Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 października 2020r. o 7:14
~~Wiśniowa Laurencja napisał(a):
~~Liliowoniebieski Winorośl napisał(a): na kanarka obrazek działa

bo obraz działa zobacz ile jest ich w kościele.

dla równowagi wklej o miłosierdziu lub Hiobie

W publicznych mediach więcej świętych obrazków niż panienek w prywatnych burdelach.

Tys prowda :D

Mnie to czasami zastanawia dlaczego dzisiaj już nikt w Bolesławcu nie prowadzi burdelu ?

Acha ... burdel mamy w kraju nad Wisłą ...

I to nie do Ciebie Głupia Papugo ... pamiętam przecież Lenkę u Aleksa ... moje katharsis :)

Miłego wszystkim ... chleję dalej ... mam jeszcze dwa złote :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowy Len niezalogowany
15 października 2020r. o 7:31
Horus napisał(a): a jak skomentujesz swoje słowa ''póki nie krzywdzi innych''?
a co z ofiarami kolesi w sutannach którzy okazują się zwykłymi ''zwyrolami''? molestowanie siedmio ,ośmioletnich dzieci ...gwałty...

Skomentuję w ten sposób że Biblia potępia takich "zwyroli". Gdyby oni stosowali się do treści w niej zawartych, to nie byłoby tego całego zła. A że robią co robią... U Sekielskiego wszyscy, albo prawie wszyscy zboczeńcy pokazani w filmie, to agenci wstawieni przez bezpiekę w struktury Kościoła. Prawdopodobnie ludzie niewierzący. Takie konie trojańskie.
Pokaż mi miejsce w nauce Kościoła, gdzie pochwalane są tego typu zachowania.
Nauka Kościoła jest prosta:
- grzech sodomska jest grzechem, niezależnie od wieku osób, które mu się poddają.
- seks bez ślubu też jest grzechem. A z dzieckiem nikt ci ślubu nie da.
Nie rozumiem więc dlaczego z takim uporem wmawiasz Kościołowi promocję pedofilii.
A co do agentury w szeregach duchowieństwa. Ostatnio ujawniono dokumenty mówiące o liczbie agentów, których Rosjanie wetknęli do amerykańskich seminariów duchownych. Liczba ich idzie w tysiące. Ameryka z pewnością nie była jakimś wyjątkowym krajem w tym zakresie, a więc i w innych pewnie jest podobnie.
Na szczęście Kościół Chrystusowy jest wieczny i święty. Podniesie się i po takim ciosie.
4335
15 października 2020r. o 7:43
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a): Ateistą się nie zostaje .
Ateistą się rodzimy i takimi pozostajemy.
Ateizm to stosunek do wiedzy wykluczający religię .[img=1602621998_s08850r.jpg]

"Wierzę w miłość, życzliwość, współczucie, równość, logikę, empatię, uczciwość, szczerość"
Problem z tym że pod każde z tych słów można podłożyć różny sens.
Weźmy takie współczucie. Kościół jednoznacznie interpretuje to jako pomoc słabszym. W nowej kulturze zachodu sprowadza się to do tego że człowiek powinien żyć godnie, a jeśli się nie da tego osiągnąć to należy zakończyć to niegodne życie.
Miłość - chyba najpiękniej i najpełniej ją opisano w Piśmie Świętym. Dziś w paradach równości czy miłości paradują typy, dla których normą jest 7 partnerów seksualnych w tygodniu i lepiej.
Równość - każdy z nas jest równy wobec Boga. Ale nie każdy musi być równy wobec innych ludzi. Jednym dano więcej, drugim mniej. Klasyczne hasło "Kobiety na traktory" obnaża cały bezsens totalnej równości. Ciało kobiece nie było przystosowane do pracy na trzęsącej się maszynie. Często taka praca kończyła się bezpłodnością.
Logikę - doktryna chrześcijańska jest najbardziej spójna logicznie, ze wszystkich religii. A co nam niesie współczesna Europa? Dla niej nie ma już czegoś jak prawda obiektywna. Doszliśmy do relatywizacji rzeczywistości. Każdą prawdę ustala się według głosu większości. Wystarczy przegłosować na forum jakiejś międzynarodowej organizacji ze dewiacje seksualne nie są chorobą i z miejsca przestają nią być. Płód kobiety nie jest malutkim człowiekiem, ale już mama locha nosi małego dziczka b brzuchu, a zjadanie jajek to bestialskie pożeranie nienarodzonych kur.
O uczciwości i szczerości już nawet nie będę się wypowiadał. Każdy sam widzi jak się sprawy mają. Nikt nie przestrzega nauk Pisma Świętego i mamy to co mamy.
I pan tu mówi że "mitologia" do niczego nie jest nam potrzebna. Tam mamy zapisany punkt odniesienia, gwarantujący nienaruszalność fundamentów. Bez nich, wszystkie piękne słówka sataną się tylko pustymi dźwiękami, pod które będzie można podłożyć dowolne znaczenie.

No ładny elaborat , ale rękę dam uciąć , nie koniecznie własną , że nie czytałeś / aś Mondrej Knigi ... a ja czytałem i do dzisiaj dziwi mnie to , że Ludzie , jak Lemingi nie zastanawiają się dlaczego " dobry bóg Jahwe " tych Żydów po pustyni prowadzał ?

Masonów wtedy jeszcze nie było , Różokrzyżowców i Rycerzy Maltańskich też nie :D

Ale ważniejszym pytaniem jest , dlaczego Stwórca postanowił tworzyć ... nie wiem ... może piwa z Przemem chciał się napić :)

Bo ja na wódę z Lucjanem jestem umówiony :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Paliowa Niezapominajka niezalogowany
15 października 2020r. o 7:57
Chłopie o tej godzinie powinieneś otwierać worki z cementem.
W MOPS kasa dzisiaj nieczynna.
4335
15 października 2020r. o 8:12
A po cholerę mi ten cement ... schron przeciw atomowy mam Ci zbudować ? A kto stali dostarczy na zbrojenie ... Ty CWANIAKU ?

Proszę Cię , nie wpier... dalaj się , kiedy Mądrzy dyskutują :)

Lucjanie , nie wiem , czy zwróciłeś uwagę , ale użyłem szatańskiego imienia :D

~~Niebieskozielona Dabecja niezalogowany
15 października 2020r. o 8:16
Pannazdzieckiem napisał(a): A po cholerę mi ten cement ... schron przeciw atomowy mam Ci zbudować ? A kto stali dostarczy na zbrojenie ... Ty CWANIAKU ?

Skornik próbował błysnąć ale został ZAMIECIONY .
4335
15 października 2020r. o 9:52
~~Niebieskozielona Dabecja napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): A po cholerę mi ten cement ... schron przeciw atomowy mam Ci zbudować ? A kto stali dostarczy na zbrojenie ... Ty CWANIAKU ?

Skornik próbował błysnąć ale został ZAMIECIONY .

Skornik podobnie , jak ja , Przemo i Lucjan , nigdy nie pisze z pod tyldy . Mój Młody Padawan :)

Pudło Debecja :D Nie pytaj skąd wiem :)

~~Różowy Len niezalogowany
15 października 2020r. o 10:37
Pannazdzieckiem napisał(a): Skornik podobnie , jak ja , Przemo i Lucjan , nigdy nie pisze z pod tyldy . Mój Młody Padawan :)

Pudło Debecja :D Nie pytaj skąd wiem :)

Czytając większość komentarzy, odnoszę wrażenie, że pisze tu sama "bimbaza".
- jesteś gupi
- nie, ja jestem mondry, to ty jesteś gupi
- a właśnie że obaj jesteście gupkami a ja jestem najmądzrejszy
Takie jest główne motto większości wypowiedzi. Minimum argumentów, brak odniesienia do wypowiedzi innych osób. No chyba że w grę wchodzą wycieczki personalne, to wtedy wypominacie sobie każdy przecinek.
Ogólnie rzecz ujmując, jedno szczeniackie bicie piany.
I bez urazy Panna. Piszę w nawiązaniu do Twojego komentarza. Nie bierz tego do siebie. Inni bardziej wpisują się w to, co tu opisałem.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.