Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ksiądz dostał upomnienie
~~ niezalogowany
27 października 2017r. o 8:33
Bycie zdrowym i wysportowanym oraz przystojnym wcale nie musi być w konflikcie z byciem dobrym i uduchowionym. Poza tym jeśli najpierw nie zadbasz o siebie to choroby nie pozwolą ci być dobrym dla innych.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Młody Bóg niezalogowany
27 października 2017r. o 8:34
W przypadku starszego pokolenia, o którym piszę powyżej nie wydaje mi się żeby chodziło o zazdrość.
~~ niezalogowany
27 października 2017r. o 8:41
I stare drzewa można uwolnić od zapomnienia

~~Babcia niezalogowany
27 października 2017r. o 8:41
Jestem babcią ,tzw.pokolenie wapniaków , występ księdza w niczym mnie nie zgorszył.bo co to znaczy zgorszył?idę do kościoła to skupiam się na modlitwie ,jestem na plaży to podziwiam zgrabne osoby i jakoś pòźniej nie zastanawiam się np.w kolejce w sklepie co ten pan z plaży ma pod spodniami ( z reguły są to majtki ,ha,ha ).Gratuluję Księdzu pasji i jednak odwagi,odwagi moralnej.moje wnuczęta też Księdza podziwiają.
29
Bernard
27 października 2017r. o 8:42
~~ napisał(a): Szczerze mówiąc dla mnie upomnienie dla tego księdza jest niezrozumiałe. Kulturystyka jest dyscypliną sportu. Jeśli są księża którzy mogą chodzić po górach, uprawiać kolarstwo czy narty jak śp JP2 to co niby gorszącego jest w kulturystyce?
W moim odczuciu upomnienie powinni dostać księża z nadwagą wynikającą z grzechu obżarstwa i wystawnego trybu życia.

Ksiądz oświadcza, że zgorszył czyli możemy przyjąć że owo zgorszenie jakoś udokumentowano a np. do kurii wpłynęły zgłoszenia dotyczące "nieobyczajnego" (zdaniem zgorszonych) zachowania księdza.

A że ludzi gorszą rzeczy które gorszące nie powinny być? Tak mamy, że gorszą niektórych slipki na ciele księdza a nie gorszą nawaleni ludzie na festynie parafialnym.

Co do tego chodzenia po górach czy kolarstwa, to pamiętaj, że w czasach aktywności sportowej JP II obowiązywały nieco inne stroje sportowe a ksiądz Artur to na razie jednak bardziej Osiecznica niż Watykan : )

Chociaż przy dzisiejszych strojach kolarskich czy narciarskich też ktoś mógłby uznać sportową aktywność księży pasjonujących się tymi sportami za gorszącą... Bo na przykład zbyt opięte : )

Niestety nie pamiętam który to z legnickich hierarchów parę lat temu po nartach długo chodził o kulach. Może ma teraz uraz do sportu albo żal do księdza Artura, że umie być aktywny fizycznie i nie zrobić sobie krzywdy?

bobrzanie.pl
27 października 2017r. o 8:51
Oj, Bernardzie uwierz że nawaleni ludzie na festynie parafialnym gorszą bardziej a są mniej medialni.
Każdy ma prawo do swojego zdania.
Pani Babcia powyżej oczywiście też i to szanuję.
Przeprosiny jak najbardziej na miejscu.
~~ niezalogowany
27 października 2017r. o 8:51
Przypomina mi się anegdota jak nastąpiło święte oburzenie gdy Jan Paweł II na początku swojego pontyfikatu postanowił regularnie korzystać z basenu (który trzeba było wybudować) w Watykanie. Oburzenie podobno było mega. No bo jak? Papież sobie będzie pływał, w slipkach!!! Odpowiedział oburzonym krótko mniej więcej tak "Chcecie mieć chorego czy zdrowego Papieża".
27 października 2017r. o 9:00
Nasz kochany Jan Paweł II.
Nigdy a to nigdy nie pokazałby się w takiej sytuacji publicznie, w tvn.
To co napisałeś to tak jakoś nie pasuje. Przemyślałeś swoją wypowiedź?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Gerresheimer zaprasza