnie małżeństwo jacka Goebbelsa kurskiego z żoną z którą miał 3 dzieci !!!!!!!!! Oznacza to PiS że piSS do spółki z kościołem uczynil oręż, narzędzie do walki o wplywy, o władzę nad ludem, o kasę , w tym wszystkim Boga nie mam, a piSS imieniem Boga szafuje, jak szabelką, czy biczem. I to tak sie kreci tyle lat. "Głupi naród to kupi". Nie wszystko jest dla wszystkich. Taka to piSSowska "demokracja".
~~Szymczyk z granatnikiem napisał(a): Kościół unieważnił 20 letnie małżeństwo jacka Goebbelsa kurskiego z żoną z którą miał 3 dzieci !!!!!!!!! Oznacza to PiS że piSS do spółki z kościołem uczynil oręż, narzędzie do walki o wplywy, o władzę nad ludem, o kasę , w tym wszystkim Boga nie mam, a piSS imieniem Boga szafuje, jak szabelką, czy biczem. I to tak sie kreci tyle lat. "Głupi naród to kupi". Nie wszystko jest dla wszystkich. Taka to piSSowska "demokracja".
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Znów zapomniałem się podpisać
~~Złotoruda Nemezja napisał(a):Ktoś napisał: ~~Szymczyk z granatnikiem napisał(a): Kościół unieważnił 20 letnie małżeństwo jacka Goebbelsa kurskiego z żoną z którą miał 3 dzieci !!!!!!!!! Oznacza to PiS że piSS do spółki z kościołem uczynil oręż, narzędzie do walki o wplywy, o władzę nad ludem, o kasę , w tym wszystkim Boga nie mam, a piSS imieniem Boga szafuje, jak szabelką, czy biczem. I to tak sie kreci tyle lat. "Głupi naród to kupi". Nie wszystko jest dla wszystkich. Taka to piSSowska "demokracja".
Sąd Kościelny nie ma możliwości unieważnienia małżeństwa. Może co najwyżej stwierdzić jego nieważność od samego początku. Liczba dzieci nie ma tu znaczenia. Jeśli malżeństwo zawarto wadliwie, to choćby się w nim potem i 100 dzieci urodziło, nie będzie to miało znaczenia.
A co może być przyczyną nieważności? A choćby małżeństwo pod przymusem, czy "dla kasy". I wiele, wiele innych.
~~Turkusowa Szałwia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Znów zapomniałem się podpisać
A umiesz ?
~~Błękitnozielony Oczar napisał(a):
jeszcze do niedawno twoi kolesie odmawiali ''komunii'' zwykłym rozwodnikom a ty mi tu pierd...sz szukając usprawiedliwienia w tym jak ''kupczą'' sakramentami...
u nich wszystko ma swoją cenę ... u nich od ''wawrzyków'' aż się roi...;D
stąd taka ich nienawiść do Lutra...