Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jesteśmy w żółtej strefie
14240
M21W2
12 października 2020r. o 10:20
~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a):
M21W2 napisał(a): qwex - ja bym tak samo postępował jak Ty gdyby nie to co mówi zdecydowana większość specjalistów maseczki nie chronią mnie , chronią innych przede mną jakbym był zakażony .
Należę do tych co nie chcą aby ktoś mógł kiedyś cierpieć przez moją nieodpowiedzialność .
Zakładam że to co mówił prof. Gut jest logiczne dlatego maseczki jednorazowe lądują po użyciu w piecu , wielorazowego użytku po każdorazowym użyciu w zamkniętym plastikowym pojemniku i do prania .
Jeżeli masz w rodzinie seniorów a tym bardziej schorowanych powinieneś z szacunku dla nich zastosować się do zaleceń .
Nie życzę Tobie aby doszło do tego aby ktoś Ciebie przeklinał za to że cierpi z Twojego Powodu
Piszesz że myślisz logicznie , gdzie ta Twoja logika , ja widzę uparciucha z jedynie słusznym poglądem .

Jak jesteś chory to siedź w domu.
A za palenie plastyku w piecu straż miejska powinna ci zdrowo dowalić

Nosisz plastikowe maseczki ? - gdzie takie sprzedają , nie będę musiał spalać tylko umyję .
Gdzie napisałem że jestem chory ? - chory to Twój wpis .

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Poziomkowy Narcyz niezalogowany
12 października 2020r. o 10:20
ramaj napisał(a): Personel szpitala na Facebooku apeluje p przestrzeganie zaleceń.A ci dalej swoje -szkoda zdrowia na dyskusję z przymułami.

Tylko nieprzymuły leczą się za pomocą timobajl
13926
qwax_
12 października 2020r. o 10:58
M21W2 napisał(a):
Nosisz plastikowe maseczki ? - gdzie takie sprzedają , nie będę musiał spalać tylko umyję .

A ty myślałeś, że te maseczki jednorazowe z czego są wykonane? Z lodów waniliowych? ;)
https://madens.pl/porady-produktowe/maski-medyczne-antywirusowe-ktore-skutecznie-chronia/
To jest m.in. włóknina polipropylenowa, czyli plastik, a do tego np. guma i ty to wrzucasz w piec?? ;)
Należy takie maski utylizować jako materiał skażony biologicznie, a nie palić w piecu!!

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 października 2020r. o 11:09
ramaj napisał(a): Personel szpitala na Facebooku apeluje p przestrzeganie zaleceń.A ci dalej swoje -szkoda zdrowia na dyskusję z przymułami.

Ramaj , to może sam ze sobą dyskutuj , jak Głupia Papuga z pod tyldy :D

Panna chleje dalej , bo tej rzeczywistości na trzeźwo nie idzie ogarnąć .

Powiedz Stwórco , jak można w maliny wpuścić tyle Istnień ... Twoich dzieci ?

Dopisane 12.10.2020r. o godz. 11:09:

qwax_ napisał(a):
M21W2 napisał(a):

A ty myślałeś, że te maseczki jednorazowe z czego są wykonane? Z lodów waniliowych? ;)
https://madens.pl/porady-produktowe/maski-medyczne-antywirusowe-ktore-skutecznie-chronia/
To jest m.in. włóknina polipropylenowa, czyli plastik, a do tego np. guma i ty to wrzucasz w piec?? ;)
Należy takie maski utylizować jako materiał skażony biologicznie, a nie palić w piecu!![/c

A tak nawiasem Ksawery , nie wiem czy zwróciłeś uwagę na sugestię Jackowskiego , że ja i Ty powinniśmy nosić dwa wory z nowymi i " zzurzytymi" maseczkami :D .

A chłopaki od szumowidły ... tylko jeden grosz od sztuki :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14240
M21W2
12 października 2020r. o 11:09
skorn napisał(a): Komu wierzyć? Profesorom po jakichs tam harwardach, oksfordach czy januszowi, który zawsze wie lepiej i być może ma na to papiery?

Należy zachować spokój i kierować się zdrowym rozsądkiem . Konfederacja nie jest jednomyślna pozostałe ugrupowania z totalną opozycją na czele popierają działania rządu co do trzech podstawowych zaleceń - DYSTANS -DEZYNFEKCJA -MASECZKI .
https://www.tvp.info/50238969/posel-konfederacji-do-sklepu-zakladam-maske-bo-wymagaja

Zdjęcie dołączone do artykułu jest tego dowodem , wypowiedź Dziambora jest zaprzeczeniem głupoty Brauna .
~~Srebrzystoczarny Sadziec niezalogowany
12 października 2020r. o 11:12
Kujawsko-pomorskie. Nauczycielka i były sołtys zmarli na COVID-19. "Tragedia. Beato, Zenku, żegnajcie"

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/kujawsko-pomorskie-nauczycielka-i-by%C5%82y-so%C5%82tys-zmarli-na-covid-19-tragedia-beato-zenku-%C5%BCegnajcie/ar-BB19VG5J?ocid=msedgdhp
~~Srebrzystoczarny Sadziec niezalogowany
12 października 2020r. o 11:16
W Zawierciu zmarł zakażony koronawirusem 31-letni nauczyciel języka polskiego Kamil Pietrzyk. O jego śmierci poinformowali przedstawiciele Szkoły Podstawowej nr 5, w której prowadził zajęcia.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/zawiercie-kamil-pietrzyk-nie-zyje-nauczyciel-zakazony-koronawirusem-mial-31-lat/njmk5mn

Co ty na to qwax ? Trochę dziwne, że zmarł taki młody człowiek na zwykłą grypę ?
14240
M21W2
12 października 2020r. o 11:28
quwx - widzę że spalenie przeze mnie kilkugramowej maseczki z tworzywa sztucznego stało się powodem do poważnej dyskusji .
Skorzystam z Twojej ogromnej wiedzy i zastosuję się do sugestii tylko napisz mi jak mam to utylizować lub do jakiego punktu który to robi odstawić zużyte maseczki .
Ja znalazłem tylko tyle że :-

Profesjonalny wywóz i utylizacja odpadów niebezpiecznych wymaga zaangażowania specjalistycznego i niezawodnego sprzętu, który przyśpiesza proces, czyni go ekonomicznym i jak najmniej szkodliwym dla otoczenia.
Z góry dziękuję za informację .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMAMrowka zaprasza