~~Karmelowy Krokus napisał(a): assassin napisał(a): Zabierać czyjeś pomysły i robić z tego swój "show" to czyste chamstwo w mojej opinii .
Jak napisano we wcześniejszych postach budżet Glina Show, to ok. 54000zł. Gdzie Twórcy Gliniady proponowano kilka czy tam kilkanaście tysięcy złotych, na organizację.
Nie wiem dlaczego nie można było taką kwotą wesprzeć Nowaka? Czy to zawiść, zazdrość, ze zrobił coś z jajem czy może coś innego ?
Szkoda, że BOK MCC , a zatem Władze miasta popierają taką rzeczy.
Nie wiem czy zgodne jest to z prawem, bo nie znam szczegółów patentowych i praw autorskich, ale niesmak z takiej akcji pozostaje.
Taka to moja prywatna opinia.
Serdecznie nie pozdrawiam :)
Gadasz glupoty ktore ci Letowski nagadal. Te 54 000 to byl tylko projekt sprzed pol roku chyba ktory nie przeszedl. Ogolnie jest tak ze tylko 10 000 bedzie kosztowalo. to jest jedna czwarta tego co chcial Nowak. Wez zmien zrodlo informacji bo na Letowskim to sie przejedziesz jak na mydle
To jest kwota z kalkulacji/projektu stowarzyszenia Grażyny Hanaf, Krzysztofa Gwizdały, Wojciecha Kasprzyka, Mirosława Sakowskiego i tak dalej (nie wiem ile tego dalej, bo podobno stowarzyszenie nieco się skurczyło).
Nie zakładasz chyba, że źle skalkulowali imprezę? Informacja o tym, że starali się u marszałka o 19 850 też pochodzi z dokumentów.
Teraz twierdzisz, że chcą zrobić to samo za 10 000... No chyba nie sugerujesz, że przeszacowali koszty pod wniosek do marszałka? Jeśli to sugerujesz to bardzo nieładnie z twojej strony.
Swoją drogą wypominają Bogdanowi 5000 zł za wyjazd niewielkiej grupy Glinoludów (z ludźmi i sprzętem) do Sianowa i nie zauważają różnicy między Gliniadą na wyjeździe dla np. 20-30 osób a Gliniadą w Bolesławcu, która w rekordowym roku liczyła sobie 800 Glinoludów. To oczywiste, że koszty muszą być różne. No ale propaganda ma swoje prawa.
Organizatorzy podróbki kłamią:
Nazywają podróbkę "powrotem parady", wykorzystują do jej promocji zdjęcia z Gliniady Bogdana Nowaka wprowadzając ludzi w błąd, nazywają Gliniadę wyjazdowym teatrem, pierniczą, że Bogdan nie chce jej robić w swoim mieście i że od lat jej tutaj nie ma...
Nie ma dorocznej wielkiej Gliniady podczas Bolesławieckiego Święta Ceramiki, ale w tym roku Glinoludy pojawiły się w maju na imprezie Zakładów Ceramicznych "Bolesławiec" (a nawet przy okazji zahaczyły o Rynek): https://bobrzanie.pl/2018/05/05/gliniada-w-ceramice/
Demonstrowały również swoją solidarność z protestującymi w sejmie niepełnosprawnymi: http://gliniada.pl/2018/05/25/solidaryzujemy-sie-z-niepelnosprawnymi/
Zmoderowano 26.07.2018 godz.16:24 - powód: (moderator)