Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

świat wolnych ludzi

~~ niezalogowany
31 sierpnia 2017r. o 21:19
~~ napisał(a):
~~ napisał(a): Bóg tak nie chciał. Chcieli zdziczali najeźdźcy z Afryki.

ale pitolisz
''zdziczali najezdzcy''?
nie tak dawno w Łodzi przetrzymywano i gwałcono przez dziesięć dni młodą dziewczynę i nie byli to najezdzcy
to byli polscy katolicy ,chrześcijanie
nie pisz mi tutaj że coś mi sie pomyliło
nic nie oczekuję od twojego boga a że się bawię i używam życia jak tylko mogę to moja sprawa i żaden bóg nie jest mi potrzebny do towarzystwa
a jak to niby bóg ma mi pomagać?
może niech zapyta czy tego oczekuję bo gdzie to ja napisałem że oczekuję jego obrony ?
na stan swojego konta pracuję sam a dopuścić do niego boga to tak jak zawierzyć ''amberom'' czy ''skokom''
ja jestem ''niedojrzały'' ?
niezły z ciebie koleś :)dowcipny :)
napisz gdzie napisałem słowo o oczekiwanej od niego-''boga''- pomocy ?
ja się na kogoś obrażam? na kogo?
równie dobrze mogę obrazić się na kosmitę bo też go ie widziałem

a szybciej mi do uwierzenia w ich istnienie niż jakiegoś żydowskiego kaznodzieji nie jedynego zresztą w tamtych czasach ;)
Szymon Bar Kochba to jeden z przykładów

szczytem tych bzdur które tu wypisałeś to to że
''lewicowość to choroba umysłu''
a ''prawicowość''?

''dar niebios''?:)

W Rimini byli zdziczali najeźdźcy, a w Łodzi zdziczali Polacy. To chyba oczywiste. I w jednym i w drugim przypadku powinni zostać bardzo surowo ukarani, jeszcze w swoim ziemskim życiu.
Co do życzeń w stosunku do Boga to pytałeś, gdzie był Bóg i dlaczego do tego dopuścił? Czyli jasno wyraziłeś pretensje, że Bóg nie interweniował. Wynika to z twojego nieprawidłowego rozumienia Boga i naszej relacji z Nim. To nie jest policjant, do którego dzwonisz gdy coś się dzieje. To co się w naszym życiu dzieje jest pochodną naszej i innych ludzi wolności działania. Naszych złych i dobry czynów i złych i dobrych czynów innych ludzi. A Bóg nas i innych oceni sprawiedliwie. Proste to, ale jakoś ludzie cały czas chcieliby żeby Bóg innych powstrzymywał i karał natychmiast, a im pozwalał robić co chcą. I dlatego pojawiają się takie pytania: Dlaczego Bóg do tego dopuścił? Jest to infantylne podejście do wiary.
A dlaczego lewicowość jest chorobą umysłu, a prawicowość nie?To jest bardzo proste: osoby o poglądach prawicowych starają się postrzegać świat, jaki jest. Nawet jak im się to nie podoba. A lewicowcy postrzegają świat poprzez pryzmat lewicowej ideologii i nie widzą, jaki świat jest naprawdę. Chcesz przykład? Proszę bardzo. Prawicowcy mówią, że w człowieku jest pierwiastek zła (grzech pierworodny) i dlatego wychowanie należy prowadzić w sposób kształtujący charakter i eliminowanie złych zachowań.
Lewicowcy wymyślili różne rodzaje psychologii i mówią, że człowiek jest z natury bardzo dobry i tylko otoczenie społeczne go psuje. Czyli jak coś zrobiłeś źle, to nie jest twoja wina, ale wina innych. Każdy mający odrobinę zdrowego rozsądku kto wychowywał dzieci wie, że lewicowe stwierdzenia są z gruntu fałszywe. Nawet badania naukowe to pokazują. Ale lewicowiec nie widzi faktów, które przysłania mu jego ideologia. Zaburzenie postrzegania rzeczywistości to jest choroba.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~debest niezalogowany
DP napisał(a): nawet na jałowej ziemi wykiełkuje ziarno
nie od sierwcy i nie od ziemi to zależy
tylko od ziarna, dobrego i mocnego ziarna:)
spokojnego:)

Według Boga przypowieść o siewcy i ziarnie była najważniejszą przypowieścią. Ziarnem zawsze jest słowo Boże. Wszystko zależy od podłoża - na jałowym, skalistym nic nie wyrośnie. Między ostami też nie wyrośnie.

Jeśli padnie na ziemię żyzną - wtedy wyda plon.

Dobrze, że ktoś tutaj usilnie tłumaczy domorosłym anarchistom jak groźna jest dzisiejsza ideologia tolerancji wobec mniejszości seksualnych narzucających swoją wizję rodziny większości i usiłująca, by większość uznała za normę to, co owa mniejszość deklaruje: rodzina to może być dwóch facetów lub dwie kobiety, a seks między facetami to coś naturalnego.

Człowiek przeżył na tej planecie tak długo tylko dlatego, że uznawał takie zachowania za zboczenie lub chorobę.

Ta ideologia wymierzona jest nie przeciwko Bogu, ani przeciwko chrześcijaństwu, ale przeciwko rodzinie. To już działa na zachodzie. W Polsce jeszcze rodzina to ojciec i matka. Można jeszcze spokojnie dać klapsa dziecku, bo każdy wie, że synowi trzeba zgiąć kark, bo inaczej wyrośnie na rozpuszczonego typa pozbawionego szacunku do rodziców.

Bóg pozostawił w Biblii model rodziny, model moralnego postępowania i drogę do zbawienia od śmierci.

Diabeł wprowadził teorie ewolucji, relatywizm moralny (czyli to, co piszą niektórzy na forum, że każdy może sam ustalać co jest dobre a co złe według swojego poczucia wartości), a teraz nowy model rodziny.

Życie i śmierć.

Wybierajcie.
~~ niezalogowany
DEBEST
POTRAFISZ ODPOWIEDZIEĆ CZY TA DZIEWCZYNA Z RIMINI POWINNA EWENTUALNIE URODZIĆ DZIECKO LUB DZIECI?
~~debest niezalogowany
31 sierpnia 2017r. o 21:26
~~ napisał(a): DEBEST
POTRAFISZ ODPOWIEDZIEĆ CZY TA DZIEWCZYNA Z RIMINI POWINNA EWENTUALNIE URODZIĆ DZIECKO LUB DZIECI?

Przecież odpowiedziałem. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem.

Ale powtórzę.

Jeśli jedziesz na gapę pociągiem to konduktor wyrzuca cie przez okno czy czeka aż pociąg stanie na stacji i tam cię wysadza?

Jeśli dziecko jest nowym istnieniem, nowym człowiekiem to czy jest jego winą, że matka nienawidzi ojca? Czy jest jego winą, że zostało poczęte w wyniku gwałtu? Czy można zabić człowieka tylko dlatego, że matka nie chce urodzić?

Dziecko poczęte ma swoje własne odrębne DNA, a więc nie jest częścią ciała matki. Nie można go więc wyciąć jak wątroby.

Dziecko należy urodzić. Można je przekazać nawet do "okna życia".

Czy to mądre karać śmiercią człowieka za to, co zrobił matce jego ojciec?

14505
DP
31 sierpnia 2017r. o 21:27
~~debest napisał(a):
DP napisał(a): nawet na jałowej ziemi wykiełkuje ziarno
nie od sierwcy i nie od ziemi to zależy
tylko od ziarna, dobrego i mocnego ziarna:)
spokojnego:)

Według Boga przypowieść o siewcy i ziarnie była najważniejszą przypowieścią. Ziarnem zawsze jest słowo Boże. Wszystko zależy od podłoża - na jałowym, skalistym nic nie wyrośnie. Między ostami też nie wyrośnie.

Jeśli padnie na ziemię żyzną - wtedy wyda plon.

Dobrze, że ktoś tutaj usilnie tłumaczy domorosłym anarchistom jak groźna jest dzisiejsza ideologia tolerancji wobec mniejszości seksualnych narzucających swoją wizję rodziny większości i usiłująca, by większość uznała za normę to, co owa mniejszość deklaruje: rodzina to może być dwóch facetów lub dwie kobiety, a seks między facetami to coś naturalnego.

Człowiek przeżył na tej planecie tak długo tylko dlatego, że uznawał takie zachowania za zboczenie lub chorobę.

Ta ideologia wymierzona jest nie przeciwko Bogu, ani przeciwko chrześcijaństwu, ale przeciwko rodzinie. To już działa na zachodzie. W Polsce jeszcze rodzina to ojciec i matka. Można jeszcze spokojnie dać klapsa dziecku, bo każdy wie, że synowi trzeba zgiąć kark, bo inaczej wyrośnie na rozpuszczonego typa pozbawionego szacunku do rodziców.

Bóg pozostawił w Biblii model rodziny, model moralnego postępowania i drogę do zbawienia od śmierci.

Diabeł wprowadził teorie ewolucji, relatywizm moralny (czyli to, co piszą niektórzy na forum, że każdy może sam ustalać co jest dobre a co złe według swojego poczucia wartości), a teraz nowy model rodziny.

Życie i śmierć.

Wybierajcie.

to co napisałam nie jest ''bajką ''napisaną atramenten
tylko życiem drogi czytelniku

~~ niezalogowany
31 sierpnia 2017r. o 21:33
ale ty debest pierdzielisz
człowiek lewicowy i prawicowy ?
a co powiesz o kilkunastolatkach mordujących kolegów czy koleżanki a nawet własnych rodziców
nimi też kierują poglądy?
jedenastolatek gwałci koleżankę ze szkoły w imię jakich poglądów ?
daj sobie spokój proszę z tym zganianiem zła na marksizm czy postmodernizm
kim jest klecha z Tylawy ?
jakie ma POGLĄDY?
to ty piszesz o Orwellu ?
a słyszałeś o Collinsie i jego książce ''Język Boga''?
słyszałeś o Stengerze i i jego ''Bóg -błędna ipteza''?
debest -nie wszyscy to idi.o.ci i ''nieczytaci ''
~~ niezalogowany
31 sierpnia 2017r. o 21:35
debest, ludzie nie widzą, że już działa mechanizm biologiczny eliminacji chorych społeczeństw. Zarażone postmodernistyczną marksistowską ideologią społeczeństwa wymierają w szybkim tempie. Za kilkadziesiąt lat większością w krajach zachodniej Europy nie będą biali (kiedyś chrześcijanie), ale muzułmanie przybyli z Afryki i Bliskiego Wschodu. W Polsce też według prognoz demograficznych przy obecnych tendencjach i niszczeniu rodziny w roku 2100 będzie nie więcej niż 12 mln Polaków.
Pisałem przed chwilą o chorobie lewicowości - to jest kolejny przykład opisujący chorobę zwaną lewicowość. Jak wymierają wieloryby to ratują ich całe stada lewicowych ekologów. Jak ludzie wymierają, to jest fajna zabawa. Gdyby ci ekolodzy chcieli być chociaż trochę logiczni w swoim działaniu to zaraz po uratowaniu wielorybów, które wypłynęły na plażę, powinni pobiec do klubów dla homoseksualistów z głośnym krzykiem: Co robicie? Wymrzecie! A nic takiego nie robią.
Kolejny przykład to obrona różnorodności biologicznej. Każdy gatunek (poza człowiekiem) jest wartością, którą należy bronić przypinając się łańcuchami do drzew. W tym samy czasie ci sami lewicowcy na siłę wprowadzają multikulti i chcą zniszczyć wiele kultur narodowych i ich różnorodność wprowadzając jedną magmę pseudokulturową.
Gdzie tu sens i logika w działaniu lewicowów? Nie ma, ale ja od lewicowców jej nie oczekuję.
Żeby była jasne, drodzy lewicowcy. Jestem za ekologicznym podejściem. Bóg dał nam Ziemię nie na zniszczenie, ale do mądrego zagospodarowania. Mądre czyli nie na konsumpcję ponad miarę.
~~ niezalogowany
31 sierpnia 2017r. o 21:37
~~debest napisał(a):
~~ napisał(a): DEBEST

Dziecko poczęte ma swoje własne odrębne DNA, a więc nie jest częścią ciała matki. Nie można go więc wyciąć jak wątroby.

Dziecko należy urodzić. Można je przekazać nawet do "okna życia".

Czy to mądre karać śmiercią człowieka za to, co zrobił matce jego ojciec?

wiesz co debest
życzę ci byś i ty i twoja żona stanęli razem w podobnej sytuacji
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza