Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jesteśmy w żółtej strefie
22258
#Horus nieaktywny
12 października 2020r. o 17:57
Pannazdzieckiem napisał(a):
~~Srebrzystoczarny Sadziec napisał(a):

jestem Stwórcą tylko w drobnym fragmęcie , ...

Qurwa , jak fajnie się dyskutuje z dziwny czlowiek mi

''fragmęcie''...hahaha

bliskie określęnie ...''męcie'' :]

'
''Qurwa , jak fajnie się dyskutuje z dziwny czlowiek mi''

:]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
12 października 2020r. o 18:03
Przedstaw stanowisko tysięcy naukowców z całego świata, z najlepszych uczelni i ośrodków akademickich.... .... a bo Braun i Konfederacja

i płaskoziemcy :D

PIS=PO=PRL
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 października 2020r. o 18:13
Lucjanie , każdy z nas umrze ... ale nie na koronaświrusa :D

Póki co stary alkoholik idzie po piwo , a Ty ucz się od Młodego Padawana :D

Lucjanie , miłego wieczoru :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14240
M21W2
12 października 2020r. o 18:20
Pannazdzieckiem napisał(a): Lucjanie , Twój niemiecki powinien brzmieć tak :

Szlagen zi ire artc ode apoteker :D

Lucjanie , takich twardzieli jak Ty nie da się przestraszyć koronaświrusem . Gówniarzem byłem , kiedy Ty latałeś z przesłaniem i ulotkami.

Pozostań sobą ... proszę :)

Piotrze korzystałem z tłumacze Gogle , mój niemiecki to bite danke i jeszcze parę słów których lepiej nie wymieniać .

W tym wypadku strach to nie to o czym powinniśmy dyskutować , rozsądek czy niepotrzebne ryzyko to są dwa tematy .
Nie podporządkowuję się tylko apelowi -- seniorzy zostańcie w domu i unikajcie spotkań i wizyt .
Jak mnie zaprosisz do restauracji też nie odmówię .
22258
#Horus nieaktywny
12 października 2020r. o 18:29
Lucjanie , Twoje zdrowie piję . Dobrze mieć do czynienia z Inteligentnymi Facetami , bo z Głupią Papugą to tylko w sądzie :D

Pannazdzieckiem 1.............r. o 21:26

falco napisał(a): ... przez Ojczyznę do ludzkości, nie zaś: dla Ojczyzny przeciw ludzkości
...

Czyż nie mówiłem , że jesteś Papugo Mądrym Człowiekiem.
A Ty mi mówisz Papugo , że w Boga nie wierzysz. No przecież swym życiem udowadniasz coś zupełnie innego

Dobranoc :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że op

słusznie...warto mieć do czynienia ludźmi inteligentnymi tylko ty nigdy nie potrafiłeś i nadal nie potrafisz tego wykorzystać...

co ci pozostaje?....chlanie...hahaha

Dopisane 12.10.2020r. o godz. 18:29:

M21W2 napisał(a):
...........do restauracji ....................

hahahaha

Czarny Kot...

nie zapomnij smokingu Lucjanie ...:]
bo cię nie wpuszczą...
14240
M21W2
12 października 2020r. o 18:35
PIS-PO-PRL napisał(a): Przedstaw stanowisko tysięcy naukowców z całego świata, z najlepszych uczelni i ośrodków akademickich.... .... a bo Braun i Konfederacja

i płaskoziemcy :D

Ty już to zrobiłeś , Hiszpania i Anglia prowadziły taką politykę jaką proponują twoi naukowcy .
Borys Jonson był jej zdecydowanym zwolennikiem dopóki sam nie zachorował , jak wrócił ze szpitala zdymisjonował naczelnego lekarza kraju , te dwa kraje są w pierwszej piątce śmiertelnych ofiar pandemii a obecnie restrykcje znacznie dotkliwsze niż w Polsce .

Dlaczego piszę o Braunie i Konfederacji powinno być zrozumiałe dla tych co interesują się polityką .
13926
qwax_
12 października 2020r. o 18:35
M21W2 napisał(a):
Skornie co proponują anty-cowidowcy - nic poza zaklinaniem rzeczywistości , na całym świecie ponad 90 % obywateli podporządkowuje się i nosi maseczki .
Uważam że mądrzejsi ode mnie podejmują decyzje i szukają rozwiązań jak zapobiec rozszerzaniu epidemii jakakolwiek ona by nie była .

Jest mnóstwo naukowców, którzy uważają inaczej, niż "prawda" głoszona wciąż w TV - była o tym mowa również w tym wątku, ale tu jest krzyk, że tylko Konfederacja i Braun sa innego zdania ;)
Cały świat uległ odruchowi stadnemu i niewielu boi się postąpić inaczej (np. Szwecja jest tu chlubnym wyjątkiem).
Pisałem już o tym wczoraj - skoro przyłbice nie działają, a koronawirus fruwa sobie swobodnie w powietrzu (a nie tylko razem ze śliną), to co dają te maseczki??
Wbij sobie do głowy, że zapewne każdy będzie miał kontakt z koronawirusem (niezależnie czy będziemy stosować się do zaleceń maseczkowych, czy nie), jedni nawet nie zauważą, że go mieli, inni będą ciężko chorować, a niektórzy umrą (w większości osoby stare i schorowane). Tak jak w przypadku sezonowej grypy!!
I nie mów, że nie przejmuję sie losem starszych ludzi!!
Każdego roku na świecie z powodu grypy umiera ponad 600 tysięcy ludzi!! (nieraz trochę mniej, ale w niektórych latach dużo więcej). I czy świat wtedy panikuje? Czy zamykają nas w domach każą chodzić w maskach, dzieci nie mogą się uczyć, gospodarka staje??
NIE.
Ale w tym roku z powodu covidu, który NICZYM nie różni się od grypy świat zwariował.
I wiele osób tego nie widzi.
Ludzie są tak spanikowani, że woleliby raczej zachorować na raka niż na covid.
Szpitale są zajęte? Bo pacjent z covid wykazujący symptomy powyżej przeciętnych jest często kładziony w szpitalu. A to powoduje szybkie wyczerpanie się miejsc w szpitalach dla naprawdę chorych (tak było wiosną we Włoszech). Rok temu chory na grypę z 40 stopniową gorączką i dusznościami leżałby w domu, a nie blokował łóżko szpitalne!!
Jestem nieczuły na tych co zachorowali?
A dlaczego tylko chorzy z covid mają być objęci leczeniem??
Dlaczego nagle szpitale nie wykonują operacji ratujących życia: dla chorych onkologicznie, kardiologiczni?? Czy te zgony nie będą ważne??
Jeszcze 12 lat temu według definicji WHO to nie byłaby PANDEMIA!!

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
22258
#Horus nieaktywny
12 października 2020r. o 18:42
''już za chwilę możemy pożegnać się z imprezami czy miejscami spotkań...

Uważamy, zresztą po konsultacjach międzynarodowych, że nasze podejście do selektywnego zamknięcia niektórych dziedzin życia, zwłaszcza tam, gdzie one stanowiłyby o rosnącym ryzyku zakażenia koronawirusem jak np. imprezy masowe, zgromadzenia ludzi, którzy zgromadzą się wokół siebie bez maseczek, w takich przypadkach zdecydowanie domagamy się realizacji naszej strategii i będziemy ją egzekwować - oznajmił. ''

ale szkoły np. nie...
racja - to nie są ''zgromadzenia''

oj skończy się dla wielu poranne wstawanie do pracy...;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.