~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Ktoś napisał: ~~Popielaty Złocień napisał(a):
daj spokój z takimi idioty.czny. mi porównaniami ...one tylko pokazują twoją niemoc i brak sensownej argumentacji...
bo widzisz ''wielebny'' nie ma na świecie kraju który w swoim prawie nie karał bandyty okradającego bank...
ale są kraje gdzie szanuje się wolność dokonywanych wyborów w tym wolności do decyzji o aborcji ...
to zawsze powinna być decyzja indywidualna i żaden polityk czy klecha nie ma prawa o tym decydować...
Jak zwykle nie za bardzo wiesz o czym piszesz. Banki są rabowanie na potęgę, tyle że w białych rękawiczkach. Pieniądz już dawno stracił swoją funkcję, gdzie miał odzwierciedlać nakład ludzkiej pracy. Dziś odzwierciedla głównie nakład cwaniactwa. Człowiek zakorzeniony w prawach chrześcijańskich czuje w tem jeszcze jakąś niestosowność, pozostali uważają że wszystko jest ok. A czy faktycznie jest?
Co zaś do wspomnianej aborcji. Wystarczy zabiciu dziecka nadać nową nazwę i już z zabójstwa staje się prawem czy nawet dobrodziejstwem. A kto staje przeciw dobrodziejstwa, z oczywistych względów staje się okrutnikiem. To tak stajemy w obliczu paradoksu, że okrutnicy bronią życia dzieci. Typowo lewackie pomieszanie z poplątaniem.
Sprawa Hosera? Nie znam człowieka, dlaczego mnie pytasz? Ty jesteś szpecem od kościelnych "afer" więc sam sobie odpowiedz. Ja w kościele nie szukam afer, a Boga. I póki co, jeszcze Go tam odnajduję.
Działalność św. Teresy z Kalkuty ma wiele przedstawianych barw. Aby ją rzetelnie ocenić, musiałbym pobyć trochę z trędowatymi, wtedy miałbym lepszą perspektywę. Ale obawiam się, że nie stać by mnie było na takie poświęcenie.
tyle że ty wcześniej nie pisałeś o bankowcach...
''~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Jasnoturkusowy Ligustr napisał(a): życie jest (bezcenne) bzdura
widać to na konflikcie Izraela
i wielu innych narodów
Idąc twoim tokiem rozumowania, można wnioskować, że jak ktoś na przykład obrabował bank, to uznajemy to za normę społeczną i ze spokojnym sumieniem też zaczynamy okradać banki.''
nie znasz Hosera?...no ja też ...ale to mi nie przeszkadza w czytaniu o tym klesze i jak ten współdziałał z klerem kiedy ten popierał czystki etniczne...zapewne wtedy ''zapomniał'' o ''bogu'' ...
''Działalność św. Teresy z Kalkuty ma wiele przedstawianych barw. Aby ją rzetelnie ocenić, musiałbym pobyć trochę z trędowatymi, wtedy miałbym lepszą perspektywę.''
nie bądź śmieszny...
by wiedzieć że w przeręblu jest zimna woda nie musisz do niego wchodzić...
podobnie do szamba...
czytając ciebie coś mi się wydaje że masz ograniczony dostęp do internetu...;D