Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~~Różowy Len niezalogowany
7 października 2020r. o 12:01
~~Wiśniowa Laurencja napisał(a): Kościół barani łbie dbał tylko o władze nad duszami. Wszystko mu jedno kto był sprzymierzeńcem.

I taka właśnie jest rola Kościoła. To instytucja od naszych dusz. Stawiać to jako zarzut? :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Koralowa Malina niezalogowany
7 października 2020r. o 12:41
Len ma rację. Jak ktoś na podstawie wiedzy po oglądnięciu filmu "Faraon" chce mówić o kościele w Polsce to wyczyn nielada.
Troszeczkę wiedzy mili bolecinternauci, wiedzy. Trzeba poczytać nie tylko wyborczą i pooglądać nie tylko TVN.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 października 2020r. o 14:58
PanM napisał(a): ...
A Ty tyldo jakim prawem pouczasz innych ? Kim jesteś ? Zwykłym tchórzliwym anonimem nie mającym odwagi na otwarte prezentowanie swego zdania.
Skoro się wstydzisz lub boisz , jesteś zero wiarygodny.
...

Przemo , czy mnie o brak wiarygodności można by było oskarżyć ? Nie piszę z pod tyldy , jak Janusz , podobnie , jak i Ty nie piszesz pod tyldą , i Lucjan :) . Mam swoje religijne przekonania i akceptuję Twój ateizm . Nie toleruję instytucji Watykanu z Fallusem na Placu Piotrowym , ale wstęp do duchowości to właśnie Kościołowi zawdzięczam ... lata temu . Z uporem starego muła oświadczam Ci jeszcze raz Przemo , religia pozostaje w szkołach i won z urzędów świeckiego Państwa Prawa i Sprawiedliwości ... domniemanej :D . Powodem mego przekonania był kiedyś taki jeden klecha :

https://naszemiasto.pl/ks-czeslaw-klimuszko-zielarz-wizjoner-i-jasnowidz/ar/c1-4491610

Bo widzisz Przemo , kiedy chce się być Sathaną , to pchasz się do władzy , jak Ty swego czasu Przemo , uzurpując sobie wiedzę większą od Stwórcy , co do dzisiaj czynisz posługując się antyklerykalnym pismem obrazkowym , przygłupów , co próbują być rozrywkowi . Kiedy jest się Człowiekiem , to niezależnie od aspiracji i religijnych przekonań służysz Ludziom , jak Ojciec Klimuszko :)

Katoliko-islamista Nassim Haramein zlikwidował w swej teorii czarnej dziury bozony Higsa , a Ty dalej w nie wierzysz :D I śmiesz Stwórcę czarnych dziur i fotonów oskarżać o nieistnienie ... nie mówiąc o Horyzoncie Zdarzeń Ś. P. Hawkinga :)

Być może rację ma Kolega Len , że za mało jesteś oczytany Przemo . W Oko press z całą pewnością nie pisali o teoriach kwantowej świadomości , jeśli już to o przyziemnej :D

Nie mówiąc o piśmie obrazkowym :(

Oczekuję Przemo , że w wyniku argumentacji przyznasz mi rację ... religia won z instytucji ... niech pozostanie w sercach i szkołach :)

Miłego popołudnia ... ponieważ mam wolne to lecę po jakie piwo ... albo flaszkę :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
4335
7 października 2020r. o 16:38
No za... krec ista odpowiedź Przemo ... chciałem kiedyś z Kimś Mądrym podyskutować o sensie istnienia i tworzenia ... i pozostaje mi już tylko Stwórca , a liczyłem na Ciebie .

Czyżbyś nie wierzył w siebie Przemo ? Czyżbyś dalej wierzył w Janusza ateizmu ?

NIE DO WIARY :(

Człowiek nie może tak nisko upaść . Brak przekonania , że jesteś nie tylko zlepkiem atomów , Przemo , prowadzi do błędnego przekonania , że jesteś tylko zlepkiem atomów :D Mam nadzieję , że logikę rozumiesz :) ...

Jesteś w błędzie Przemo :) Jesteś nieśmiertelną DUSZĄ , nie zbiorem atomów Przemo :)

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Złotawordzawy Rokitnik niezalogowany
7 października 2020r. o 17:23
PanM napisał(a): Nie śledzę i nie będę śledził czy ktoś podający się za znajomego s r a do mojego ogródka.]

Cześć!

Mam dostęp do Twoich urządzeń elektronicznych, które są częścią lokalnej sieci, która regularnie używasz. Śledziłem Twoją aktywność przez ostatnie parę miesięcy.

Jak to się stało?
Odwiedziłeś zhakowane strony z błędami, które wykorzystałem za pomocą mojego oprogramowania (które kupiłem od specjalistów w tym zakresie z Darknet).
To bardzo skomplikowane oprogramowanie, działające jak Koń Trojański. Regularnie się uaktualnia, więc Twój antywirus nie może go wykryć.
Program ten ma keyloggera; może on włączyć Twoją kamerkę i mikrofon, wysyłać pliki I dawać dostęp do Twojej lokalnej sieci.

Trochę czasu zajęło mi uzyskanie dostępu do informacji z innych urządzeń, obecnie mam wszystkie Twoje kontakty z konwersacjami, informacje o lokacjach, o tym, co lubisz, Twoich ulubionych stronach, itp.
Szczerze mówiąc, nie miałem nic złego na myśli na początku, robiłem to dla zabawy. To moje hobby.

Ale złapałem COVIDa i niestety straciłem swoją pracę.
Wykombinowałem więc, jak użyć “mojego hobby”, by zdobyć kasę od Ciebie!
Nagrałem film z tego, jak się masturbujesz. Film ten ma oddzielny ekran, gdzie z łatwością idzie Cię rozpoznać; widać też jasno, jakiego rodzaju filmy preferujesz.
Cóż, nie jestem z tego dumny, ale potrzebuję kasy, by przetrwać.

Dobijmy targu. Zapłacisz mi tyle, ile będę potrzebował, a ja nie wyślę tego filmu do Twoich znajomych, rodziny i współpracowników.
Powinieneś zrozumieć, że to nie żart. Mogę wysłać to emailem, linkiem SMS, mediami społecznościowymi, a nawet do mediów (mam nieco pohakowanych kont ich adminów).
Mógłbyś więc zostać “gwiazdą” Twittera, lub TikTok!

By tego uniknąć, powinieneś mi wysłać 1300 USD w Bitcoinach na mój portfel BTC: 18GxYpq42DcyinVxDHMvNEvTnZriNU68du

Jeśli nie wiesz, jak używać Bitcoinów, wyszukaj w Bingu lub Google “jak mogę kupić Bitcoiny”, czy coś w ten deseń.
Usunę ten film, jak tylko otrzymam swoją kasę. Usunę również złośliwe oprogramowanie z Twoich urządzeń i nigdy więcej o mnie nie usłyszysz.
Daję Ci 2 dni, to dość jak sądzę.

Jeszcze jedna sprawa:
Nie ma sensu zgłaszać to na policję, ponieważ używam TOR, więc nie ma sposobu na to, by namierzyć transakcję Bitcoinami.
Nie odpowiadaj mi (wygenerowałem ten list na Twoim koncie i dałem prawdziwy adres człowieka, który nie ma o tym zielonego pojęcia). W ten sposób nie idzie mnie namierzyć.

Jeśli zrobisz coś głupiego, czy niezgodnego z moimi oczekiwaniami, natychmiast udostępnię film.
Powodzenia!
4335
7 października 2020r. o 18:17
~~Złotawordzawy Rokitnik napisał(a):
...
Cześć!
...

Misiu , gdzieś skopiował ten tekst ? Rozumiesz chociaż sens ?

Stwórco proszę Cię obdarz inteligencją , wiedzą i szczęściem absolutnie wszystkie Istoty tego Wszechświata ... nie modlę się w kościele Przemo ... modlę się do Stwórcy w ciszy swego intelektu i sumienia . Kiedyś mówiłem Wam o chemitralach , zatrutej żywności , sku ... rwsyństwie Jahwe i szczepionkach . Istocie pieniądza fiducjarnego . Dzisiaj chemitrale dalej wiszą nad Waszymi głowami , telewizja kłamie , a koronaświrus założył Wam maseczki na twarze , a " ciało medyczne ... pielengiarki " wkuje Wam nanoroboty pod skórę , jak myśl o zbawieniu , równie fiducjarną jak pieniądz bez POKRYCIA ... nie kojarzyć z seksem Panowie , raczej z wiedzą :)

Zaś potężny duchowo Jahwe , którzy , to Elochim od trzystu tyięcy lat władają tą nieszczęśliwą , piękną Planetą ... Ty będziesz Ich do zwykłego plebana , albo zakonnicy przyrównywał w piśmie obrazkowym Przemo ?

Przemo proszę Cię , jest w Tobie potencja do zrozumienia rzeczywistości , w jakiej obu nam przyszło żyć ... ale nie lekceważ przeciwnika z przed trzystu tysięcy lat ... jesteś nieśmiertelnym duchem Przemo ... nawet jeśli ciało fizyczne pójdzie w piach :)

Powiedz , że kłamię i daj mi empiryczne dowody ... ateisto , na Twoje nie istnienie po własnej śmierci :D

~~Pawa Iglica niezalogowany
7 października 2020r. o 18:25
~~Złotawordzawy Rokitnik napisał(a):
Cześć!

Mam dostęp do Twoich urządzeń elektronicznych, które są częścią lokalnej sieci, która regularnie używasz. Śledziłem Twoją aktywność przez ostatnie parę miesięcy.

Jak to się stało?
Odwiedziłeś zhakowane strony z błędami, które wykorzystałem za pomocą mojego oprogramowania (które kupiłem od specjalistów w tym zakresie z Darknet).
To bardzo skomplikowane oprogramowanie, działające jak Koń Trojański. Regularnie się uaktualnia, więc Twój antywirus nie może go wykryć.
Program ten ma keyloggera; może on włączyć Twoją kamerkę i mikrofon, wysyłać pliki I dawać dostęp do Twojej lokalnej sieci.

Trochę czasu zajęło mi uzyskanie dostępu do informacji z innych urządzeń, obecnie mam wszystkie Twoje kontakty z konwersacjami, informacje o lokacjach, o tym, co lubisz, Twoich ulubionych stronach, itp.
Szczerze mówiąc, nie miałem nic złego na myśli na początku, robiłem to dla zabawy. To moje hobby.

Ale złapałem COVIDa i niestety straciłem swoją pracę.
Wykombinowałem więc, jak użyć “mojego hobby”, by zdobyć kasę od Ciebie!
Nagrałem film z tego, jak się masturbujesz. Film ten ma oddzielny ekran, gdzie z łatwością idzie Cię rozpoznać; widać też jasno, jakiego rodzaju filmy preferujesz.
Cóż, nie jestem z tego dumny, ale potrzebuję kasy, by przetrwać.

Dobijmy targu. Zapłacisz mi tyle, ile będę potrzebował, a ja nie wyślę tego filmu do Twoich znajomych, rodziny i współpracowników.
Powinieneś zrozumieć, że to nie żart. Mogę wysłać to emailem, linkiem SMS, mediami społecznościowymi, a nawet do mediów (mam nieco pohakowanych kont ich adminów).
Mógłbyś więc zostać “gwiazdą” Twittera, lub TikTok!

By tego uniknąć, powinieneś mi wysłać 1300 USD w Bitcoinach na mój portfel BTC: 18GxYpq42DcyinVxDHMvNEvTnZriNU68du

Jeśli nie wiesz, jak używać Bitcoinów, wyszukaj w Bingu lub Google “jak mogę kupić Bitcoiny”, czy coś w ten deseń.
Usunę ten film, jak tylko otrzymam swoją kasę. Usunę również złośliwe oprogramowanie z Twoich urządzeń i nigdy więcej o mnie nie usłyszysz.
Daję Ci 2 dni, to dość jak sądzę.

Jeszcze jedna sprawa:
Nie ma sensu zgłaszać to na policję, ponieważ używam TOR, więc nie ma sposobu na to, by namierzyć transakcję Bitcoinami.
Nie odpowiadaj mi (wygenerowałem ten list na Twoim koncie i dałem prawdziwy adres człowieka, który nie ma o tym zielonego pojęcia). W ten sposób nie idzie mnie namierzyć.

Jeśli zrobisz coś głupiego, czy niezgodnego z moimi oczekiwaniami, natychmiast udostępnię film.
Powodzenia!

Ta wersja chodzi tez po angielsku
22258
#Horus nieaktywny
7 października 2020r. o 19:04
~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a):
~~Różowy Len napisał(a):
Horus napisał(a):

Kościół od wieków dbał o jedno ...zachowanie ludzi w ciemnocie i nie pisz mi tu że to Kościół był tym który jako pierwszy tworzył uniwersytety bo nawet jak takie zakładał to pierwsi znajdowali w nich miejsca nie ''plebejusze''...;)
Kościół od wieków walczył o zachowanie swoich przywilejów...

dlaczego Kościół popierał niewolnictwo?

oj Lnie ...długo by o tym pisać ...;)

na twoje nieszczęście ludzie czytają nie tylko słynną ''wyborczą'' ...;)

Stek bzdur wyczytanych właśnie w tego typu źródłach jak "Wyborcza".

Niewolnictwo nie jest zgodne z nauka Kościoła, a zatem Kościół jako taki nie mógł go popierać. ''

takie bzdety tylko Len weźmie za ''dobrą monetę''...;)

"Dawny Kościół uważał niewolnictwo za instytucję niezbędną,nieodzowną dla utrzymania ładu świata. Niewolnictwo było dla
Kościoła czymśrównie oczywistym, jak państwo czy rodzina,i Kościół — jego krytyczni historiografowie są co do tego zgodni
— wręcz utrwalał istnienie klasy ludzi niewolnych (...) podczasgdy dawniej niewolnik był posłuszny przez swą bezradność i
zwykły strach, Kościół chrześcijański narzucił mu później owotrupie posłuszeństwo jako obowiązek moralny"

to tylko fragment ze źródła którego ty nigdy nie zrozumiesz...

i to nie jest ''wyborcza''....hahaha
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza