~~Oliwkowozielony Miłorząb napisał(a): Ci co nie chcą dać kasiory to nie dadzą i nikt ich za to nie ukrzyżuje. Zazwyczaj uwiera ten "problem" tych co grosza w życiu nie dali. Po co robić tzw g...wno.-burzę i na siłę problem społeczny tam gdzie go nie ma.
Antyklerykały powinny być szczęśliwi. Przecież Muzułmanie was wyzwolą z kajdan katolicyzmu. Zadbają o wasze żony i córki (już grzeją dla nich miejsce w haremie). Natomiast z wami Panowie nie będzie już tak słodko.
Wytrzymajcie jeszcze trochę/ Słusznie,też tak uważam,g…. komuś do tego,czy coś dam i ile.Kumacie papugi i kakaowcy inni? Zajmijcie się sobą,jeśli jesteście niewierzący,niech to Was nie obchodzi!
~~Oliwkowozielony Miłorząb napisał(a): Ci co nie chcą dać kasiory to nie dadzą i nikt ich za to nie ukrzyżuje. Zazwyczaj uwiera ten "problem" tych co grosza w życiu nie dali. Po co robić tzw g...wno.-burzę i na siłę problem społeczny tam gdzie go nie ma.
Antyklerykały powinny być szczęśliwi. Przecież Muzułmanie was wyzwolą z kajdan katolicyzmu. Zadbają o wasze żony i córki (już grzeją dla nich miejsce w haremie). Natomiast z wami Panowie nie będzie już tak słodko.
Wytrzymajcie jeszcze trochę/ Słusznie,też tak uważam,g…. komuś do tego,czy coś dam i ile.Kumacie papugi i kakaowcy inni? Zajmijcie się sobą,jeśli jesteście niewierzący,niech to Was nie obchodzi!
~~Brunatnopopielaty Chmiel napisał(a):Nie masz pewności czy mój sąsiad u mnie czasem nie bywa.A to jednak nie oznacza,że będzie opłacał moje rachunki.~~Atramentowy Tulipanowiec napisał(a):Ale sąsiad u ciebie nie mieszka a kościół jest otwarty dla wszystkich, w zimie też.~~Ceglasta Kalia napisał(a): Nikt nie płaci za kolędę.Dziwny argument.To tak jakby za mój prąd,ogrzewanie i remont miał zapłacić np.mój sąsiad.
Datki dobrowolne powniny być przeznaczone na utrzymanie kościoła ( prąd, ogrzewanie , remont itp.):)
falco napisał(a): ''Wrocławianie z Brochowa mają podczas tegorocznej kolędy złożyć na piśmie oświadczenia, ile pieniędzy wpłacą na rzecz parafii i w jakich ratach.
Można wybrać miesięczny, kwartalny lub półroczny system płatności, albo całą zadeklarowaną kwotę wpłacić od razu. Dla ułatwienia ksiądz uruchomił system płatności elektronicznych - zadeklarowaną kwotę można zapłacić na stronie parafii.''
~~Brunatnopopielaty Chmiel napisał(a): Do bez mózgowych lewaków nie dotrzesz .