Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~Szara Kolczurka niezalogowany
14 października 2020r. o 12:56
Żaden katolik nie twierdzi że judaizm to kłamstwo. Takie twierdzenia dowodzą całkowitej ignorancji, niewiedzy. Poleganie na swoim widzi mi się prowadzi prostą drogą na manowce. Żeby mieć intuicję niestety trzeba posiadać wiedzę.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 października 2020r. o 13:13
~Szara Kolczurka napisał(a): ... Żeby mieć intuicję niestety trzeba posiadać wiedzę.

Nie mogę zgodzić się z tym twierdzeniem . Intuicja , to jest coś więcej jak wiedza . Jakby wyższy pułap wiedzy.

Ja wiem , że Stwórca jest ... intuicyjnie czuję Jego , albo Ją w każdej osobliwości czasoprzestrzeni i żaden pleban , ani ateista nie wmówi mi , że ma rację :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
670
ramaj
14 października 2020r. o 13:36
Pannazdzieckiem napisał(a): .......................... intuicyjnie czuję Jego , albo Ją w każdej osobliwości czasoprzestrzeni i żaden pleban , ani ateista nie wmówi mi , że ma rację :)

wizje w twoim przypadku to nic szczególnego ,jak pijesz to co pijesz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 października 2020r. o 14:05
ramaj napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): .......................... intuicyjnie czuję Jego , albo Ją w każdej osobliwości czasoprzestrzeni i żaden pleban , ani ateista nie wmówi mi , że ma rację :)

Ramaj , z Tobą nawet nie próbuje dyskutować prosta obsługa betoniary , bo gdybyś był na odpowiednim pułapie wiedzy , to widział byś różnicę między wiedzą , a intencją :)

Twój ruch szachisto :)

Oczywiście , jak Głupia Papuga możesz mnie zwymyślać od złodziei .... ponoć żyjemy w wolnym kraju ... bez koronaświrusa :)

Ale gdybyś chciał Hetmanem wyjechać na D8 , albo przelecieć królową , to jeszcze chyba jaka w Danii została , nie mówiąc o Elżbiecie

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
22258
#Horus nieaktywny
14 października 2020r. o 14:46
ramaj napisał(a):

[img=1602679563_b3q8im4.jpg]
13926
qwax_
14 października 2020r. o 14:54
Horus napisał(a):
ramaj napisał(a):

O, jak miło, mamy tu przykład "lizania rowka" przyjacielowi. Przynajmniej według definicji lokalnego błazna ;)
Horus napisał(a):
jak widzę masz przyjaciela który gotów ci rowek wylizać by tylko zasłużyć sobie na twój komentarz ...

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
11445
PanM
14 października 2020r. o 14:54
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a):
~~Różowy Len napisał(a): Jaki temat chcesz zgłębiać ? Po co ci biblia i modlitwa . Albo wierzysz albo nie.

Biblia to taki elementarz życia. Tam jest wszystko napisane. Modlitwa jest po to by Duch Święty pomógł nam ja zrozumieć. Sama wiara to za mało nie wystarczy wierzyć w Boga. Trzeba też wiedzieć jak Mu służyć.
I powtórzę jeszcze raz. Nikogo nie pokonałem, bo i z nikim nie walczę. Każdy ma wolna wolę i robi co chce, póki nie krzywdzi innych.
Jeśli mowa o tym, co bym zrobił, gdybym miał władzę. Na pewno zwiększył bym ochronę życia poczętego. Zlikwidowałbym też wiele przepisów ograniczających wolność ludzką i swobodę działania.

Jak tu z Tobą polemizować ?
Co do Twojego bezkrytycznego traktowania biblii odpuszczam. To Twoja sprawa i masz prawo wierzyć w co chcesz i jak chcesz.
Skupię się na ostatnim zdaniu bo bez tłumaczenia jest ono bez sensu.
Po pierwsze co znaczy że " zwiększył byś ochronę życia poczętego " ? / ustawa którą ja nazywam barbarzyńską i pytałem Cię o to czterokrotnie ./
Po drugie jak chcesz poprawić swobody obywatelskie skoro piszesz o zwiększeniu restrykcji dot ustawy o której mowa powyżej.
Albo swoboda albo restrykcje .[img=1602680058_s5ukoxg.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
22258
#Horus nieaktywny
14 października 2020r. o 16:37
qwax_ napisał(a):
Horus napisał(a):
ramaj napisał(a):

O, jak miło, mamy tu przykład "lizania rowka" przyjacielowi. Przynajmniej według definicji lokalnego błazna ;)
Horus napisał(a):
jak widzę masz przyjaciela który gotów ci rowek wylizać by tylko zasłużyć sobie na twój komentarz ...

skoro w języku katolika-wyroczni forma ''dzban '' jest odpowiednia to kieruję tą formę -grzecznościowo oczywiście -w twoją stronę ...

by tylko dzban : ] może widzieć niby to ''lizanie '' w przypadku ramaja...
ramaj tu wpada od czasu do czasu i jako jeden z nielicznych potrafi celnie określić twojego kumpla który robi wszystko byś tylko odpisał na jego ''popierdywanie'' :]
ostatnio nawet przyjacielski Lucjan jakby stonował w tych peanach a ty nadal trwasz ...hahaha

pisanie o mnie jako ''błaźnie'' przyjmuję z pewną wdzięcznością bo człowiek tak ograniczony jak ty nie wie że tą ''funkcją'' władcy obdarzali ludzi nader często światłych i inteligentnych ...

gdybyś wyszedł ze swoich ''pseudonarodowych ''ramek a więcej czytał twoja wiedza by się poszerzała a ty nie wychodził byś często nie na błazna a na dur.nia...:]

jak tam dzień?...z maseczką ?...bo ja tak ...
tylko wysiadłem z auta założyłem :) wszedłem do budynku-zdjąłem ...

:)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.