~Szara Kolczurka napisał(a): ... Żeby mieć intuicję niestety trzeba posiadać wiedzę.
Pannazdzieckiem napisał(a): .......................... intuicyjnie czuję Jego , albo Ją w każdej osobliwości czasoprzestrzeni i żaden pleban , ani ateista nie wmówi mi , że ma rację :)
ramaj napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): .......................... intuicyjnie czuję Jego , albo Ją w każdej osobliwości czasoprzestrzeni i żaden pleban , ani ateista nie wmówi mi , że ma rację :)
wizje w twoim przypadku to nic szczególnego ,jak pijesz to co pijesz
ramaj napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): .......................... intuicyjnie czuję Jego , albo Ją w każdej osobliwości czasoprzestrzeni i żaden pleban , ani ateista nie wmówi mi , że ma rację :)
Horus napisał(a):ramaj napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): .......................... intuicyjnie czuję Jego , albo Ją w każdej osobliwości czasoprzestrzeni i żaden pleban , ani ateista nie wmówi mi , że ma rację :)
[img=1602679563_b3q8im4.jpg]
Horus napisał(a):
jak widzę masz przyjaciela który gotów ci rowek wylizać by tylko zasłużyć sobie na twój komentarz ...
~~Różowy Len napisał(a):PanM napisał(a):~~Różowy Len napisał(a): Jaki temat chcesz zgłębiać ? Po co ci biblia i modlitwa . Albo wierzysz albo nie.
Biblia to taki elementarz życia. Tam jest wszystko napisane. Modlitwa jest po to by Duch Święty pomógł nam ja zrozumieć. Sama wiara to za mało nie wystarczy wierzyć w Boga. Trzeba też wiedzieć jak Mu służyć.
I powtórzę jeszcze raz. Nikogo nie pokonałem, bo i z nikim nie walczę. Każdy ma wolna wolę i robi co chce, póki nie krzywdzi innych.
Jeśli mowa o tym, co bym zrobił, gdybym miał władzę. Na pewno zwiększył bym ochronę życia poczętego. Zlikwidowałbym też wiele przepisów ograniczających wolność ludzką i swobodę działania.
Jak tu z Tobą polemizować ?
Co do Twojego bezkrytycznego traktowania biblii odpuszczam. To Twoja sprawa i masz prawo wierzyć w co chcesz i jak chcesz.
Skupię się na ostatnim zdaniu bo bez tłumaczenia jest ono bez sensu.
Po pierwsze co znaczy że " zwiększył byś ochronę życia poczętego " ? / ustawa którą ja nazywam barbarzyńską i pytałem Cię o to czterokrotnie ./
Po drugie jak chcesz poprawić swobody obywatelskie skoro piszesz o zwiększeniu restrykcji dot ustawy o której mowa powyżej.
Albo swoboda albo restrykcje .[img=1602680058_s5ukoxg.jpg]
qwax_ napisał(a):Horus napisał(a):ramaj napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): .......................... intuicyjnie czuję Jego , albo Ją w każdej osobliwości czasoprzestrzeni i żaden pleban , ani ateista nie wmówi mi , że ma rację :)
[img=1602679563_b3q8im4.jpg]
O, jak miło, mamy tu przykład "lizania rowka" przyjacielowi. Przynajmniej według definicji lokalnego błazna ;)
Horus napisał(a):
jak widzę masz przyjaciela który gotów ci rowek wylizać by tylko zasłużyć sobie na twój komentarz ...