Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nie zgadzają się na plagiat Gliniady
~~Posiwiały Rozwar niezalogowany
26 lipca 2018r. o 23:51
w dupie mam waszą gliniadę przestańcie wreszcie prdlić
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
29
Bernard
26 lipca 2018r. o 23:59
~~Malachitowa Kufea napisał(a):
Bernard napisał(a):

Swoją drogą wypominają Bogdanowi 5000 zł za wyjazd niewielkiej grupy Glinoludów (z ludźmi i sprzętem) do Sianowa i nie zauważają różnicy między Gliniadą na wyjeździe dla np. 20-30 osób a Gliniadą w Bolesławcu, która w rekordowym roku liczyła sobie 800 Glinoludów. To oczywiste, że koszty muszą być różne. No ale propaganda ma swoje prawa.

jak bym nie wiedzial jak umiesz ściemniac to bym uwierzył. 800 glinulodów?? nie rozsmieszaj mnie. wiem ze probujesz jakos wytlumaczyc nowaka i te jego 45 000 ale w 2014 roku było góra 230 glinoludow bo moze paru pominalem. są filmiki z pełną paradą można sobie policzyć. co za wiocha tak sciemniac. przy tym nowak nie placil tym ludziom za udzial w paradzie sami robili stroje!! siejesz propagande nowaka ale latwo twoje slowa sprawdzic i kazdy moze sobie policzyc.

A ty jeszcze w stowarzyszeniu? : )))

W 2013 roku była największa Gliniada w Bolesławcu.
Co do strojów... Bogdan mnóstwo ich kupuje, one są użyczane, wypożyczane, niszczą się itd.

Wiesz co? Ja nie usprawiedliwiam 45 000 zł "Bogdana" ani 54 000 stowarzyszenia, które teraz coś tam usiłuje płodzić, ja widziałem parę Gliniada i uważam że 45 czy 50 tysięcy to nie jest dużo pieniędzy za tę imprezę.

Gliniada jest ofiarą swojego sukcesu, musi być coraz bardziej efektowna, publiczność oczekuje atrakcji, szczudlarzy, akrobatów, machin, pojazdów, rowerów. To wszystko koszty a nawet leiwo nie jest za darmo. Za darmo nie jest też promocja imprezy.

Gliniada tutaj, w Bolesławcu, musi mieć rozmach. A rozmach zawsze kosztuje.

Wstyd też, ale to pewnie w tym roku jest w kosztach ukrytych.

bobrzanie.pl
~~Staroróżowy Czyściec niezalogowany
27 lipca 2018r. o 3:25
Kto to jest Gliniada?
~Złotordzawa Puszkinia niezalogowany
27 lipca 2018r. o 9:34
Komuś japa cieszy się nadszczęśliwie. Powstały dwa obozy, mieszkańcy coraz bardziej podzieleni, idealny układ przed wyborami.
Kiedy wreszcie spojrzycie szerzej i zauważycie siebie marionetkami ?!

Eeech ludzie...

A my tak słabi, słabi i tak łatwo Nas podzielić.
~~Marengo Złotokap niezalogowany
27 lipca 2018r. o 12:54
Mieszkańcy się nie podzielili jest tylko odłam ameb umysłowych i reszta porządnych obywateli, którym nie jest obca kradzież.
~~Platynowy Żeniszek niezalogowany
27 lipca 2018r. o 13:14
Bernard napisał(a):

Ale nie miała 800 osób jak pisałes tylko góra 320 co widać na filmiku u waszej znienawidzonej konkurencji

Nie byla tez robiona przez Nowaka a przez Lickiewicza i Via Sudetica
Ile jeszcze swinskich teksow napiszesz?
29
Bernard
27 lipca 2018r. o 13:32
~~Platynowy Żeniszek napisał(a):
Bernard napisał(a):

Ale nie miała 800 osób jak pisałes tylko góra 320 co widać na filmiku.
Nie byla tez robiona przez Nowaka a przez Lickiewicza i Via Sudetica
Ile jeszcze swinskich teksow napiszesz?

Mariusz Lickiewicz ogarniał w 2013 roku głównie temat Trójki, ekipa robiąca Gliniadę, w tym ja jako wolontariusz, była dużo liczniejsza, sztab główny kilkuosobowy (w nim m.in. Radek Makówka i Tomek Rola znakomicie ogarniający wolontariat, ten drugi także zrobił zajefajną konferansjerkę), bossem był Bogdan i nikt co do tego nie miał wątpliwości. Nawet on : )))

Co do liczebności i tego filmiku. Serio liczyłeś ile osób sfilmował Krzysio? Ja pierniczę, ale jesteś zdeterminowany : ) Czy liczyłeś już w trakcie filmowania?

Pamiętam, że z naszych obliczeń wynikało że to około 800 osób przez DWA dni.

Gdybyś brał w tym udział wiedziałbyś, że nie wszyscy umalowani gliną idą w Gliniadzie, w 2013 roku wielu ludzi pomalowało się także dzień wcześniej przy okazji pleneru foto oraz imprezy radiowej Trójki. Wiele osób malujących się w dniu Gliniady idzie w tłum swoimi ścieżkami i nie ściąga na samą paradę mimo próśb i zachęt.

Widzisz, w 2013 m.in. ja malowałem Glinoludy, kiedy na szybko dowoziliśmy z Jackiem Opałą glinę i z trudem ogarnialiśmy zainteresowanie osób chcących się spontanicznie pomalować..
Dowoziliśmy Glinę, bo kiedy parada już się ustawiała, zwyczajnie jej zabrakło a pomalować chciało się jeszcze co najmniej kilkadziesiąt osób.

Ale przyjmij sobie że było 320 osób. I co z tego? Czyni to Gliniadę gorszą? Jest ona zjawiskiem czy tego chcemy czy nie. I ludzie mający jakiekolwiek poczucie przyzwoitości powinni to uszanować.

A określanie moich komentarzy świńskimi tekstami pokazuje tylko fakt, że nie trzymasz ciśnienia.

bobrzanie.pl
~~Platynowy Żeniszek niezalogowany
27 lipca 2018r. o 13:46
jak ty sie Bernard tlumaczysz i wijesz. nie pisz swinskich tekstow bo wszystko mozna sprawdzic. bylo 320 osob nie 800 widac to na filmiku
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.