~~Karminowy Miskant napisał(a): niemcy to byli niemcy, wszyscy jednakowi i nie da sie ich podzielic na dobrych i zlych.
aha...
a Polacy to Polacy wszyscy jednakowi i nie da się ich podzielić na dobrych i złych ...
nie da się tego zrobić bo wszyscy byli i są ''cacy'' :]
fobiak napisał(a): nasi z zachodu chcieli polski przedwojennej, ze wschodu chcieli nowej demokratycznej.
Zastosowana autokorekta
fobiak napisał(a):~~Kakaowa Lilia napisał(a):fobiak napisał(a): pitolisz jak napoleon o santo domingo, o polske sie walczy w polsce. nie ucieka sie z niej przez rumunie aby o nia walczyc. kosciuszkowcy nie uciekli z polski.
Kościuszkowcy nie uciekli z POLSKI.
Kościuszkowcy byli wywiezieni z POLSKI przez NKWD na Syberię.
Stamtąd przedzierali się do polskiego wojska.
jesli odnosisz sie do mojego tekstu, to co chcesz wyrazic?
z tym nkwd nie przesadzaj, wyprali ci mozg, wcale przy wywozce nie musialo byc nkwd, czesto wywozeni byli powiadamiani, ze maja sie stawic na dworzec lub przed komisja poborowa, jesli sie nie stawili to wtedy wkraczalo nkwd.
skorn napisał(a):fobiak napisał(a):
Na marginesie: nie sądziłem , ze doczekam momentu, kiedy wy dwaj staniecie przeciwko sobie. Bardzo to interesujące doświadczenie. Bo obaj chcecie miec monopol na prawdę, a skoro jesteście w sporze, to jeden z was z prawdą się mija. : )
my nie stajemy naprzeciw siebie ziejąc nienawiścią ...
możemy się różnić w osądach ale to nie znaczy że ja chcę mieć jakikolwiek ''monopol''
więc to nie jest spór ...to tylko i wyłącznie ocena tego jak patrzę na jakieś sprawy ...
skornie- nie można mieć ''monopolu na prawdę ''
prawda powinna być jedna bez względu na to czy czy pisze ją lewicowiec czy prawicowiec..;)