Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Wypowiedzeie konwencji stambulskiej...cynizm i hipokryzja pisu

211
skorn
25 lipca 2020r. o 17:42
Tak. Nie ma takiego ; )

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
25 lipca 2020r. o 17:49
skorn napisał(a): Racja, każdy cię tu ora, więc qwax nie zrobił nic nadzwyczajnego, ale zawsze miło poczytać.

Konwencja to też prawo, które można respektować lub nie. Zwykła pokazówka.

masz bujną wyobraźnie ...
najważniejsze dla ciebie ze sam się utwierdzasz w tym czego byś oczekiwał...

wasze niedoczekanie ...
dlatego właśnie jesteś bardzo ''oszczędny w słowach'' ;)

nie przypominam sobie byś kiedykolwiek miał tu własne zdanie na jakiś temat...

ale często piszesz o ''dyskusjach '' których z tobą jakoś brak ...;)

a ja popatrz ...pisze do ciebie i ogladam sobie polsat viasat history...
punkty zwrotne ...;)
dlatego zawsze mogę z tobą dyskutować ...
a ty nie ...hahaha i wtedy umykasz...

Dopisane 25.07.2020r. o godz. 17:49:

skorn napisał(a): Tak. Nie ma takiego ; )

i tym samym sam się ''zaorałeś ''

oj ''magister'' ...hahaha
~~Niebieskozielona Facelia niezalogowany
25 lipca 2020r. o 18:21
Po raz pierwszy mam okazję pochwalić PiS. Tą konwencję trzeba było wypowiedzieć dawno temu. Szereg krajów europejskich jej nie przyjęło ze względu na jej ideologiczny charakter (np Słowacja) . Wystarczy przeczytać, żeby to od razu zauważyć. Nazwa "antyprzemocowa" to typowy kamuflaż. A dla ciekawości - według oficjalnych danych UE w Polsce przemoc jest znacznie mniejsza niż w "tolerancyjnych i postępowych" krajach zachodnich. https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-2014-vaw-survey-at-a-glance-oct14_pl.pdf
Ciekawe dane - polecam. Jasno z nich wynika, że w krajach, w których od wielu, wielu
lat jest postępowa edukacja seksualna, prawa LBTQWERTY i jeszcze nie wiadomo co jest z przemocą najgorzej. No ale lewica ma defekt polegający na wyłączeniu logiki w myśleniu i nie są w stanie wyciągnąć żadnych wniosków.
Jak PiS nie wypowie tej konwencji, to będzie kompromitacja zupełna.

22258
#Horus nieaktywny
25 lipca 2020r. o 19:23
no ''magister '' :)

gdzie jesteś? tak głęboko sam się ''zaorałeś '' że trudno ci się teraz wygrzebać?

czy może poczułeś że mizognizm i ciebie w jakiś sposób dotyczy...;)

no mam teraz troche czasu ...bo wcześniej koleżka mnie odwiedził ,wypiłem sobie białego Radlerka Okocimka i teraz mogę ci opisać czym jest mizoginizm...
ten który nie istnieje...hahaha
13926
qwax_
25 lipca 2020r. o 20:43
Horus napisał(a):
niewiem jak u innych ale raczej Czechów sie nie obawiaj ...
u nich kobieta jest chroniona przepisami prawa surowo przestrzeganymi ...

nawet na ulicy za słowną agresję możesz wylądować w pudle a grzywny urzędowej nie unikniesz

jak jest w Polsce ?
twój mizogeniczny ''guru'' wie o tym najlepiej ...;)

Pytasz się jak jest w Polsce? Więc nie wiesz, ale zakładasz wątek i się wymądrzasz - jak zwykle!!
A słyszałeś np. o tym?
Według raportu „2018 Global Wealth Migration Review”, sporządzonego przez „New World Wealth” Polska jest szóstym na świecie i trzecim w Europie najbezpieczniejszym krajem do życia dla kobiet.
Ranking został oparty na procencie kobiet, które były ofiarami poważniejszych przestępstw.
https://warszawa.naszemiasto.pl/polska-najbezpieczniejszym-krajem-do-zycia-dla-kobiet-w/ar/c1-4395980

Polska na trzecim miejscu?? A nie nowoczesne zachodnioeuropejskie kraje, któe ratyfikowały Konwencję Stambulską?? ;)
Żeby tylko teraz z wysiłku nad tym mózgu Ci nie rozwaliło ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Zzieleniały Czosnek niezalogowany
25 lipca 2020r. o 21:02
Komisarz UE ds. sprawiedliwości, konsumentów i równouprawnienia Viera Jourova podpisała w dn. 13.06.2017 w Strasburgu w imieniu UE tzw. Konwencję Stambulską, czyli Konwencję Rady Europy o zapobieganiu i zwalczaniu przemocy wobec kobiet i przemocy domowej.
Jesteśmy w UE czy w czarnej dupie Kaczora to każdy musi sobie sam odpowiedzieć jakieś przytaczanie że Słowacja albo inny kraj -to tak jak głupie tłumaczenie bo sąsiad to zrobił to ja też mogę.
Nie chcesz przestrzegać prawa stowarzyszonego to wystąp z UE i nie pierdziel dyrdymałów.
13926
qwax_
25 lipca 2020r. o 21:10
~~Zzieleniały Czosnek napisał(a): Komisarz UE ds. sprawiedliwości, konsumentów i równouprawnienia Viera Jourova podpisała w dn. 13.06.2017 w Strasburgu w imieniu UE tzw. Konwencję Stambulską, czyli Konwencję Rady Europy o zapobieganiu i zwalczaniu przemocy wobec kobiet i przemocy domowej.
Jesteśmy w UE czy w czarnej dupie Kaczora to każdy musi sobie sam odpowiedzieć jakieś przytaczanie że Słowacja albo inny kraj -to tak jak głupie tłumaczenie bo sąsiad to zrobił to ja też mogę.
Nie chcesz przestrzegać prawa stowarzyszonego to wystąp z UE i nie pierdziel dyrdymałów.

Mamy własne prawo, które skutecznie karze sprawców przemocy wobec kobiet.
Powyższy raport pokazuje WYRAŹNIE, że nie tylko nie mamy się czego wsydzić, ale powinniśmy być dumni z sytuacji kobiet w Polsce. Owszem zdarzają się patologie, ale to ma miejsce wszędzie na świecie i jak pokazuje ten raport, to w Polsce zdarza się to zdecydowanie rzadziej niż w Europie Zachodniej. Mimo przyjęcia przez kraje zachodnie Konwencji Stambulskiej!!
Skoro tego nie rozumiesz, to są dwa wyjścia:
1. Albo jesteś Horusem i piszesz spod tyldy
2. Jesteś kimś z jego najbliższej rodziny ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Ciemnobrązowa Lepnica niezalogowany
25 lipca 2020r. o 21:15
Horus napisał(a): twój mizogeniczny ''guru'' wie o tym najlepiej ...;)

skorn ma rację, słowo "mizogeniczny" nie istnieje, przeproś za wypisywanie głupot na forum.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.