Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jesteśmy w żółtej strefie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 października 2020r. o 11:35
~~Srebrzystoczarny Sadziec napisał(a): W Zawierciu zmarł zakażony koronawirusem 31-letni nauczyciel języka polskiego Kamil Pietrzyk. O jego śmierci poinformowali przedstawiciele Szkoły Podstawowej nr 5, w której prowadził zajęcia.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/zawiercie-kamil-pietrzyk-nie-zyje-nauczyciel-zakazony-koronawirusem-mial-31-lat/njmk5mn

Co ty na to qwax ? Trochę dziwne, że zmarł taki młody człowiek na zwykłą grypę ?

Tej śmierci nie potrafię wytłumaczyć , jestem Stwórcą tylko w drobnym fragmęcie , ale mogę porobić za adwokata tego Diabła Ksawerego :D

Na koronaświrusa już tylu poległo , że nawet sam Stwórca się nie doliczy :)

Qurwa , jak fajnie się dyskutuje z dziwny czlowiek mi ... chyba pójdę po piwo ... i to właśnie Wy jesteście moją przyczyną alkoholizmu :D

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
13926
qwax_
12 października 2020r. o 11:41
~~Srebrzystoczarny Sadziec napisał(a): W Zawierciu zmarł zakażony koronawirusem 31-letni nauczyciel języka polskiego Kamil Pietrzyk. O jego śmierci poinformowali przedstawiciele Szkoły Podstawowej nr 5, w której prowadził zajęcia.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/zawiercie-kamil-pietrzyk-nie-zyje-nauczyciel-zakazony-koronawirusem-mial-31-lat/njmk5mn

Co ty na to qwax ? Trochę dziwne, że zmarł taki młody człowiek na zwykłą grypę ?

Niewątpliwie to tragedia dla rodziny (jak każda śmierć), ale dlaczego twierdzisz, że śmierć 31-latka od "zwykłej grypy" to coś dziwnego??
Tu masz np. przypadek śmierci 9-letniej dziewczynki od grypy.
https://www.medexpress.pl/grypa-zabila-kolejne-polskie-dziecko/76548
Jutro powiedzą, że na covid umierają już z dzieci kilkunastoletnie. Bo jak to mówią - papier wszystko przyjmie. Chociaż powinno być: ścierwomedia wszystko powiedzą dla kasy i podtrzymywania masowej histerii ;)
Nikt nie wie jaki był stan zmarłego i przede wszystkim, jak on był leczony.
Wszak dla medycyny nie ma przypadków trudnych - jak lekarz będzie postępować zgodnie z "procedurami", to każdego można wyleczyć na śmierć ;)
A jaka jest prawda w przypadku zmarłego nauczyciela? Nie wiadomo.
Bo np. w tym artykule https://www.se.pl/slask/zawiercie-kamil-pietrzyk-byl-na-zwolnieniu-lekarskim-dyrektor-sp5-dementuje-plotki-aa-E7bL-6yvk-j6JF.html
czytamy:
"dyrektor Szkoły Podstawowej nr 5 w Zawierciu, gdzie języka polskiego uczył śp. Kamil Pietrzyk, w rozmowie z "Super Expressem" - Nie słyszałem o tym, żeby chorował na cokolwiek, na nic się nie uskarżał."
Dyrektorka mówi, że nie słyszała, by się na coś leczył i media już wiedzą: był całkowicie zdrowy!! A może był chory, ale nie zdiagnozowany? Albo chorował i się tym nie "chwalił" dyrektorce?
i dalej:
"Pan Kamil źle poczuł się w weekend, wtedy został zabrany do szpitala i przebadany. Wyniki testu potwierdziły, że jest zakażony koronawirusem. Został przetransportowany do szpitala w Tychach, gdzie podłączono go do respiratora."
Znowu "słynny" respirator. Szpital dostaje dużą kasę za każdy przypadek podłączenie pacjenta z covid do respiratora, a respiratory bardziej szkodzą niż pomagają ale PROCEDURA każe podłączyć!!
W Nowym Jorku podano, że 88% pacjentów podłączonych pod respiratory umiera. Nikt nie wie, ilu zmarłoby, gdyby nie byli podpięci pod urządzenie, które rozsadza im płuca wysokim ciśnieniem.
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-koronawirus-nowy-jork-88-proc-pacjentow-podlaczonych-do-resp,nId,4456370

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
14240
M21W2
12 października 2020r. o 11:46
Piotrek jeżeli jesteś aż tak słabym psychicznie człowiekiem że dyskusja na forum doprowadziła Ciebie do alkoholizmu nie obwiniaj innych tylko przestań dyskutować .
13926
qwax_
12 października 2020r. o 11:47
M21W2 napisał(a): quwx - widzę że spalenie przeze mnie kilkugramowej maseczki z tworzywa sztucznego stało się powodem do poważnej dyskusji .
Skorzystam z Twojej ogromnej wiedzy i zastosuję się do sugestii tylko napisz mi jak mam to utylizować lub do jakiego punktu który to robi odstawić zużyte maseczki .
Ja znalazłem tylko tyle że :-

Profesjonalny wywóz i utylizacja odpadów niebezpiecznych wymaga zaangażowania specjalistycznego i niezawodnego sprzętu, który przyśpiesza proces, czyni go ekonomicznym i jak najmniej szkodliwym dla otoczenia.
Z góry dziękuję za informację .

Spalenie przez ciebie kilku maseczek pewnie nie jest dużym problemem, ale jeśli weźmiesz pod uwagę, że takich zużytych maseczek codziennie powstają dziesiątki milionów i duża część będzie spalana, a duża część będzie walać się po ulicach, to tak, to jest OGROMNY PROBLEM.
ja ich nie noszę, więc nie mam problemu co z nimi zrobić, ale ty jako "wzorcowy" obywatel i z pewnością osoba proekologiczna powinieneś się dowiedzieć co z tym robić - najlepiej u osób, które ci to nakazały nosić - czyli MZ lub Sanepid;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 października 2020r. o 12:01
M21W2 napisał(a): Piotrek jeżeli jesteś aż tak słabym psychicznie człowiekiem że dyskusja na forum doprowadziła Ciebie do alkoholizmu nie obwiniaj innych tylko przestań dyskutować .

Lucjanie , ja lubię dyskutować , szczególnie z tymi , co więcej ode mnie wiedzą ... czego mogę się nauczyć od ... dajmy na to Głupiej Papugi ... z pod tyldy ?

Ale proszę Cię , nie właź mi pod paznokcie , jak chleję , to chleję i nie mów mi gdzie i z kim mam dyskutować :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14240
M21W2
12 października 2020r. o 12:08
qwax_ napisał(a):
M21W2 napisał(a): quwx - widzę że spalenie przeze mnie kilkugramowej maseczki z tworzywa sztucznego stało się powodem do poważnej dyskusji .
Skorzystam z Twojej ogromnej wiedzy i zastosuję się do sugestii tylko napisz mi jak mam to utylizować lub do jakiego punktu który to robi odstawić zużyte maseczki .
Ja znalazłem tylko tyle że :-

Profesjonalny wywóz i utylizacja odpadów niebezpiecznych wymaga zaangażowania specjalistycznego i niezawodnego sprzętu, który przyśpiesza proces, czyni go ekonomicznym i jak najmniej szkodliwym dla otoczenia.
Z góry dziękuję za informację .

Spalenie przez ciebie kilku maseczek pewnie nie jest dużym problemem, ale jeśli weźmiesz pod uwagę, że takich zużytych maseczek codziennie powstają dziesiątki milionów i duża część będzie spalana, a duża część będzie walać się po ulicach, to tak, to jest OGROMNY PROBLEM.
ja ich nie noszę, więc nie mam problemu co z nimi zrobić, ale ty jako "wzorcowy" obywatel i z pewnością osoba proekologiczna powinieneś się dowiedzieć co z tym robić - najlepiej u osób, które ci to nakazały nosić - czyli MZ lub Sanepid;)

Myślałem że wiesz o zaleceniach , maseczki osób zdrowych wkładamy do worka foliowego i wyrzucamy do śmieci zmieszanych , nie wiedząc o tym kilka spaliłem .

Teraz co do ekologii jak te śmieci wylądują na wysypiska ja myślisz co się z nimi może dziać dalej .
13926
qwax_
12 października 2020r. o 12:14
M21W2 napisał(a):
Myślałem że wiesz o zaleceniach , maseczki osób zdrowych wkładamy do worka foliowego i wyrzucamy do śmieci zmieszanych , nie wiedząc o tym kilka spaliłem .

Teraz co do ekologii jak te śmieci wylądują na wysypiska ja myślisz co się z nimi może dziać dalej .

Co to znaczy "maseczki osób zdrowych"?? Każdy ma przecież obowiązek nosić, bo rządzący założyli, że każdy może być chory.
Więc jakie "do worka foliowego (znowu plastik!!) i do śmieci zmieszanych"??
Traktujemy każdą maseczkę jako materiał skażony biologicznie, bo nikt nie może założyć, że jest zdrowy!!
A co będzie z tymi maseczkami?? Proste, to samo co reklamówkami foliowymi - będą wszędzie - w lasach, jeziorach, na ulicach. A dodatkowo każdy będzie się bał je podnieść, bo covid ;)
Ale władza nie patrzy aż tak daleko w przyszłość. Oni realizują tylko bieżące polecenia "starszych i mądrzejszych ;)

14240
M21W2
12 października 2020r. o 12:28
Pannazdzieckiem napisał(a):
M21W2 napisał(a): Piotrek jeżeli jesteś aż tak słabym psychicznie człowiekiem że dyskusja na forum doprowadziła Ciebie do alkoholizmu nie obwiniaj innych tylko przestań dyskutować .

Lucjanie , ja lubię dyskutować , szczególnie z tymi , co więcej ode mnie wiedzą ... czego mogę się nauczyć od ... dajmy na to Głupiej Papugi ... z pod tyldy ?

Ale proszę Cię , nie właź mi pod paznokcie , jak chleję , to chleję i nie mów mi gdzie i z kim mam dyskutować :)

Piotrze to tak potraktowałeś moją troskę o Twoje zdrowie psychiczne , chlej ile chcesz tylko po co piszesz że dyskusja na forum doprowadziła Ciebie do alkoholizmu , poczułem się za ten stan częściowo winny , mocno się różnimy w wielu sprawach .
Kurde aż strach pomyśleć że i mnie wezwiesz na udeptaną ziemie , przez te paznokcie za które ci wlazłem .
Mimo wszystko jestem optymistą że do tego nie dojdzie .

Dopisane 12.10.2020r. o godz. 12:28:

qwax_ napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Co to znaczy "maseczki osób zdrowych"?? Każdy ma przecież obowiązek nosić, bo rządzący założyli, że każdy może być chory.
Więc jakie "do worka foliowego (znowu plastik!!) i do śmieci zmieszanych"??
Traktujemy każdą maseczkę jako materiał skażony biologicznie, bo nikt nie może założyć, że jest zdrowy!!
A co będzie z tymi maseczkami?? Proste, to samo co reklamówkami foliowymi - będą wszędzie - w lasach, jeziorach, na ulicach. A dodatkowo każdy będzie się bał je podnieść, bo covid ;)
Ale władza nie patrzy aż tak daleko w przyszłość. Oni realizują tylko bieżące polecenia "starszych i mądrzejszych ;)

Tu zgadzam się z Tobą w stu procentach to zalecenie jest głupsze od mojego spalania .

Tu masz całość jak postępować :

https://www.medonet.pl/koronawirus/poradnik,gis-tlumaczy-jak-postepowac-ze-zuzytymi-maseczkami-i-rekawiczkami,artykul,20935826.html
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza