Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

świat wolnych ludzi

8687
#jr nieaktywny
2 września 2017r. o 15:51
przekręcasz moje słowa i do moich wypowiedzi dopisujesz swoje
anarchizm, jak prawie wszystkie -izmy to rodzaj szkodliwej ideologii i nie jestem jej zwolennikiem - nie jestem zwolennikiem jakiejkolwiek ideologii, bo nie zamierzam żadnej z nich służyć

podany w linku przykład, który akurat jest odwrotny do tego, czego byś sobie życzył, argumentuje tylko jakich okropności można dokonać bazując na werbalnym budowaniu relacji
bo nie chodzi tu o narzędzia użyte do budowy relacji, tylko o rodzaj i formę tych relacji
czy negatywny wydźwięk tego przekazu nie jest potwierdzeniem pozytywów innych rozwiązań dotyczących tej dziedziny? czy pozawerbalne porozumienie mogłoby wytworzyć takie ideologie?i jeszcze je zmaterializować?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
2 września 2017r. o 17:26

hmm
ekshibicjonizm słowny?

~~& niezalogowany
2 września 2017r. o 17:40
jr napisał(a): przekręcasz moje słowa i do moich wypowiedzi dopisujesz swoje
anarchizm, jak prawie wszystkie -izmy to rodzaj szkodliwej ideologii i nie jestem jej zwolennikiem - nie jestem zwolennikiem jakiejkolwiek ideologii, bo nie zamierzam żadnej z nich służyć

podany w linku przykład, który akurat jest odwrotny do tego, czego byś sobie życzył, argumentuje tylko jakich okropności można dokonać bazując na werbalnym budowaniu relacji
bo nie chodzi tu o narzędzia użyte do budowy relacji, tylko o rodzaj i formę tych relacji
czy negatywny wydźwięk tego przekazu nie jest potwierdzeniem pozytywów innych rozwiązań dotyczących tej dziedziny? czy pozawerbalne porozumienie mogłoby wytworzyć takie ideologie?i jeszcze je zmaterializować?

Co to znaczy "pozawerbalne porozumienie" ? Jakiś przykład?
14505
DP
2 września 2017r. o 18:05
zdarzyło ci się wyczuć że ktoś na ciebie patrzy ?
i dziwnym zbiegiem okoliczności''wasze oczy się spotkały''
hmm
~~& niezalogowany
2 września 2017r. o 18:22
Ale co to ma wspólnego z tematem?
14505
DP
2 września 2017r. o 18:29
odpowiedz ...

poczytaj leniuchu
~~debest niezalogowany
2 września 2017r. o 21:41
~~ napisał(a):

"co do praw obywatelskich - sam z nich zrezygnowałem, bo wszystkie one służą jeśli nie zniewoleniu, to co najmniej indoktrynacji i przy tej pomocy represjonowaniu człowieka"

Dla uściślenia semantycznego dyskusji - pytanie:
Z jakich praw obywatelskich zrezygnowałeś (konkretnie) i w jaki sposób, czyli jaką czynność prawną podjąłeś (wykonałeś) w tym celu?

W jaki sposób zawarłeś umowę o dostarczanie usług związanych z internetem, skoro do zawarcia umowy potrzeba zdolności do czynności prawnej?

A może rezygnacja z praw obywatelskich to w Twoim słowniku strzelenia focha w stylu "na złość mamie odmrożę sobie uszy"?

No to jak?
8687
#jr nieaktywny
3 września 2017r. o 7:17
debest
specjalnie dla zaspokojenia twojej ciekawości:
zrezygnowałem ze wszystkich praw obywatelskich (zrzekłem się obywatelstwa) - jeśli ktoś ma jakieś prawa - może się ich zrzec,więc tak zrobiłem, tym samym obowiązki obywatelskie również nie są już częścią mojego życia
żeby to zrozumieć, należy najpierw poznać różnicę między statusem obywatela a człowieka - bo to dwie różne materie
zdolność do czynności prawnych - to taki termin togowych dla wmanewrowania ludzi w trybiki ich systemu
czy wolny świadomy człowiek podlega nielegalnym okupacyjnym władzom i ich regulacjom? dlaczego więc miałbym wykonywać jakieś "czynności prawne", skoro ich stanowienie jest nielegalne?
co innego jeśli jesteś i czujesz sie obywatelem - wtedy jesteś traktowany jak personel państwa, podlegasz ewidencji, regulacjom, represjom, opodatkowaniu - podobnie jak w firmie, szef może zrobić z tobą co zechce.

Dopisane 03.09.2017r. o godz. 07:17:

dostęp do internetu - wystarczy kupić na allegro kartę zarejestrowaną na już na kogoś podobnie jak starter telefonii komórkowej

Dopisane 03.09.2017r. o godz. 07:17:

dostęp do internetu - wystarczy kupić na allegro kartę zarejestrowaną na już na kogoś podobnie jak starter telefonii komórkowej
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza