~~Fiołkowy Przetacznik napisał(a): Gdzie ja jestem? Czy to Kościół czy wiec wyborczy PAD? W dzisiejszym kazaniu x. Roman jasno postawił sprawę -> kto zagłosuje na kogoś innego niż PAD ten popełni grzech i jest Faryzeuszem... dziękuję ale nie tego oczekiwałem od papieskiego Kościoła.
Zastosowana autokorekta
~~Fiołkowy Przetacznik napisał(a): Gdzie ja jestem? Czy to Kościół czy wiec wyborczy PAD? W dzisiejszym kazaniu x. Roman jasno postawił sprawę -> kto zagłosuje na kogoś innego niż PAD ten popełni grzech i jest Faryzeuszem... dziękuję ale nie tego oczekiwałem od papieskiego Kościoła.
~~Pszeniczna Cykoria napisał(a): pis wydał ponad 550 milionów złotych na "pomoc" Kościołowi i Rydzykowi
pis walczy z WOŚP podczas gdy np szpitale są niedofinansowane, przepełnione
i niewydolne
No właśnie Rydzykowi - zastanawia mnie jedno każdego w tym kraju (może z wyjątkiem polityków pis) można skontrolować a Rydzyka nie - święta krowa czy co?
Najwyższa pora aby kościół katolicki w Polsce opłacali katolicy - zobaczylibyśmy jakim to krajem katolickim jesteśmy.Konkordat był potrzebny tylko po to aby finansować kościoły w Polsce.
~Złocistoruda Czarnuszka napisał(a): Niedługo też będziemy szczęśliwi jak Czesi.