Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~ZABLOKOWANY niezalogowany
31 marca 2023r. o 21:25
~~J23 napisał(a):
Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): żadnego... to było nawet urocze. jednym wpisem naprawiłeś 20 lat życia. Można?
można
:D

Nie naprawiłem. Nadal uważam, że za narażanie życia za takie ochłapy to upokorzenie !!!!

jaka ''ojczyzna'' takie ''wynagrodzenie''
pamiętaj jednak że wróciłeś na szczęście do rodziny cały i zdrowy bo inni ni nie mieli tyle farta ... a tych kilku co bronili swojego życia ''ojczyzna '' po powrocie do kraju postawiła przed sądem...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Żółtawy Jabłoń niezalogowany
31 marca 2023r. o 21:29
~~J23 napisał(a):
Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): a ty uważasz, że powinno siedzieć się w robocie 20 lat i zastanawiać się, czemu mi źle płacą?
on uważał to za słuszną strategię widać :D
jego problem...
choć jak widzimy, już kokosy na tym zarobił. Zmienny ten nasz żołnierz w poglądach :D

Trzeba było się uczyć, szkoły nie były pozamykane! Ja za swoją naukę i służbę uważam że powinienem dostać o wiele więcej !

już dostałeś , wcześniej poszedłeś na wcześniejszą (albo skończyłeś kontrakt)
~~J23 niezalogowany
31 marca 2023r. o 21:33
PIS-PO-PRL napisał(a): choć jak widzimy, już kokosy na tym zarobił. Zmienny ten nasz żołnierz w poglądach :D

PRL-ku tak jak pisałem szkoły nie były pozamykane! Co stało na przeszkodzie żeby wstąpić do służb ? Testy psychologiczne nie poszły ? Za takie pieniądze nadstawianie karku to dla ciebie kokosy ?
Za kilka miesięcy kończę 50 lat, zmądrzałem i uważam, że to co poświęciłem dla służby przez te 20 lat nie zostało mi "zadośćuczynione"! jak ktoś uważa inaczej to Błaszczak zaprasza.....
18442
PIS-PO-PRL
31 marca 2023r. o 21:39
~~ZABLOKOWANY napisał(a): nie wiem tylko co ci przeszkadza to że wspomniany J23 pracuje jako kierowca

nie przeszkadza... jest kierowcą, więc nazywam go kierowcą... i tyle

~~J23 napisał(a): Trzeba było się uczyć, szkoły nie były pozamykane! Ja za swoją naukę i służbę uważam że powinienem dostać o wiele więcej !

dokładnie... było iść do szkoły i zająć się czymś innym
ale wolałeś 20 lat tam siedzieć by potem co? móc się nad sobą użalać? mieć pretensje do kogoś? ktoś cie zmuszał to tej służby?
a może zwyczajnie frajer byłeś.. no bo skoro ja jednym głosowaniem na kukiza się frajerzyłem, to jak twoje 20 lat nazwać
:D

no ale ty może lubisz tak zwyczajnie innych obwiniać za swoje niepowodzenia/błędne decyzje/głupotę
kto was tam wie... chorąży
pamiętajcie... korki to wina tuska jak coś ;))

kuźwa... ja chyba w grę miałem grać
no to nara... czy tam czołem, czy coś ;))

Dopisane 31.03.2023r. o godz. 21:39:

~~J23 napisał(a): Za takie pieniądze nadstawianie karku to dla ciebie kokosy ?

przecież to ty tu "listę" przedstawiłeś jak ci się to "powodzi" nie ja
ach dobrze że nie boli... wiesz co... bo byś cierpiał :D

PIS=PO=PRL
31 marca 2023r. o 21:40
~~Żółtawy Jabłoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~J23 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): a ty uważasz, że powinno siedzieć się w robocie 20 lat i zastanawiać się, czemu mi źle płacą?
on uważał to za słuszną strategię widać :D
jego problem...
choć jak widzimy, już kokosy na tym zarobił. Zmienny ten nasz żołnierz w poglądach :D

Trzeba było się uczyć, szkoły nie były pozamykane! Ja za swoją naukę i służbę uważam że powinienem dostać o wiele więcej !

już dostałeś , wcześniej poszedłeś na wcześniejszą (albo skończyłeś kontrakt)

niektórzy nie dożyli...
niektórzy żyją tyle że bywa tak że bez nogi czy ręki ...

znasz wysokość ich rent? ...napisz...
~~Żółtawy Jabłoń niezalogowany
31 marca 2023r. o 21:44
j23 ,napiszę Tobie tak
nie każdy nadaje się na (trepa) żołnierza,,księdza ,budowlańca itd
wybrałeś ,miałeś wybór ,do kogo pretensje
a,może trzeba było iść na grube(kopalnia)
31 marca 2023r. o 21:55
~~Żółtawy Jabłoń napisał(a): j23 ,napiszę Tobie tak
nie każdy nadaje się na (trepa) żołnierza,,księdza ,budowlańca itd
wybrałeś ,miałeś wybór ,do kogo pretensje
a,może trzeba było iść na grube(kopalnia)

to prawda...
nie każdy się nadaje stąd mamy księży i budowłańców...
stąd też mamy tych pracujących na ''grubbach'' ?

tyle że jak przychodzi kogoś wysłać na obszar jakiegoś konfliktu to nie szuka się wśród nich chętnych ...;D
myślę że tu nie chodzi o jakieś pretensje co do samej służby a to jak został po niej potraktowany...

kiedyś czytałem o odszkodowaniu dla jakiegoś żołnierza chyba po Iraku...dostał jakieś odszkodowanie ale pamiętam że MON żądał oddalenia pozwu w całości ...
uważasz że tak powinno być w stosunku do kogoś kto narażał życie w imię chorej dewizy ''za wolność naszą i waszą''?

no ...czas na ''szkiełko'' ;D
więc do jutra...
18442
PIS-PO-PRL
31 marca 2023r. o 22:03
~~ZABLOKOWANY napisał(a): tyle że jak przychodzi kogoś wysłać na obszar jakiegoś konfliktu to nie szuka się wśród nich chętnych

no tak... bo idąc do wojska nie bierze się pod uwagę, że mogą na wojnę wysłać
a idący do policji powinni zaznaczyć, że super, ale oni nie będą w razie wu brali udziału w pościgach, bo to niebezpieczne
a strażacy powinni jeździć tylko do kotów na drzewie, bo ogień parzy

no janie... miej litość ;)

Dopisane 31.03.2023r. o godz. 22:03:

~~ZABLOKOWANY napisał(a): a to jak został po niej potraktowany...

przecież dwie strony w tył chwalił się emeryturą, jakimiś tam odprawami czy coś, że super, że fajnie
to jak w końcu został po niej potraktowany?

zgłupieć z wami idzie ;))

PIS=PO=PRL
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.