~~Różowy Len napisał(a): Horus napisał(a): a jak skomentujesz swoje słowa ''póki nie krzywdzi innych''?
a co z ofiarami kolesi w sutannach którzy okazują się zwykłymi ''zwyrolami''? molestowanie siedmio ,ośmioletnich dzieci ...gwałty...
Skomentuję w ten sposób że Biblia potępia takich "zwyroli".
Nie rozumiem więc dlaczego z takim uporem wmawiasz Kościołowi promocję pedofilii.
Na szczęście Kościół Chrystusowy jest wieczny i święty. Podniesie się i po takim ciosie.
jak widzę nadal toczysz tą swoją ''walkę''...;)
tyle że nadal nie piszesz o co ''walczysz ''
co ty mi tu znowu ''ściemniasz''?
Biblia potępia?...a co komu po tym?
nadal nie odnosisz się do tych praktyk jakie od lat stosuje Kościół ...kiedy kolesia złapie się na przestępstwie, kiedy sprawa ''wymyka się spod kontroli '' to paniska w purpurach przenoszą takiego w drugi nawet koniec Polski by sprawa przycichła...
nieprawda?
skomentuj...
i nie łżyj że ''wmawiam Kościołowi promocję pedofilii''
wklej jakikolwiek mój post gdzie piszę o tym ... o tej ''promocji''
tak się zachowuje prawdziwy katolik?...a przecież za takiego się masz ...;)
Kościół nie jest ''wieczny'' a tym bardziej ''święty''
takie jak ty ''indoktrynały'' jeszcze go utrzymują ale postęp myśli ludzkiej już odnosi skutki...wynikiem tego jest spadek liczby ''wiernych'' ...zaprzeczysz?
kościoły już dosyć dawno straciły swoją ''duchową'' wartość a skutkiem tego zostają sprzedawane przez parafie...
często na magazyny lub kluby nocne...
owszem ...do naszego ''katolandu '' jeszcze to nie dotarło ale jesteśmy na tle Europy takim swoistym ''Alamo'' dla kościoła watykańskiego...
''świętość '' Kościoła niszczą sami ''kościelni''
gdzie widzisz tą ''świętość''?
zdewociałe babinki klepiące pod kapliczkami to ta twoja ''świętość''?
modlenie się do OBRAZU :] JP2 to ''świętość''?
to dla mnie sekciarstwo...
podobnie jak Świadkowie Jehowy...
niczym się nie różnicie...:]