Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Szkoła rodzenia

~Mama niezalogowany
18 lutego 2010r. o 13:11
Droga Koleżanko,
wiedzą to i Ty nie możesz się pochwalić. Otóż "siara" pojawia się już przed porodem i utrzymuje się po porodzie do czasu aż pojawi się mleko właściwe, a to czy dziecko urodziło się siłami natury czy przez cesrskie cięcie nie ma żadnego wpływu na to kiedy i w jakiej ilości pojawi się mleko (to właściwe ok. 2 tygodni po porodzie). Po drugie: oczywiście, że położne przystawiają dziecko do piersi matki po cesarskim cięciu (choćby na chwilkę). Owszem nie można podnieść głowy po znieczuleniu przez 9 godzin (nie 24), dlatego też położna przystawia dziecko w pozycji leżącej ! Po tym czasie kobiety są "na siłe" pionizowane, aby nie powstały zatory w jelitach. Jeśli chodzi o więź między matką a dzieckiem to tworzy się poprzez wspólne przebywanie, opiekę, miłość i choćbyś nie wiem jak parła to jej nie zwiększysz jeśli nie otoczysz dziecko właściwą opieką. Asz żal czytać te brednie.
pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3028
#clasta nieaktywny
18 lutego 2010r. o 13:44
mama: dziekuje za Twoja wypowiedz, ktora tylko potwierdza fakt, ze nie klamie:)
a ja naprawde nie zamierzam nikogo przekonywac, czy godzine po cesarce mialam to dziecko przy piersi czy tez nie a juz napewno nie ograniczona pancie, ktora faktycznie pisze porod przez u i kapiel przez om a fakt iz urodzila silami natury uwaza za jakies bohaterstwo, tylko czekac az napisze, ze jest najlepsza matka na swiecie/
to ze mam cos do powiedzenia w kazdym temacie...hmm, no po to sa te fora, czy moze w innym celu?i dopoki bedzie mozliwosc wypowiedzenia sie, bede to robic, czy to sie komus podoba czy tez nie.
ja mysle, ze najbardziej irytuje co niektorych juz sam nick clasta, a nie wypowiedzi...i to co mysla o mnie inni...sory ale naprawde gwizdze na to.
Im wiecej krytycznych wypowiedzi w moja strone, tym wieksza satysfakcja:)))
3892
#pietrek1 nieaktywny
18 lutego 2010r. o 13:54
Tak czytam te wpisy....kobiety, ale Wy macie w tych głowach.... :D
Moja córka przyszła na świat w wyniku cesarskiego cięcia (zalecenie zdrowotne dla mojej żony - wada wzroku). Jak czytam, że dziecko po cesarskim cięciu jest mniej zwiazane z matką - zapraszam do mnie, zobaczycie jak moja córka nie jest przywiązana do mojej żony :D
Takich idiotyzmów to dawno nie czytałem :D
~Mama niezalogowany
18 lutego 2010r. o 13:55
Nie wypowiadałam się aby Ci przyklasąć i apeluję do Ciebie o trochę pokory ("na pewno" pisze się oddzielne). Zastanów się zanim zaczniesz krytykować i wytykać błędy innym. Forum istnieje do merytorycznych dyskusji, a nie kłótni. Osobie zakładającej tej temat z pewnością nie chodziło o takie wypowiedzi.

pozdrawiam
~ niezalogowany
18 lutego 2010r. o 16:30
Nie ma to jak wejść na temat "szkoła rodzenia" i czytać bzdury o błędach ortograficznych, które popełniła i jedna i druga.

Pokora i zwięzłość - to są te słowa, których nie znacie, a poznać koniecznie musicie.

Choć i tak tekst "brak więzi emocjonalnej po cesarce między dzieckiem i matką" ubawił mnie najbardziej...
ŻENADA

PS. Gdzie są moderatorzy....przecież takie bzdury nie powinny zaśmiecać forum - wszystko co nie jest zgodne z tematem - powinno WEK. No przecież taka jest rola m.in moderatora (coś o tym wiem).
~ niezalogowany
18 lutego 2010r. o 21:09
~Mama napisał(a): Droga Koleżanko,
wiedzą to i Ty nie możesz się pochwalić. Otóż "siara" pojawia się już przed porodem i utrzymuje się po porodzie do czasu aż pojawi się mleko właściwe, a to czy dziecko urodziło się siłami natury czy przez cesrskie cięcie nie ma żadnego wpływu na to kiedy i w jakiej ilości pojawi się mleko (to właściwe ok. 2 tygodni po porodzie). Po drugie: oczywiście, że położne przystawiają dziecko do piersi matki po cesarskim cięciu (choćby na chwilkę). Owszem nie można podnieść głowy po znieczuleniu przez 9 godzin (nie 24), dlatego też położna przystawia dziecko w pozycji leżącej ! Po tym czasie kobiety są "na siłe" pionizowane, aby nie powstały zatory w jelitach. Jeśli chodzi o więź między matką a dzieckiem to tworzy się poprzez wspólne przebywanie, opiekę, miłość i choćbyś nie wiem jak parła to jej nie zwiększysz jeśli nie otoczysz dziecko właściwą opieką. Asz żal czytać te brednie.
pozdrawiam

"Aż" nie "Asz" hihi:) Dziewczyny, każda na swój sposób przechodzi "cud narodzin". Ja do żadnej szkoły rodzenia nie chodziłam. Byłam po terminie,a mała ani rusz myślała o wyjściu. Mimo róznych metod wywołania porodu nic się nie działo, dlatego lekarz zdecydował o zakończeniu ciąży cesarskim cięciem. Nikt mi nie powie że moje więzi z córka są słabe. Kiedy ją zobaczyłam parę minut po wyciągnięciu z brzuszka łzy popłynęły mi z oczu. Drugi raz kiedy chwile po zabiegu przynieśli mi ją do pierwszego karmienia. Po 15h od zabiegu, rano o 7 ściąneli mnie z łóżka. Ledwo stałam, ale po ścianie z pomocą męża szłam pod prysznic wyjąc z bólu, ale wiedziałam że mimo to szybko muszę się ogarnać, bo zaraz przyniosą mi moje "głodne szczęście".

Nie rozumiem jednej wypowiedzi "....u kobiety poo cesarce wszystko jest wywołane sztucznie bo poród przy cesarce to nic innego jak wywołanie porodu..." Co jest sztuczne? Czy ja miałam sprzeciwić sie lekarzowi, pozwolić żeby zaczeło dziać sie coś złego, bo ... moja miłość bedzie sztuczna?
Czasem ta ingerencja w siły natury jest konieczna. Nawet obawa, lek przed bólem jest do tego podstawą, więc Pani, która tak twierdzi nie wie chyba, jak bardzo się myli. Zresztą "nigdy nie mów nigdy", bo nie wiesz co cię w życiu czeka.
Pozdrawiam wszystkie mamy i te "naturalne" i te "sztuczne-cesarkowe" :)))

Rodziłam w Zgorzelcu - miód malina, super położne, extra warunki, fajni lekarze. Polecam!
~:( niezalogowany
10 marca 2010r. o 17:36
po kłótniach o ortografię i cesarskich cięciach temat umarł....
~Renata niezalogowany
15 marca 2010r. o 9:01
Cześc wszystkim, czy może ktoś mi powiedzieć gdzie znajduje się teraz szkoła rodzenia w Bolesławcu. Wiem, że została przeniesiona na ul. Zgorzelecką ale nie wiem dokładnie gdzie?
Dziękuję i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza