emem napisał(a): "Premier Beata Szydło złozyła dymisję przed Komitetem Politycznym" - powiedziala rzecznik rzadu.
Problem w tym, ze w Polsce - zgodnie z prawem - premier składa dymisje nie przed partia, ale przed Prezydentem RP. Takie jest wlasnie panstwo PiS.
~~ napisał(a): Akurat bolek w świetle ujawnionych faktów to nie autorytet...
Zmiana premiera to wg mnie wspaniale opracowany plan na odwrócenie uwagi, dziennikarze będą teraz tylko pisać o zmianie premiera, co jakiś czas będzie informacja o jakimś ministrze co ma wylecieć dla podsycenia ognia.
Bruksela też trochę odpuści myśląc że Morawiecki będzie bardziej "proeuropejski"
Myślę, że te zmiany to wspaniale opracowana strategia, mają tam naprawdę dobrych doradców.
~~San Escobar napisał(a): niektóre grzechy pis i wyjaśnienie dlaczego jest jak jest:
alter napisał(a):emem napisał(a): "Premier Beata Szydło złozyła dymisję przed Komitetem Politycznym" - powiedziala rzecznik rzadu.
Takie jest właśnie nieobiektywne, niedosłyszące małomiasteczkowe dziennikarstwo bez ambicji.
emem napisał(a):
Alter, kogo nazywasz malomiasteczkowym, niedoslyszlacym? Rzecznika Prasowego Rządu RP? Slowa ktore ujalem w cudzyslow to wczorajsze slowa rzecznika rzadu. Ja je tylko wysmialem, bo wyglada na to, ze rzecznik nie wiedzial co mowi.