skorn napisał(a): M21W2 napisał(a): Należy zachować spokój i kierować się zdrowym rozsądkiem .
1. Tydzien czy 2 tygodnie temu nosił pan maskę na świeżym powietrzu?
2. Dlaczego nie?
Skornie co proponują anty-cowidowcy - nic poza zaklinaniem rzeczywistości , na całym świecie ponad 90 % obywateli podporządkowuje się i nosi maseczki .
Uważam że mądrzejsi ode mnie podejmują decyzje i szukają rozwiązań jak zapobiec rozszerzaniu epidemii jakakolwiek ona by nie była .
Ja nie jestem w stanie pomóc to chociaż nie przeszkadzam .
Ciekawe jest uzasadnienie protestów Brauna , Rząd nie może dekretem nakazać noszenia maseczek jest to naruszenie prawa i Konstytucji .
Czyżby Braun to nowy Kijowski , tym razem Komitet Obrońców Prawa .
Jeden z Konfederacji zapytany jakie widzi rozwiązanie , powiedział że noszenie maseczek i inne obostrzenia powinien być przyjęte wyższym aktem jakim jest ustawa sejmowa której się podporządkuje i będzie nosił maseczkę .
Ty jak napisałeś nosisz bo nie chcesz mieć do czynienia z policją ,ja bo nie chcę przeszkadzać więc czym się różnimy ? .
Jaka jest różnica między tym że ktoś zakażony chuchnie Tobie w twarz na powietrzu czy pomieszczeniu zamkniętym ?.
Liczby nie kłamią , w szpitalach zaczyna brakować miejsc kozaczenie tu nic nie da .
Ciekawym wątkiem transmisji z protestu w Warszawie był wywiad z maszerującym obok Brauna człowiekiem który przedstawił się reporterowi że jest byłym nauczycielem biologii nie zna się na mikroorganizmach by za chwilę pouczać jak powinni postępować lekarze i jakie metody są najlepsze .
Wtórował jemu Braun zaprzeczając całkowicie istnieniu i zagrożeniom ze strony Covida .
Nie są to dla mnie autorytety i nie popieram takich działań .
Tydzień czy dwa temu sytuacja była całkowicie inna , Twoje pytanie w moim odczuciu jest bezsensowne .