~~Brunatnożółta Aukuba niezalogowany 19 października 2024r. o 22:33
Duda -jEŚLI PIS MYŚLI ŻE WYGRA WYBORY BEZ ROZMÓW Z SOLIDARNOŚCIĄ TO JEST W BŁĘDZIE
red.- to znaczy że podczas wyborów dogadywaliście się w sprawie wyboru Dudy?
Duda- nie dogadywaliśmy się tylko były o tym rozmowy...
~~Lucjan niezalogowany 20 października 2024r. o 8:23
Czyżby tak zasłużoną Kaczą Jaczejkę - SOLIDARNOŚĆ Kaczyński zlekceważył?
Kopalnie zamknięte przez PIS. Są to (w kolejności alfabetycznej): KWK -Boże Dary (31.12.2020), KWK -Brzeszcze Wschód (31.12.2019), KWK -Centrum (31.12.2021), KWK -Jas Mos (31.12.2023), KWK -Krupiński (31.12.2021), KWK -Makoszowy (31.12.2022), KWK -Mysłowice- (31.12.2019), KWK -Mysłowice Wesoła I (31.12.2021), KWK -Piekary I (31.12.2022), KWK -Pokój I (31.12.2022), KWK -Rydułtowy I (31.12.2021), KWK -Śląsk (31.12.2021), KWK -Wieczorek I (31.12.2019) i KWK -Wieczorek II (31.12.2020).
Styczeń 2015 roku. Na Śląsku trwają protesty przeciw polityce rządu Ewy Kopacz wobec górnictwa. Bo chcą zamknąć 3 kopalnie. Do kopalni Pokój w Rudzie Śląskiej (obecnie już zlikwidowanej przez PIS) na wyjazdowe posiedzenie klubu parlamentarnego PiS ściągają posłowie tej partii, w tym Jarosław Kaczyński i Beata Szydło a każdy górniczy strajk wspierany jest kibolskimi bojówkami PIS-u, Solidarnością . Na górniczym wiecu Kaczyński grzmi, że działania ekipy Kopacz to zamach na górnictwo, Śląsk i górnicze rodziny. Obiecuje: ,,Będziecie mieli pracę, a środki, które ta władza chce przeznaczyć, by likwidować kopalnie, będą przeznaczone na inwestycje, na rozwój''. Wtóruje mu Beata Szydło: ,,PiS będzie otwierać wszystkie zakłady pracy, które ten rząd pozamykał. ANI JEDNA KOPALNIA NIE ZOSTANIE ZAMKNIĘTA. ANI JEDEN GÓRNIK NIE ZOSTANIE ZWOLNIONY.'' Żony górników w podziękowaniu za wsparcie wręczają prezesowi PiS figurkę św. Barbary i śpiewają Sto lat i skandują SOLIDARNOŚĆ , SOLIDARNOŚĆ!.
NO I CO Z TYCH ZAPOWIEDZI PISU WYSZŁO.? WIELKIE GÓWNO .!
Od początku to była jedna wielka ściema. Jedno wielkie oszustwo na które dało się złapać wielu ludzi. To był pierwszy przykład na to jak można w prosty sposób podzielić naród.
~~Jasio niezalogowany 20 października 2024r. o 8:53
''Duda dziwi się, że PiS nie rozmawia z nim o kandydacie na prezydenta. "Zawsze tak to wyglądało"
Piotr Duda jest zdziwiony, że PiS nie pyta Solidarności, kogo ta poparłaby w wyborach prezydenckich. - Jeśli Prawo i Sprawiedliwość myśli, że wygra bez nas, to jest w grubym błędzie - zapowiedział.
Szef Solidarności przestrzega PiS: Piotr Duda mówił w RMF FM o możliwym kandydacie PiS na prezydenta. - Dziwię się, że jeszcze Zjednoczona Prawica nie zapukała do drzwi Solidarności i nie zapytała, kogo byśmy poparli. Jeśli Prawo i Sprawiedliwość czy Zjednoczona Prawica myśli, że wygra bez nas wybory prezydenckie, to jest w grubym błędzie - powiedział szef NSZZ Solidarność.
Duda przyznał, że "zawsze tak to wyglądało": Pytany, czy kandydatura Andrzeja Dudy także była uzgadniana z Solidarnością, odparł, że "nie uzgodniona, ale toczyły się rozmowy". - Stąd później wspólna nasza umowa programowa z kandydatem na prezydenta, pierwsza w historii - powiedział. Jak stwierdził, od przyszłego prezydenta oczekuje utrzymania prospołecznych rozwiązań. - Mam takiego, ale nie powiem, żeby nie spalić osoby. Ale mam takiego mocnego kandydata - stwierdził.''
oszust i mitoman...
ale dwukrotny ''wzorowy żołnierz'' za oddaną służbę PRL... ; ]
Januszu Akubo , szukasz zaczepki to nie jęcz jak dostajesz to na co zasługujesz. Jak wklejasz mendo mój wpis to cały szmaciarzu manipulancie . Całe zdanie; " Tylko taka szmata jak ty zakłada temat o zmarłym " . A teraz jęcz i płacz że ciebie zaczepiam i wyzywam. Miłej niedzieli.
~~Szarobłękitny Mak niezalogowany 20 października 2024r. o 9:02
no i po co zaczynasz od jadu i wyzwisk ?
nie czytałeś co siostra Bożenka pisała? ...czytasz tylko moje posty?
nie jęcz Lucjan bo mam tu takie twoje posty których całych z pewnych względów nie mogę wkleić...
ale być może kiedyś je zobaczysz w całości...
i kto wie czy nie tylko ty...;D
a jak masz jakiś problem to wklej ten post w całości...;D
~~Jasio niezalogowany 20 października 2024r. o 9:07
14240
M21W2
20 maja 2024r. o 20:52
~~Krasny Rokitnik napisał(a): Lucuś ...daleko w tyle mam twoje propozycje bo od dawna ,a konkretnie od czasu jak założyłeś temat o swoim przyjacielu tym ''fałszywym '' uważam cię za człowieka fałszywego i dwulicowego...
A ja ciebie za gnidę , mendę , i szmatę , dla mnie Przemek i ty jesteście siebie warci .
Tylko taka szmata jak ty ............................
~Jaskraworóżowy Nawłoć niezalogowany
3 godz. 40 min. temu
~~Karotka ogrodowa napisał(a): A nie dziwi nikogo to że ani Jurek ani Lucjan nie piszą wprost o tym by w końcu podać te fakty? Jeśli bym czuł się czysty to od razu bym tego zażądał .Zaprzeczył bym przynajmniej oczekując odpowiedzi. Widocznie jednak bracia wiedzą o tym że sami tu robili chlew i teraz pojawił się u nich strach przed tym że upadnie ich mit który i tak sami kreują.
HAHAHAHAHAHAHA
Mogę napisać w swoim imieniu, żądam podania faktów, co ja pisałem , na której stronie i w jakim temacie. Ktoś kto zakłada kapownik tylko z odpowiedzią adwersarzy jest gorszą kanalią niż PRL - owska SB . Niech ten " bochstyr " , podpisze się imieniem i nazwiskiem ............................................
(część wycięta bo to niech robi za ''kinder -jajko'' ;D )
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.