Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Orange zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~ZABLOKOWANY niezalogowany
1 kwietnia 2023r. o 7:00
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~ZABLOKOWANY napisał(a): tyle że jak przychodzi kogoś wysłać na obszar jakiegoś konfliktu to nie szuka się wśród nich chętnych

no tak... bo idąc do wojska nie bierze się pod uwagę, że mogą na wojnę wysłać
a idący do policji powinni zaznaczyć, że super, ale oni nie będą w razie wu brali udziału w pościgach, bo to niebezpieczne
a strażacy powinni jeździć tylko do kotów na drzewie, bo ogień parzy

chyba jednak mieszasz pewne sprawy...
służba w Policji mimo wszystko ma inną specyfikę niż służba w wojsku podobnie jak ta strażaków...ale mają jedno wspólne działanie ...
bezpieczeństwo własnego społeczeństwa ...
czy polska Policja jechała tłumić rozruchy i protesty społeczne w Paryżu czy Atenach?... nie
ale polscy strażacy jechali niedawno do Turcji ratować ludzi po trzęsieniu...

wojsko ma chyba jako główne zadanie chronić własny kraj przed wojną ...mamy wojnę?...nie...
a więc czas poświęcać na szkolenie się by w razie konieczności być odpowiednio przygotowanym...
my jako naród przechodziliśmy już różne zawirowania...od ucieczki ''elyty'' wrześniowej przez ''rząd ''w Londynie po Jałtę ,Teheran czy Poczdam...
czym dla Polaków skończyło się to ''za wolność naszą i waszą''?

a teraz widzę jak niektórych interesuje nie to a prywatne życie innych ...a jeśli to lubicie to może zamiast pisać że ktoś poszedł na ''trepa'' czy ''glinę'' dla łatwego życia może popiszcie dlaczego np. Kosiniak - lekarz nie leczy a ''posłuje''?
dlaczego nie robi tego Karczewski tylko ''posłuje'' -no chyba że na ''urlopie'' od ''posłowania...;D
takich przypadków jest na tyle dużo że bez trudu je znajdziecie...

ja myślę że ta wojna na wschodzie już dla wielu z was się ''przejadła'' ...widać to zresztą po zaniku tematów o niej i tym jak rzadko teraz do niej wracacie...jakieś nieliczne głosy jeszcze bronią tu Ukraińców którzy tu przyjechali niby w ucieczce przed wojną a tak naprawdę to w celach zarobkowych...;D
nie oszukujcie się ...tak jest w 70-80% ;D

chyba nie jest tam tak strasznie skoro na A-4 nadal śmigają lawety zarówno na zachód jak i wschód....;D

dobra...wystarczy bo nie chce mi się pisać...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1 kwietnia 2023r. o 7:04
~~Przemo napisał(a): Można ?? można jaskółeczki doniosły iż widziały
Jana odwiedzającego PanaM w celu przeproszenia
za wszystkie oszczerstwa !!!

chyba cię pogięło...;D
przypominam ci że to oszczerczy grubas przepraszał tu publicznie jedną kobietę a o kolejnym takim przypadku milczy jak grób...;D
a ja wiem....;D
~~Nie rozśmieszaj niezalogowany
1 kwietnia 2023r. o 7:11
~~ZABLOKOWANY napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Przemo napisał(a): Można ?? można jaskółeczki doniosły iż widziały

chyba cię pogięło...;D
przypominam ci że to oszczerczy grubas przepraszał tu publicznie jedną kobietę a o kolejnym takim przypadku milczy jak grób...;D
a ja wiem....;D

Znam cie Janie. Ty jak byś miał coś na panaM już dawno ryczał byś na całą Europę.Nie powiesz nam że nagle go polubiłeś i żal ci pisać.
1 kwietnia 2023r. o 7:23
~~Nie rozśmieszaj napisał(a):
Ktoś napisał: ~~ZABLOKOWANY napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Przemo napisał(a): Można ?? można jaskółeczki doniosły iż widziały

chyba cię pogięło...;D
a ja wiem....;D

Znam cie Janie. Ty jak byś miał coś na panaM już dawno ryczał byś na całą Europę.Nie powiesz nam że nagle go polubiłeś i żal ci pisać.

guzik mnie znasz...;D
mnie po prostu bawi jak grubas unika odpowiedzi bo gdyby to była nieprawda to otwarcie by tu zaprzeczył że te oszczerstwa kobiety to nie był odosobniony przypadek i był jeszcze jeden...;D
i ja o nim wiem...;D
~~JJJ61JJJ niezalogowany
1 kwietnia 2023r. o 8:03
Dzisiaj 1 kwietnia, Dzień Mateusza Morawieckiego.
~~Pytanie niezalogowany
1 kwietnia 2023r. o 8:16
~~JJJ61JJJ napisał(a): Dzisiaj 1 kwietnia, Dzień Mateusza Morawieckiego.

Bo prawdę pomyleńcom i zakłamańcom mówi?
~~fanka Franka niezalogowany
1 kwietnia 2023r. o 8:39
~~Pytanie napisał(a):
Ktoś napisał: ~~JJJ61JJJ napisał(a): Dzisiaj 1 kwietnia, Dzień Mateusza Morawieckiego.

Bo prawdę pomyleńcom i zakłamańcom mówi?

Tak jak twoja mamusia mówiąc, że po to wchodzi na parkingu do kabiny TIRa , gdyż chce zostać kierowcą dużej ciężarówki.
18442
PIS-PO-PRL
1 kwietnia 2023r. o 8:52
~~ZABLOKOWANY napisał(a): chyba jednak mieszasz pewne sprawy...
służba w Policji mimo wszystko ma inną specyfikę niż służba w wojsku podobnie jak ta strażaków...ale mają jedno wspólne działanie ...
bezpieczeństwo własnego społeczeństwa ...

zgoda
ale łączy je też hierarchiczność
Idąc do policji musisz liczyć się z tym, że wyślą cie na podnośnik w celu zaglądania w cudze okna, albo do pałowania ludzi. Nie godzisz się na to, to odchodzisz i robisz co innego. Albo posłusznie wykonujesz rozkazy i tych ludzi pałujesz.
idąc do woska musisz zdawać sobie sprawę, że być może dadzą ci karabin i powiedzą że trzeba trochę z niego postrzelać... do arabów np. Mam kumpla którego na "ochotnika" do iraku czy tam afganistanu wysyłali (nie pamiętam już dokładnie)
wyobraź sobie, że gość odszedł ze służby i... kierowcą został. Nie nabijam się. Serio tirem jeździ. Taki prezypadek ;)
No zwyczajnie musisz liczyć się z tym, że nad tobą będzie jakiś łoś, który będzie głupawe rozkazy ci wydawał. A ty albo posłusznie będziesz je wykonywał, albo zmieniasz robotę na inną. i tyle. Cała filozofia.

ten nasz kierowca, posłusznie wykonywał rozkazy, 20 lat siedział na dupie, patrzył jak jest w nią kopany i teraz udaje wielce pokrzywdzonego. Chociaż wczoraj rozpisywał się, że jednak "na bogato" ją skończył. No ale trzeba było mi dopiec, to na chwilę zmienił poglądy... później na szczęście znowu zaczął jojczyć :D

~~ZABLOKOWANY napisał(a): ja myślę że ta wojna na wschodzie już dla wielu z was się ''przejadła''

od początku było janse, ze prędzej czy później tematy wojenne przestaną interesować ludzi. Nie da się w kółko pisać o jednym i tym samym.
Co nie zmienia faktu, że #drugaarmiaswiata ciągle walczy w jednych gaciach :D
ale spokojnie... kierowca albo ty zaraz wrzucicie jakiegoś niusa, aby temat wojny podtrzymać, to silniejsze od was ;))

spokojnego dnia ;))
i przejezdnych autostrad ;))

PIS=PO=PRL
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.