~~Platynowy Żeniszek napisał(a): Bernard napisał(a):
W 2013 roku była największa Gliniada w Bolesławcu.
Ale nie miała 800 osób jak pisałes tylko góra 320 co widać na filmiku.
Nie byla tez robiona przez Nowaka a przez Lickiewicza i Via Sudetica
Ile jeszcze swinskich teksow napiszesz?
Mariusz Lickiewicz ogarniał w 2013 roku głównie temat Trójki, ekipa robiąca Gliniadę, w tym ja jako wolontariusz, była dużo liczniejsza, sztab główny kilkuosobowy (w nim m.in. Radek Makówka i Tomek Rola znakomicie ogarniający wolontariat, ten drugi także zrobił zajefajną konferansjerkę), bossem był Bogdan i nikt co do tego nie miał wątpliwości. Nawet on : )))
Co do liczebności i tego filmiku. Serio liczyłeś ile osób sfilmował Krzysio? Ja pierniczę, ale jesteś zdeterminowany : ) Czy liczyłeś już w trakcie filmowania?
Pamiętam, że z naszych obliczeń wynikało że to około 800 osób przez DWA dni.
Gdybyś brał w tym udział wiedziałbyś, że nie wszyscy umalowani gliną idą w Gliniadzie, w 2013 roku wielu ludzi pomalowało się także dzień wcześniej przy okazji pleneru foto oraz imprezy radiowej Trójki. Wiele osób malujących się w dniu Gliniady idzie w tłum swoimi ścieżkami i nie ściąga na samą paradę mimo próśb i zachęt.
Widzisz, w 2013 m.in. ja malowałem Glinoludy, kiedy na szybko dowoziliśmy z Jackiem Opałą glinę i z trudem ogarnialiśmy zainteresowanie osób chcących się spontanicznie pomalować..
Dowoziliśmy Glinę, bo kiedy parada już się ustawiała, zwyczajnie jej zabrakło a pomalować chciało się jeszcze co najmniej kilkadziesiąt osób.
Ale przyjmij sobie że było 320 osób. I co z tego? Czyni to Gliniadę gorszą? Jest ona zjawiskiem czy tego chcemy czy nie. I ludzie mający jakiekolwiek poczucie przyzwoitości powinni to uszanować.
A określanie moich komentarzy świńskimi tekstami pokazuje tylko fakt, że nie trzymasz ciśnienia.