Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~~Różowy Len niezalogowany
8 października 2020r. o 12:46
~Butelkowa Hakonechloa napisał(a): Panowie obaj głupoty gadacie. Nie ma Kościoła przed Jezusem, a nauka wiele pozostawia jeszcze do życzenia :) D

Panna z pod tyldy.

Skoro nie było Kościoła, to kim byli kapłani, z którymi rozprawiał młody Jezus? Przecież wtedy on jeszcze nie nauczał, więc świątynia, w której prowadził dysputę, nie powstała za jego sprawą.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
8 października 2020r. o 16:09
~~Różowy Len napisał(a):
~~Wiśniowa Laurencja napisał(a):

Nic mi się nie miesza. Na mojej uczelni, jak widziałem profesora w kościele, to często był to na prawdę porządny człowiek i naukowiec. A te szuje profesorskie, w czerwonych krawatach, .

czyli ...jeden profesor to ''na prawdę ;) porządny człowiek '' a drugi to ''szuja''

idąc tym tropem dalej - ''porządny człowiek'' to jak mniemam po KUL- u ;)a drugi jak napisałeś w '' czerwonym krawacie '' to ''artyjny''

czy to czasem nie jest dzielenie ludzi ma sorty''?

''szuja''?...skąd takie określenie w ustach takiego jak ty katolika?
gdzie ''miłość bliźniego''?

wracam do meczyku Igi ...później poczytam co tu jeszcze napiszesz ...;)
~~Jasnoczerwona Porzeczka niezalogowany
8 października 2020r. o 19:27
"Księża będą zawsze wykorzystywać ciemnotę i przesądy ludu. Będą posługiwać się religią jak maską, pod którą kryje się obłuda i zbrodniczość ich poczynań". - Tadeusz Kościuszko

22258
#Horus nieaktywny
8 października 2020r. o 20:18
czas więc wyburzyć wszystkie pomniki Tadeusza...;)

mamy innego na zastępstwo...hahaha
~~Wiśniowa Laurencja niezalogowany
8 października 2020r. o 22:12
Horus napisał(a): czas więc wyburzyć wszystkie pomniki Tadeusza...;)

mamy innego na zastępstwo...hahaha

Budujemy pomniki Ojca Tadeusza.
22258
#Horus nieaktywny
8 października 2020r. o 22:23
a więc zabieramy się za zbieranie ''cegiełek''

Tadzik ponad wszystko je lubi...;)
do tych stoczniowych tak się przyzwyczaił że nawet słyszeć nie chce o oddaniu...:]
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 października 2020r. o 23:32
PanM napisał(a): ...
Anonimowość wynika zawsze albo ze strachu , niepewności swoich racji , nieuczciwych intencji , braku argumentów lub z elementarnego braku szacunku dla interlokutorów.

Amen :)

Zastanawia mnie tylko Przemo , po cholerę ta ikonografia ? Przecież nie było by życia gdyby nie dualizm płuciowy . Ale jeśli dla Ciebie Kobieta , to tylko zbiorniczek na spermę w kształcie krzyża , sprzątaczka , dziwka i zakonnica , to przyjmij wyrazy współczucia Szacowny Ateisto :)

Daleko mi do Kościoła , ale za chamstwo uważam te Twoje ... demoty .

Pisz lepiej publicznie pamiętnik o rajdach . Będzie to zdecydowanie ciekawsze niż ta Twoja walka z katolami .

Przemo za prawdę powiadam Ci , stajesz się ... nie smaczny :(

A chciałeś mnie qurwa prostować :D To wolę już chyba szatana :D

... cytat z Baksowej :

bax napisał(a): ...

[img=1602187297_lbe6d0q.jpg]

:D :D :D

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Różowy Len niezalogowany
9 października 2020r. o 7:10
PanM napisał(a): Rozmawiamy tu o zasadności finansowania z publicznej kasy nauk wyznaniowych.
Nauk skierowanych do ludzi którzy wierzą i chcą wierzyć. Społeczeństwo jednak składa się z ludzi innych wyznań oraz ateistów.
Możliwość celebrowania rytuałów religijnych w świątyniach lub prywatnych mieszkaniach nie jest dyskryminacją kościoła. Już pisałem akcja rodzi reakcję.

Zgadza się. Dlatego tłumaczę panu że nauka religii w szkole stanowi pewną wartość dodaną, która bardziej służy społeczeństwu niż szkodzi. A religia w salkach katechetycznych nie wchodzi dziś w grę z powodów organizacyjnych.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo