M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: ~~Zielonobiały Klon napisał(a): Biedroń nigdy nie usłyszał nawet jednego zarzutu o molestowanie nieletnich a Jankowski sporo...
Pisanie przez ciebie o ks . Jankowskim ma jeden cel , plucie na Solidarność jako całość .
O posądzeniach Jankowskiego o pedofilie zrobiło się głośno 7- 8 lat po jego śmierci .
Jankowski był najbliższym przyjacielem i doradcą Lecha Wałęsy , nie wierzę żeby nawet on znał mroczne
tajemnice Jankowskiego i moim zdaniem episkopatu , z tego co wiem siostry ks . Jankowskiego wytoczyły proces
o zniesławienie , sąd pierwszej instancji dał wiarę świadkom .
Trzeba też wiedzieć że IPN postawił zarzuty ks. Jankowskiemu o współpracę z SB .
Nie ma nic podlejszego jak używanie skrajnych przypadków w 10-cio milionowej organizacji do plucia jadem na
wszystkich jej członków , czego innego można się spodziewać po nienawistniku z chorobą psychiczną .
ale bzdury...
ta twoja ''s'' sama sobie pluła w oczy bo wszyscy tam wiedzieli o tym pedofilu a nic z tym nie zrobili...
pisałem wcześniej o tym ...co mówił twój Duda? - .''zrobimy wszystko by pomnik wrócił na swoje miejsce''
to tak jakby ten dupek pluł na ofiary tego pedofila...
pisałem-episkopat nie czuł się winnym i sprawę pozostawił lokalnemu metropolicie...
Wałęsa ,Krzywonos , Frasyniuk i inni wiedzieli o czynach tego pedofila i co z tym zrobili?...nic
zauważali to nawet zagraniczni goście ...napisz może kto z nich zauważył przepych i to wielkie łoże w sypialni ?
wracając do czegoś innego a mianowicie do spraw politycznych...wiesz o tym że Niemcy też mieli swój ''okrągły stół''?
napisz cos o tym...;D
napisz jak tam rozwiązano sprawę z budynkiem i archiwum Stasi...
porównaj to z tym jak tu do tej sprawy się podeszło...;D
tam postawiono na radykalizm i to daje dzisiaj efekty...tu pierwsi do akt mieli najbardziej tym zainteresowani ...
a więc aparatczyki i klechy bo to wśród nich było sporo byłych agentów SB czy TW.
STĄD DO DZISIAJ MAJĄ SIĘ DOBRZE A OD PONAD TRZYDZIESTU LAT GRA SIĘ TUTAJ TECZKAMI....
ale ty i tego nie ogarniasz...
ty widzisz tylko teczki ''komuchów'' a teczek swoich nie chcesz widzieć...
z jednej strony piszesz że ten twój Kaczyński to dopiero była ''persona '' w ''s'' a nie dziwi cię że nie założono mu ''teczki'' ?
takiemu wybitnemu ''opozycjoniście?
ty potrafisz myśleć logicznie? ...nie tym co nakazuje ci ''polityczna poprawność''?
gdzie zniknęła Balbinka? ...z Ptysiem na spacerku? ;D
nie chce mi się pisać i pytać bo po co jak ty nie odważysz się by o tym napisać?...bo nie wiesz co napisać...
wiem ,wiem...
nie ma ''teczki'' nie ma ''agenta''...;D
nie ma skazanych -nie ma żadnej afery...;D
pedofil zmarł przed procesem -nie był pedofilem...;D