Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Staś niezalogowany
20 kwietnia 2024r. o 18:59
Janusz , na wybrzeżu to twój ojciec strzelał do stoczniowców , czy stoczniowcy do twego ojca ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ołowianoszary Przypołudnik niezalogowany
20 kwietnia 2024r. o 19:07
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ołowianoszary Przypołudnik napisał(a): no jak to gdzie?...ale ty jesteś mało pamiętliwy....;D

Jesteś młodszy ode mnie o 7 lat i już masz zaczątki sklerozy .
PanM wywołał sprawę czajnikowo sufitową atakując ciebie podał nawet twoje imię i nazwisko oraz adres zamieszkania ,
jest to nie do udowodnienia bo temat o Ukrainie został zdjęty z portalu .
PanM miał jakiś zły okres w swoim życiu zaczął też kłamać na mój temat , aby jego uciszyć napisałem mniej więcej
to ; - nie wiem nic na temat czajnika wiem że PanM kłamie co do spapranej pracy przy sufitach i ścianach
remontowanych pokoi .
Mówił mi że to Śp .Piotr spaprał robotę a ty to poprawiałeś , ogarnij się człowieku i skończ z bredniami .

Jest prosty sposób aby wrócić do tematu założonego prze ze mnie o PanuM , sprawdź a przekonasz się
że kłamiesz , tam nic nie znajdziesz o twojej i PanaM tzw. " aferze czajnikowej " w którym tylko raz się wypowiedziałem
napisałem to co powyżej .
Twoja nienawiść do mnie zaślepia ciebie i odbiera zdolność logicznego myślenia o ile taką posiadasz .

nieprawda pomieszana jak zwykle z manipulacją w której jesteś mistrzem...
nie Lucjan...może ze względu na wiek słabszy mam wzrok ale pamięć to u mnie nie szwankuje...;d
a jak wiesz miałem tu na takiego jednego swój ipeenek ;D który nad wyraz okazał się skuteczny w pewnej sprawie a z czasem poszerzyłem go o o ciebie kiedy zrobiłeś się po prostu chamski posuwając się nawet do wyzwisk ...
teraz '' wyprostuję'' tu twoją pamięć ...;D ...to w odpowiedzi na niby moją ''sklerozę''...;D
pierwszym który który tu opublikował moje dane był właśnie ten szmaciarz którego chyba nawet wczoraj broniłeś...;D
później ty sam poszedłeś w jego ślady co próbowałem ci uzmysłowić że i ty łamiesz prawo bo powielanie takich danych jest tez przestępstwem...(poczytaj o tym )
Lucjan ...to że coś zdjęto z forum nie znaczy że znikło z sieci...
popatrz Lucjan jak tu sam stawiasz się w jednoznacznej pozycji ...dopiero jak ciebie zaczął atakować w odpowiedzi napisałeś że kłamał w mojej sprawie...
dlaczego od razu tego nie prostowałeś?... bo sam byłeś zajęty tym by mnie atakować ...;D
długo by o tym pisać ale ja z tym nie mam problemu bo ja w tej sprawie nie mam sobie nic do zarzucenia...
pamiętam jednak wiele w tym sprawę wiertła ,wiertarki i tego sufitu czarnego od sadzy gdzie moje sugestie gospodarz pominął a być może wyszło na moje ...;D
Lucjan ...w każdej chwili mogę tu wkleić kopie twoich niektórych postów bo mam je do dzisiaj właśnie po toby obalać twoje kłamstwa a i jak zajdzie potrzeba przypominać ci że jak to ''jeździłeś '' tu po ''eM''
pamiętasz jak tu pisałem o nim że oszczerstwa jakie słał w stronę pewnej kobiety a za które przepraszał nie są jedynymi?...on też nigdy nie napisał kim była ta druga osoba która zagroziła mu nawet sądem za właśnie oszczerstwa...;D
a ja wiem ...a pomimo to nigdy tego tu nie napisałem o kogo chodzi ...
wystarczy czy chcesz ciągnąc temat?
~~Kulinaria niezalogowany
20 kwietnia 2024r. o 19:09
właśnie ...odpowiesz tu w końcu dlaczego łgałeś w ''aferze czajnikowej'' i o tej ''aferze sufitowej'' : D

no i proszę sam się dopomina by zostać nazwanym prostakiem , czajnik poniosłeś i go jeszcze nie umyłeś boś fleja , oddałeś umorusany , ciesz się że Przemek cię i tak ulgowo potraktował, zachował się wobec
złodzieja i tak pozytywnie ..
najbardziej prostackim manewrem była krytyka kolekcji rodzimej ceramiki zebranej przez Przemka …
więc mordka w kubeł prostaku oczytany ..
20 kwietnia 2024r. o 19:23
oho...czyżby fotograf-dokumentalista się po raz kolejny nam objawił? ;D
ojej...ulgowo ...
zapewne dlatego szybciutko powycinał z FB zdjęcia tych ''dowodów'' a mnie zablokował po chyba dwóch komentarzach...później zrobił to z innymi którzy wyśmiali i jego i jego zarzuty...;D

a tak na marginesie...czy wtedy jak tak się obruszył na moje słowa że dla mnie ceramika to skorupy dlaczego nawet słowem nie wspomniał o tym słynnym czajniku?...bo po pierwsze to łgarstwo a po drugie wiedział że jestem bezpośredni i od razu bym mu to wygarnął...
poznał mnie na tyle że wiedział czym by to się skończyło ...wiedział bo wcześniej próbował mnie wkręcić w swoją awanturkę z byłym modem Hegiem ...a tu dupa- nie wyszło....;D
21 kwietnia 2024r. o 6:58

do porannej kawki...;D

''Nadchodzi kolejna rocznica narodzin nieszczęsnego dla Polski, tzw. ruchu „Solidarności” w roku 1980. Zgodnie z obowiązującą dziś jedynie słuszną propagandą, z eteru poleje się fałszywa historia jej zasług, znów „kombatanci” „Solidarności” dostaną ordery, czy 400 zł miesięcznie za doznane od „komuny” krzywdy.

A przecież „Solidarność” i obalenie państwa socjalistycznego, jakim był PRL, przez robotników wielkich zakładów pracy to największy „przekręt” w historii Polski. Wąska grupa elit, ze wsparciem wywiadów krajów zachodnich i płynących za ich pośrednictwem niemałych środków finansowych, skierowanych w ręce tzw. opozycji, zmanipulowała masy robotnicze przeciwko państwu, które rządziło w ich imieniu i interesie.
Obiecywano wszak w 1980 r. robotnikom jeszcze większe przywileje gospodarcze oraz polityczne, przy mniejszym nakładzie pracy. Środki na to uzyskać miano z rzekomo zagarnianych Polsce przez Związek Radziecki dóbr produkcyjnych. Pośród 21 postulatów Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego sformułowanych w sierpniu 1980 żaden nie domagał się zmiany ustroju gospodarczego. Domagano się związków zawodowych, jakże dziś tępionych w prywatnych zakładach. Żądano prawa do strajku. Kto się dziś odważy strajkować i zaryzykuje utratę pracy?
Żądano wolności słowa, bo TVP był tubą propagandy rządowej. A dziś nie jest?
Walczono o podwyżkę płac. Postulowano wprowadzenia zasad doboru kadry kierowniczej według kwalifikacji, a nie przynależności partyjnej. A dziś jak jest? Było państwo PO-PSL, a jest państwo PiS. Ślepi tylko tego nie widzą.
Postulat 13 to żądanie wprowadzenia kartek na mięso. Tak, to nie „komuna” tego chciała. Kartki na towary to wymysł „Solidarności”.
W punkcie 14 „Solidarność” postulowała obniżenie wieku emerytalnego kobiet do 55 lat, mężczyzn do 60. A teraz elity „Solidarności” będące w PO co zrobiły? Obniżyły wiek?
O co walczono jeszcze? O skrócenie czasu oczekiwania na mieszkania. Tak, droga młodzieży, bo za „komuny” mieszkania się dostawało, nie kupowało, jak Wy dziś i spłacacie przez 30 lat raty we frankach szwajcarskich, co zżera Wam jedną trzecią pensji. „Solidarność” chciała, aby to było szybciej. W Toruniu rocznie oddawano do eksploatacji w epoce Gierka ok. 1700 mieszkań rocznie i przydzielano toruńskim rodzinom.
Wreszcie, postulowano trzyletni płatny urlop macierzyński i wprowadzenie wszystkich sobót wolnych od pracy. W niedzielę za „komuny” nikt nie pracował, poza fabrykami w systemie ciągłym (np. huty, kopalnie) i służbami (PKP, Milicja itd.). I co nam elity „Solidarności” po zdobyciu władzy zafundowały w Toruniu? Likwidację zakładów: „Elana” – 7000 pracowników, „Merinotex” – 5600 pracowników, „Kombinat Budowlany” – 2400 pracowników, „Unitra Toral” – 2200 pracowników, „Spomasz” – 1700 pracowników, „Drosed” – 2300 pracowników. Po „Nadwiślance”, „Toruńskich Zakładach Mięsnych” eksportujących szynki do USA nie ma śladu.
Kłamstwa o starych technologiach można miedzy bajki włożyć. Dyrektor „Unitra Toral”, najnowocześniejszych toruńskich zakładów techniki elektronicznej, posiadający najwyższej klasy kadrę inżynieryjną, Jerzy Żółkiewicz opowiadał mi osobiście, jak ministerstwo przekształceń własnościowych kierowane przez Janusza Lewandowskiego, dziś prominentnego działacza PO, odmawiało uratowania zakładu, który chciał się przekształcić w spółkę pracowniczą. Załoga chciała go wykupić. Ale nie, elity solidarności, działając na zlecenie mocodawców, miały go zlikwidować. I zlikwidowały.
Tak oto robotnicy wielkich zakładów pracy, zmanipulowani i oszukani przez „Solidarność”, zniszczyli swoje miejsca pracy i pozbawili się wpływu na władzę państwa. Gdyby w 1980 r. załogom stoczni, kopalni, czy naszych toruńskich zakładów pokazać zdjęcia tego, jak ich zakłady wyglądają dziś i jak przyjdzie im żyć, a właściwie wegetować po 1989, to ZOMO zamiast atakować strajkujących, broniłoby przed linczem tzw. „solidaruchów” mącących im w głowach. A że ustrój gospodarczy PRL można było reformować, bo centralnie planowana gospodarka socjalistyczna jest konkurencyjna, pokazuje przykład największej dziś gospodarki świata – komunistycznych Chin. Jakich produktów macie w domu więcej: „made in the USA”, czy „made in China”?
Jeszcze 50 lat temu, w wielu krajach, po wyjściu na jaw skali oszustwa, zniszczenia gospodarki narodowej, upodlenia dziesiątek milionów obywateli, jakiego de facto dopuściły się elity wywodzące się z ruchu „Solidarność” po 1989 r., spotkała by je „ludowa sprawiedliwość”. Czekałby je proces i pluton egzekucyjny. A tymczasem, w kraju nad Wisłą, pośród tysięcy zniszczonych fabryk i zakładów, w kraju zamienionym w gospodarczą kolonię prosperującemu tylko dzięki przynależności do Unii Europejskiej i gospodarczym podpięciu do gospodarki Niemiec, fetujemy oszustów.
Robimy bohaterów z ludzi, którzy cynicznie, między innymi za pieniądze obcych służb specjalnych, oszukali ludzi pracy najemnej prowadząc ich do walki z socjalistycznym państwem i do zniszczenia jego gospodarki. Robotnicy w 1980 r. nie walczyli o gospodarkę wolnorynkową, o „kapitalizm z wilczym pyskiem” w wydaniu Pana Balcerowicza. Na bramie Stoczni Gdańskiej im. Lenina wisiał wielki transparent „Socjalizm TAK, wypaczenia NIE”. I żadna manipulacja „łobuzów od historii” z IPN, piszących historię na nowo, tego nie zmieni.''
TRYBUNA.INFO

~~Jurko61 niezalogowany
21 kwietnia 2024r. o 7:26
Mamy to, USA po wielomiesięcznym targach zdecydowały że wracają na jasną stronę mocy i przegłosowały ustawę zapewniająca około 60 mld dolarów dla Ukrainy.
~~Anonimowy Czosnek niezalogowany
21 kwietnia 2024r. o 7:33
~~Staś napisał(a): Janusz , na wybrzeżu to twój ojciec strzelał do stoczniowców , czy stoczniowcy do twego ojca ?

To pytanie to niedobre jest .
~~Złocista Scewola niezalogowany
21 kwietnia 2024r. o 7:37
nadmienieni byli Solidarnościowcy , a obecnie „CZŁONKOWIE” PO , właśnie popierając nieprawidłowe gospodarowanie państwowym majątkiem zostali oddzieleni od tych którzy byli i są przeciw a Jasio jednak jest za obecnie rządzącymi krętaczami ,
oszustami , a naród ich wybrał przy pomocy
Czarzastych , Komików i Tygrysków
więc się zgadzam z wpisem o niedobrym
Lewandowskim i reszcie tej bandy nie mającej nic wspólnego z Solidarnością i jej ideą.
wyborca dał się nabrać niech cierpi..!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.