~Żółtobrązowy Dereń napisał(a): Najlepiej to Parzyce wybrały, mają tam poczucie humoru,jak to ktoś pisał:
nie dla dobra tylko przeciwko komuś, brawo !
~Brudnoszara Katalpa napisał(a): A to do tej pory jaka była polityka ratusza, jeśli nie populistyczna? Wystawienie miliona rusztowań, remont budynku na Lubańskiej - domek Potiomkinowski, żenada największej skali, lanie asfaltu w Godzieszowie na dzień przed wyborami, super koncerty(Bo super-nie przecze), rozstrzyganie w ekspresowym tępie przetargów byle tylko zdążyć przed wyborami i pokazać że się dzieje. Jeśli to nie jest populizm to co nim jest? Budowa i naprawa dróg, chodniki i ich utrzymanie, gazyfikacja, poprawa zarządzania i jasne zasady finansowania OSP i sportu. Nawet basen w porównaniu do czerwonego kościoła i pieniędzy, które będzie pochlaniac jego utrzymanie, jest pomysłem bardziej uzasadnionym. Może populizmem jest planowany audyt, który potwierdzi bądź zaprzeczy słowom brygady RR o wspaniałej sytuacji w gminie, która jakoś nie przełożyła się na znaczącą poprawę zycia mieszkańców? Może populizmem jest sprawa miejsc w przedszkolach i oddziały zlobkowe? A może wsparcie dla przedsiębiorców, wszystkich a nie wybranych, żeby nie musieli uciekać do innych gmin?
Zastosowana autokorekta
~Sinoniebieska Dalia napisał(a): Zapamiętaj sobie jedno.
Wikipedia nie jest poprawnym źródłem informacji.
odp.: podałem więcej źródeł, określających tożsame definicje
Przestańcie udawać filozofów.
odp. nikogo nie udaję, nie jestem filozofem, ale humanistą
Właśnie przez takich jak Ty mamy jak mamy w tym kraju.
odp. A jak mamy? bo ja uważam, że nienajgorzej. Porównaj sobie z Koreą Pn czy Iranem...
Udajesz mądrego a nie masz nic mądrego do powiedzenia.
odp. Nie udaję moądrego, tylko dzielę się swoimi spostrzeżeniami. W końcu wolno mi to robić, zwłaszcza w tym miejscu, skoro przy tym nikogo nie obrażam...
Jak można być aż takim bur...
~~Brunatnofioletowa Aksamitka napisał(a): Dzień dobry
Proszę teraz pokojarzyć fakty. Kiedy zaczęły się te tzw. zajadłe ataki na p. Roberta. Zaraz po wywalczeniu tych podatków ze strefy. Wtedy to "machina ruszyła"- obrzydzić, zniesławić, zohydzić itp. to trwało ok 4 lat i nagle pojawia się ktoś właściwie znikąd przed wyborami. Osoba ta gra fajną babkę, chce dla wszystkich dobrze z przewodnim hasłem: "czas na zmiany". Ludzie dali się na to nabrać. Tu chodzi tylko i wyłącznie o władzę, Przecież ci główni naganiacze mieli obiecane stołki itd. itp.
W tej ostatniej kadencji inwestycję w gminie poszły tak do przodu na niebywałą skalę. Jednak ludzi to nie kręci. Emocje się liczą, przede wszystkim zohydzić jak mawiał klasyk. Reszta to efekt kuli śniegowej.
Kto za tym wszystkim stoi pozostawiam do własnej refleksji. Bardzo proszę jeszcze raz te wzystkie fakty pokojarzyć i nie dawać się manipulować na litość bożą