Żeby merytorycznie odpowiedzieć trzeba mieć na co. Na razie w twoich wypowiedziach żadnych rzeczowych argumentów nie ma. Za to sporo emocji.
Chcesz rozmawiać o konkretach - podaj mi przykład społeczeństwa, które porozumiewa się bez słów według dla ciebie oczywistego sposobu komunikacji. To, że z kimś bliskim rozumiemy się czasami bez słów jest dla każdego oczywiste. Ale zawsze wcześniej z taką osobą trzeba "beczkę soli zjeść" i sporo rozmawiać. Jeżeli masz wrażenie, że spojrzysz pierwszy raz w życiu spotkanej drugiej osobie w oczy i już wszystko o sobie wiecie to niewątpliwie masz jakiś problem mentalny i poznawczy. I to nie jest ocena tylko opis tego, co piszesz.
Poza tym mieszają ci się pojęcia, co widać chociażby w pytaniu o "dojrzałość społeczną" i porównanie jej z "polityczną poprawnością" .
Teraz trochę oceny twoich wypowiedzi. Widać w nich straszny bałagan pojęciowy i niespójność logiczną. Nie masz najwyraźniej przemyślanego, ugruntowanego światopoglądu, stąd nick jr jest jak najbardziej na miejscu. Dobrze, że szukasz, ale na razie trafiłeś w jakieś chaszcze myślowe, płaską Ziemię i inne tego typu pomysły. Proponuję zacząć od podstaw czyli poznania znaczenia poszczególnych pojęć. Bo teraz dyskusja z tobą jest bardzo dobrym przykładem tego, o czym pisałem wcześniej. Jak każdy ma swoją "prawdę" i nie jest ważne czy "myśl jest zgodna z rzeczywistością" to nie ma o czym rozmawiać. Jak sam zaczynasz dla siebie definiować ogólnie znane pojęcia ( tak pisałeś w poprzednich postach), to nigdy z nikim na żaden temat nie jesteś w stanie rozmawiać. Chyba, że z wyznawcami "płaskiej Ziemi".
z ciekawości aż skoczyłem na pierwszą stronę zobaczyć jakie autor stawia pyta, i od razu widzę taką oto jego odpowiedz:
"co do praw obywatelskich - sam z nich zrezygnowałem, bo wszystkie one służą jeśli nie zniewoleniu, to co najmniej indoktrynacji i przy tej pomocy represjonowaniu człowieka"
jak dla mnie pomieszanie trolla z mitomanem, i brak możliwości jakiejkolwiek dyskusji
to znaczy, że nie rozumiesz pewnych spraw
ocenianie ludzi na podstawie szczątkowych informacji również nie dodają ci splendoru
unikanie odpowiedzi i zmiana wątku - to własnie robią spece od trolingu
gratuluję - już wiem kim jesteś
podam przykład innego społeczeństwa - takiego, które posługuje się komunikacja werbalną - ale nie zazdroszczę:
https://marucha.wordpress.com/2017/09/02/najwieksze-w-dziejach-ludobojstwo-gojow/
jr, przykład, który podałeś jest potwierdzeniem pomieszania twoich myśli.
Pytałem się o społeczeństwo działające bez komunikacji, a ty co podsyłasz? Co przez to chciałeś powiedzieć? Że ideologia lewicowa to zło? Toż cały czas o tym piszę. Ale nie podajesz żadnych przykładów, które potwierdzały by słuszność twoich pomysłów.
A przy okazji, bo czytając co piszesz widzę , że podoba ci się anarchizm, mam dla ciebie zadanie domowe w ramach pozyskiwania wiedzy. Jak sądzisz - anarchizm to ideologia o korzeniach lewicowych czy prawicowych?
BTW - Przed chwilą pisałeś, że troll zmienia wątki i właśnie to zrobiłeś.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.