emem napisał(a): M21W2 nie obrazaj mnie, bo nie znasz mnie i nie masz do tego zadnego prawa. Wymyslone przez politykow afery to zwykla przestepczosc jaka wystepuje we wszystkich krajach. Oczywiscie mozna i nalezy z nia walczyc, ale poprzez zmiane przepisow. Przede wszystkim ich upraszczanje. Nie byloby wyludzen vat, gdyby nie bardzo skomplikowane przepisy stworzone przez sld, pis, po i psl na przestrzeni lat. Nie byloby optymalizacji podatkowych gdyby podatki byly proste i nizsze. Politycy wymyslaja afery na ich potrzebny - stad niby afera dot vat itd. Rownie dobrze moglbys powiedziec, ze w Polsce jest afera gwacicieli czy afera mordercow - bo takich przestepstw byly tez setki jesli nie tysiace. I tez moglbys powiedziec, ze to wina politykow i setki osob byly aresztowane czy nawet skazane. Tymczasem powtarzasz to co mowia politycy i ograniczasz sie do kilju tematow. Dlaczego nie oglosimy afery gwalcicieli i afery pijanych kierowcow. W dlugi weekend policja zlapala ich ponad 2500. Od dwoch lat rzadzi Ziobro a pijani kierowcu jak byli tak sa. Tysiace. Afera jak nic.Dopisane 13.05.2018r. o godz. 10:37:~Ciemnoturkusowa Jasnota, moze napisz kto jest moim mocodawca? :)
Albo nie - ja napisze - moim mocodawca jestem ja sam. Wiem, ze politykow to boli, bo nie moga wplynac na to, co my publikujemy tutaj na Bolec.Info.
I nigdy zaden polityk nie bedzie decydowal o tym, co bedzie publikowane na tym portalu.
Oczywiście że są afery, były i będą ale to co teraz robisz to jest własnie zamiatanie problemów pod dywan, tak właśnie robił rząd Tuska - jest problem udajemy że go nie ma, bo inaczej dlaczego nie walczył z tą, jak to nazwałeś, zwykła przestępczością? I żeby nie było w tym rządzie też pewnie jakieś będą, ale coś z tym robią a nie bronią kolesiów na siłę.
I jeśli nie ten rząd to jaki proponujesz?