DP napisał(a): nawet na jałowej ziemi wykiełkuje ziarno
nie od sierwcy i nie od ziemi to zależy
tylko od ziarna, dobrego i mocnego ziarna:)
spokojnego:)
to co napisałam nie jest ''bajką ''napisaną atramenten
tylko życiem drogi czytelniku
Ale wiesz, że na jałowej ziemi nie wyrośnie nawet najlepsze ziarno, bo jałowa oznacza pozbawiona składników mineralnych? Wykiełkuje siłą substancji pokarmowych zapasowych i zwiędnie...
nie pierdziel
jaki znowu grzech?
przecież sam napisałeś że nie ma w tym nic złego że ta dziewczyna powinna urodzić
ona powinna a twoja żona nie ?
przecież moglibyście i wy podejść do ''okienka'' i oddać ''zbędny towar ''
pomódl sie za siebie i tą dziewczynę z Rimini a mnie sobie daruj bo te twoje ''modły'' można o kant du...rozbić
~~ napisał(a): ale ty debest pierdzielisz
człowiek lewicowy i prawicowy ?
a co powiesz o kilkunastolatkach mordujących kolegów czy koleżanki a nawet własnych rodziców
nimi też kierują poglądy?
jedenastolatek gwałci koleżankę ze szkoły w imię jakich poglądów ?
daj sobie spokój proszę z tym zganianiem zła na marksizm czy postmodernizm
kim jest klecha z Tylawy ?
jakie ma POGLĄDY?
to ty piszesz o Orwellu ?
a słyszałeś o Collinsie i jego książce ''Język Boga''?
słyszałeś o Stengerze i i jego ''Bóg -błędna ipteza''?
debest -nie wszyscy to idi.o.ci i ''nieczytaci ''
Ja nie jestem debest, ale debest często mądrze pisze.
Mam też chyba sporo lat więcej od debesta i pamiętam jeszcze trochę normalniejszy świat., bo edukację w podstawówce zaczynałem w latach 60-tych.
Jedenastolatek gwałcący koleżankę jest efektem wprowadzenia do szkół ideologi gender.
W Polsce też się zaczyna na masową skalę i obecny rząd na razie nic z tym nie zrobił. W Niemczech wygląda to tak:
Nastolatki mordujące swoich rodziców to produkt kultu Wielkiego Ego i promocji samorealizacji. Motywem w takich przypadkach bardzo często jest brak zgody na pomysły dzieci i ich żądania dóbr materialnych. Poszukaj w necie to sprawdzisz sam.
To wszystko to są skutki wdrażania społecznego modelu postmodernistycznego marksizmu, którego część stanowi ideologia gender.
Odpowiadając na pytanie: ksiądz z Tylawy jest zboczeńcem, który powinien być surowo ukarany już za życia. To chyba oczywiste i nie rozumiem twojego pytania. Ale co to ma do Boga i wiary. Kilka postów wcześniej już to wyjaśniałem. Przeczytaj jeszcze raz.
Co do pism różnych apostołów ateizmu to trochę tego poczytałem, ale wartość tych lektur jest bardzo słaba. Łącznie z ich największym guru Dawkinsem.
wygląda na to że myślałem że pisze to jedna osoba
przepraszam
czy ktoś jest czyimś tam ''guru '' mnie nie interesuje
dla jednych jest to Jan Ewangelista dla innych Dawkins
ja czytam obecnie ''Bóg i Stephen Howking'' Johna Lennoxa
myślisz że on jest moim ''guru''? ;)
Nie wiem, kto jest twoim guru.
Ale jak lubisz czytać to przeczytaj Nowy Testament. To jest naprawdę fascynująca lektura. I w przeciwieństwie do stert różnych poradników psychologicznych obiecujących zmianę twojego życia i szczęście po ich przeczytaniu Nowy Testament naprawdę może zmienić twoje życie na lepsze . Chociaż nie zawsze w sposób, który my mieliśmy na myśli zaczynając lekturę :).
raczej nie
to dla mnie troszkę inna odmiana Strażnicy a od takich spraw staram się trzymać możliwie najdalej ;)
a dlaczego?
przykład powyżej u debesta jak można pewne sprawy interpretować
jak Kali ukraść to dobrze ale jak Kalemu to grzech
niesamowita hipokryzja :)
jr napisał(a): Ktos pisal o anarchii, aco to takiego strasznego? Polska zna to z czasow bezkrolewia. Anarchia to tylko brak monarchy, tylko dzisiaj znaczenie tego slowa zostalo wypaczone i w mysl filozofii strachu utozsamione z sodoma. Podobnie opisywane pojecie wolnosci nie oznacza robta co chceta, tylko pozwala zyc bez nadzoru, ucisku i wyzysku. Wolnosc wiaze sie nierozerwalnie z samoograniczeniem przede wszystkim w takim znaczeniu, zeby nikogo nie krzywdzic. Nie jest do tego potrzebna zadna wiara, a juz najmniej jaks religia, wystarczy odrobina rozsadku i ludzkiej empatii.
A nie napisałem Ci kiedyś że może i jesteś ''junior'' ale piszesz jak w pełni dojrzały ''senior''
:)
jr, nie rozumiesz znaczenia słowa anarchia i nie wiesz, co ideologia anarchistyczna zakłada. Musisz douczyć się trochę.
Nie bardzo też rozumiesz jak na twoją wolność wpływa współczesna ideologia postmodernistyczna. Marksistowscy postmoderniści jasno mówią, że wolność jest tylko wtedy, kiedy wyznajesz ich wartości i robisz to, co oni uważają za stosowne. Jak nie to nie ma dla ciebie żadnej tolerancji i jest koniec z twoją wolnością. Posłuchaj na youtube o H.Marucse i jego definicji tolerancji, która jest dzisiaj wcielana w życie.
Jako jr możesz nie znać Orwella i Huxleya - poczytaj i zobacz, jak to co pisali kilkadziesiąt lat temu pasuje do dzisiejszego świata. To na pewno nie jest wolność.
Jak się douczysz i zostaniesz seniorem to zrozumiesz co to jest wolność. Obyś nie obudził się za późno.
a kto ci każe słuchać tych szkodliwych ideologi - wszystkie służą manipulacji ludźmi.
anarchia - sięgnij do etymologii słowa, zamiast ulegać ideologicznym manipulacjom nowomowy
jeśli mam się czegoś douczyć, to może uprzejmie wskażesz mi prawdomówne (niezmanipulowane) źródło, choć wątpię, bo o anarchii masz wypaczone pojęcie, wolę słuchać własnego rozumu, niż operować na wypaczonych definicjach.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.