~~Tamaryszek polny napisał(a): Nie ulega żadnej wątpliwości że i Lucjan ma podobną przeszłość. Skoro pisano tu że wysłano go na szkółkę oficerską sprawa jest oczywista. Na ładne oczy go tam nie skierowano więc musiał mieć zasługi . Teraz wielki solidarnościowiec tylko może zastanawiać to kiedy rzucił książeczką partyjna bo przecież u nich to żadna nowina .
BUCU, mnie wcielono do wojska w 1970 roku do Dywizji im Tadeusza Kościuszki, otrzymałem przydział do szkółki szkolącej elewów na dowódców drużyn . Okres szkolenia trwał pół roku. Po szkoleniu zostałem skierowany do Poznania na Ławicę do Kompanii Reprezentacji Wojsk Lotniczych, nikomu tego bym nie życzył, musztra rano, musztra po obiedzie, najgorsze były ćwiczenia salwy honorowej a po niej czyszczenie kałachów. Jako dowódca drużyny szkoliłem młode roczniki , po przysiędze rzołnierze z mojej drużyny zrobili nocny wypad przez płot po alkohol, zostali zatrzymani przez WSW , za niedopilnowania zostałem karnie przesunięty do Kompanii Zaopatrzenie, ta kara okazała się wybawieniem , koniec musztr i wieczornego czyszczenie kałachów.
Dopisane 16.05.2024r. o godz. 17:53:
BUCE , i oszczerczy wzorowi "żołnierze" koalicji 13 stego-grudnia na rozkaz oszusta Tuska - do ataku.
Dopisane 16.05.2024r. o godz. 17:55:
Dywizja im . Tadeusza Kościuszki była w Ciechanowie .
Dopisane 16.05.2024r. o godz. 18:02:
Po ukończeniu takich szkółek elewów każdy kto ukończył zgadzał się z powodzeniem - nie wspominaj mi elewa bo mnie jasna krew zalewa.
Dopisane 16.05.2024r. o godz. 18:06:
~~Marchewkowa Lnica napisał(a): Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Janusz jak mnie nazwiesz propagandystą Solidarności, nazwiesz mnie propagandystą PiS-owskim nie nazwę ciebie BUCEM . Jest to twoja ocena tak jak moją oceną ciebie jest to że jesteś propagandystą Putina komunistycznym i sowieckim . BUC to ten co łże o mojej przeszłości niezgodnej z prawdą .Dopisane 16.05.2024r. o godz. 12:21:Przykład , Marchewkowe Lnica , BUC nie ma nic konkretnego do napisania oszczekije jak kundel .
Byleś w Poznaniu na szkółce podoficerskiej?byłeś to o co Ci chodzi? Tyś taki "bojownik ja Zamachowski w Filmie "Odwrócony :) partia kazali toś działał pod przykrywką :)
BUC i DEBIl nie wymyślił by lepszego oszczerstwa. Gratuluję
Dopisane 16.05.2024r. o godz. 18:09:
Kampania kłamstw i oszczrstw Tuska przyniosła jemu osobisty sukces , ma godnych siebie naśladowców.