PIS-PO-PRL napisał(a): :D
Hehe
Chyba mam psychofana… z naciskiem na psycho :D
PIS-PO-PRL napisał(a): domyślam się, kto podpisuje się tak jak ja i rżnie głupa... choć mogę się mylić i to może być równie dobrze kazimierz.
~~Rudoczerwona Aralia napisał(a): Coraz więcej hałasu w USA, że mają wprowadzić limit wyciągania pieniędzy z kont bankowych.
- Rząd Arabii Saudyjskiej, zatwierdził członkostwo w Shanghai Cooperation Organization, jest to międzynarodowy blok wspólnego bezpieczeństwa pod przywództwem Chin i Rosji, czytaj, Arabia Saudyjska zrywa swoje układy z USA.
- po serii nieudanych prób z rakietami hipersonicznymi, Lockheed Martin ogłosi że kończy cały program naukowy związany z projektem rakiet hipersonicznych.
- Lloyd Austin, podczas przesłuchań w amerykańskim kongresie powiedział, że budżet amerykański na zbrojenia powinien się podwoić, ze względu na zagrożenie ze strony Rosji. Czytaj, pan Austin myślał, że Ukraina wygra wojnę, a okazało się, że jest ciężko.
Problem polega na tym, że USA nie stać na dodatkowe pieniądze na wojsko i obronę, USA jest w olbrzymich finansowych problemach i dodatkowych pieniędzy na obronę nie będzie, bo Chińczycy i Arabii nie będą już kupować amerykańskiego długu, zostanie im tylko monetyzacja FEDu, czyli kupowanie własnego długu przez swój bank centralny (co już zresztą robią), ale i to się kończy.
- dedolaryzacja, to słowa które będzie się teraz powtarzać coraz częściej, czytaj więcej i więcej krajów będzie porzucać USD jako środka wymiany handlowej, to może spowodować panikę, szczególnie jak wiele krajów nagle ogłosi swoje intencje. Dzisiaj rano, złoto przebiło poziom $2000 za uncje, wartość dolara na DXY spadła.
Kalbarczyk Artur
~~ napisał(a):Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): domyślam się, kto podpisuje się tak jak ja i rżnie głupa... choć mogę się mylić i to może być równie dobrze kazimierz.
Podejrzewasz Kazimierza o włamanie na konto, logowanie w twoim imieniu i umieszczanie wpisów ? ....odważne stwierdzenie. Głupie ale odważne ....: D