Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
4 listopada 2020r. o 7:13
Czyli nie masz jaj i nadal cytowanie dla Ciebie Głupia Papugo to czarna magia :D

Ale wbij sobie do tego ptasiego móżdżku , nie ja wymyśliłem określenie " faszysta z Kraśnika " i nie ja wymyśliłem " plantatora " .

Wymyśliłem Głupią Papugę , że tak powiem z życia wzięte :D

Dobra starczy tych żartów . Idę po kołacze. Lucjan , jakby co to dzwoń . Urwę się z roboty , żeby porobić za sekundanta i sekretarkę :)

Miłej środy absolutnie wszystkim , razem z Tobą Głupia Papugo :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowy Len niezalogowany
4 listopada 2020r. o 10:04
Horus napisał(a): no właśnie...;)

co na to powiesz Lnie?
[img=1604420003_jlfdvd1.jpg]

Powiem że katolik wyciągnie rękę do każdego. Nawet największego grzesznika. Zresztą sam widzisz że rozmawiam z tobą z pełnym szacunkiem, choć totalnie się nie zgadzamy światopoglądowo. Przykazanie miłości każe mi miłować ciebie, jak siebie samego. Czasem to bardzo trudne. Ale robię co mogę. JPII to był święty człowiek, więc wcale się nie dziwie że potrafił przytulić każdego, nawet tego, który do niego strzelał. Nie wiem czy mnie by było na coś takiego stać.
~~Różowy Len niezalogowany
4 listopada 2020r. o 10:11
Horus napisał(a):
a pany w ''purpurach'' grożą dzieciakom nie dopuszczaniem do bierzmowań...

To nie groźba a tylko bezpośrednia konsekwencja. Wspólnota katolicka to nie jakieś stowarzyszenie, gdzie o byciu jego członkiem decyduje zapisanie się i opłacanie składek. Przynależność do wspólnoty Kościoła oznacza przyjęcie jego praw. A o jakim przyjęciu praw Boskich można mówić, jeśli młody człowiek maszeruje ulicami i domaga się prawa do mordowania ludzi?
~~Czerwonobrązowa Cynia niezalogowany
4 listopada 2020r. o 11:02
Pannazdzieckiem napisał(a): Czyli nie masz jaj i nadal cytowanie dla Ciebie Głupia Papugo to czarna magia :D

Ale wbij sobie do tego ptasiego móżdżku , nie ja wymyśliłem określenie " faszysta z Kraśnika " i nie ja wymyśliłem " plantatora " .

Wymyśliłem Głupią Papugę , że tak powiem z życia wzięte :D

Dobra starczy tych żartów . Idę po kołacze. Lucjan , jakby co to dzwoń . Urwę się z roboty , żeby porobić za sekundanta i sekretarkę :)

Miłej środy absolutnie wszystkim , razem z Tobą Głupia Papugo :)

Co ty chlejesz ,że od rana takie idiotyzmy wypisujesz ?
22258
#Horus nieaktywny
4 listopada 2020r. o 16:39
już tu pisali co on pije ...
amarena...

kiedy wklejam post z jego wpisem co robi ?...zaprzecza że to on ...
a jeśli nie on to kto?

klasyczny łgarz...:]
22258
#Horus nieaktywny
4 listopada 2020r. o 20:37
~~Różowy Len napisał(a):
Horus napisał(a):

Przynależność do wspólnoty Kościoła oznacza przyjęcie jego praw.

ciekawe...''wspólnota'' ...''przyjęcie praw''

tak było Mansona ...Charlesa...
11445
PanM
4 listopada 2020r. o 20:39
~~Różowy Len napisał(a):
Horus napisał(a):
a pany w ''purpurach'' grożą dzieciakom nie dopuszczaniem do bierzmowań...

To nie groźba a tylko bezpośrednia konsekwencja. Wspólnota katolicka to nie jakieś stowarzyszenie, gdzie o byciu jego członkiem decyduje zapisanie się i opłacanie składek. Przynależność do wspólnoty Kościoła oznacza przyjęcie jego praw. A o jakim przyjęciu praw Boskich można mówić, jeśli młody człowiek maszeruje ulicami i domaga się prawa do mordowania ludzi?

Kościół ingeruje w życie osobiste obywateli . Obywatele protestują. Czym bardziej nachalna ingerencja tym burzliwsze protesty.
Co do opłacania składek -- Jest to poważny mankament wspólnoty katolickiej . Gdyby sama opłacała wszelkie koszty związane z celebrowaniem wiary była by znacznie skromniejsza liczebnie ale bogatsza jakościowo na wewnętrzne potrzeby.
Skoro wspólnota katolicka co roku otrzymuje w różnych formach po kilkanaście miliardów PLN musi się liczyć z reakcją suwerena. Suweren ma przyjęte prawa kodeksu cywilnego .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~Pistacjowy Rannik niezalogowany
4 listopada 2020r. o 20:40
Jestem za.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.